Červená pošva u 9 ročných dvojičiek
Ahojte žienky, potrebovala by som poradiť. Mám 9 ročné dvojičky a už od decembra sa trápime s červenými pošvami. Bola som s nimi aj u pediatričky. Skonštatovala, že si asi nedostatočne umývajú pišulky a že to majú z toho. Predpísala nám rybaciu masť, ktorú im musím dávať až dovnútra. Premiešať to s masťou Imazol, alebo Sudocrémom. No bohužiaľ to nepomáha. Je to ako na hojdačke. Jeden deň je dobre a potom zase je to červené - zapálené, hlavne vo vnútri. Chcela som sa vyhnúť detskej gynekológii, ale asi sa tomu nevyhneme :( Jedna kamoška mi poradila, aby som ich dávala močiť sa vo vode so sódou bicarbónou, ale ani to nepomohlo. Skúšala som už aj Canesten, Pytiol, obklady s Rosalginom a stále nič. Predsa jeden úspech sa dostavil a to, že ich pišulky už až tak neštípu, ale pri močení ich to stále svrbí vo vnútri. Moč majú v poriadku, lebo som niesla na vyšetrenie ku pediatričke. Nohavičky im periem v prášku Persil Sensitive, prestali používať vlhčené obrúsky, pri kúpaní sa zospodu umývajú bielym detským mydlom. Už neviem, čo by som zmenila. Skúšam ešte túto diskusiu, či niektorá z vás nemá takúto skúsenosť a nevedela by mi poradiť, čo s tým. Poviem vám, som z toho zúfalá, že im neviem pomôcť :(((
@rebo je zaujímavé že to majú obe, čo je tam rovnaké?
@1andrea111 všetko. Dnu vo vnútri červené a niekedy aj okolo pošvy. Momentálne červené okolo pošvy má len jedna.
@jankapepe ako vazne? 9 rocnym babam pozerat medzi nohy ci su skutocne ciste? :D ty mas doma dceru v tom veku? lebo mna by moja hnala na psychiatriu ;)
urcite nech sa neumyvaju mydlom ani aj ked je detske..volne bavlnene pradlo vsetko co maju vyper teraz poriadne na najvyssom stupni a prezehli..doma kludne nech chodia na ostro v teplakoch...nech sa cim najviac vetra..aj tak mi je divne ze to maju obidve tam bud chyba bud v pracom prasku alebo niecom inom...
@simca06022011 ako pardon ale ak by malo moje dieťa pol roka takýto problém tak áno, treba pozrieť prečo!!! Gynekológ spraví niečo iné??
@simca06022011 sama autorka hneď v úvode píše že doktorka vraví že to majú zo zlej intímnej hygieny. Tak je jasné že to slečny jednoducho ,,flakaju,, a kto iný ako matka im má dať základy ( áno malo to byť skôr) hygieny. Zbytočne budú kremikovat a liečiť ak je pravdepodobné že sa len na prd utru.
@simca06022011 sú deti a deti😉moja kamarátka sprchuje 11r myslí si, že má ešte doma bábätko
@luccija 👍 no super :D
@jankapepe ano gynekolog spravi nieco ine, predstav si. Odoberie vytery a bude sa vediet, plus ma s tym viac skusenosti ako pediatricka urcite, cize vie zhodnotit ci ide o banalitu alebo nie. Aj prilisna hygiena v tejto oblasit je na skodu, mna len zaujimalo, ci mas dievca v tomto veku, lebo neviem si to celkom dobre predstavit ako by som to kontrolovala... ako moja lahni si a roztiahni nohy... lebo to nie je batola, ze chytis, ides prebalit, umyjes ritulu a pozries, to su uz slecny. Moja ma v 10r menstruaciu a aj prezlieka sa za paravanom a ked ju kontrolujem, kvoli niecomu tak je hanbliva, toto by si proste doma nedala robit ani keby neviem co bolo. Nemyslela som svoju otazku ofenzivne, proste ma to zaujalo :D moja si ani zuby nenecha mnou umyt, vynimocne mozem docistit, zubar vyzuruje, lebo vraj detom treba do 12r cistit zuby :D a po 15 ked zacinaju znova flakat tiez :D som sa skoro rozosmiala v tej ambulancii, ako ja to chapem, ale neviem si to prakticky predstavit, nabehnut k tiznedzerovi a skontrolovat ci si dobre umyl zuby. Mozno prave ta navsteva gynekologa by baby viac inspirovala k davaniu si pozor na hygienu a posluchanie mamy. A mozno to s hygienou ani nebude mat nic spolocne.
Ak ma na gatiach zlte ma zapal v tom.pripade treba mast antibioticku od gynekologa Alebo moze vam detska dat palicku na vyter a jej spravite vy a detska to overi.V ziadmom pripade sudikrem nedavat okolo vnutra ale bepanten.My sme boli aj u det.gynekologa ale kedze vyter bol pozitivny u detskej z posvy tak sme sa vyhli ze by ju trapil hned nasadil mast
@simca06022011 fakt si myslím že pre slečnu je menej hrozné ak jej medzi nohy s rozumom a vysvetlením pozrie či tam nemá hovienko napr. Ako keď jej tam bude pozerať neznámy ujo.
Jasné ak doktora treba tak treba. O tom niet pochýb. Ale ak je to celé len o zlom utierani tak to je úplne zbytočne trápenie s jednoduchým riešením.
A áno mam deti. Aj slečnu 8 ročnú. A áno radšej ju skontrolujeme pri takomto probléme ako ju hneď ťahať k doktorovi.
Este aj dopisem ze gynekolog povedal ze zo spodu ziadny gel uz ked intimny.Moj nazor je racej ju pozriet zo spodu pomastit popripade soravit vyter ako som spominala ako ist s 10r na gynekologiu.Mne sam doktor gynekolog pre deti povedal keby ju vysetroval pre take deti je to bolestive a na niektore deti mozu dostat sok.Dcerka mala z vyteru potvrdeny zapal ktory som spravila jeh ja sama doma a detska lekarka ho dala do labaku.Vtedy mala dcerka 7r ked bol problem.U nas antibioticka mast pomohla
Ešte tak mi napadlo, toaletný papier aký používate? Myslím tým, či nie je nejaký farebný, parfumovany a podobne. Lebo pamätám si, že raz ja sama som mala podobny problém, pálenie, stipanie, už som sa chystala na gyndu, keď som si uvedomila, že máme doma ružový voňavý toaletak. Ako super úplne ale mne to neurobilo dobre. Vrátila som sa ku klasike bielemu a o pár dní pohoda. Neskôr som zistila, že svagrina mala to iste (rovnaka značka toaletaku, lebo sme kúpili to mega balenie)
@jaskolka aj my toto aj so sestrou aj mamou mavame z toaletaku :D ale hocijakeho vonaveho farebneho
@rebo ja si nemyslim, ze si krkavcia matka. Kazda z nas sa snazi byt tou najlepsou. Ty si ich nechcela traumatizovat vysetrenim tak si skusala ci nieco zaberie. Nemaj vycitky. Ale je to uz naozah dlha doba a ked nic nezabera tak treba riesit lekara. Inak ja si tiez myslim, ze tie vlhcene utierky robiaviacskody ako osohu. Staci riadne vyutierat papierom a ked treba tak sa ist radsej ritu osprchovar cistouvodou. Vlhcene utierky len vynimocne (napr ked cestujete) Ja som mala vpuberte problemy s vytokmi. A pomohol mi az druhy gynekolog. Nasadil liecbu a bolo vybavene. A co si pamatam tak mi prizvukoval, ze dole nepatri ZIADNA chemia. Ziadne mydlo, ziadne vlhcene utierky. Len cista voda. Toho sa drzim uz roky a problemy nemam. Dievcata vysetrenie zvladnu, dohodnite si nejaku odmenu za statocnost. Bude dobre. Uvidis
@rebo Aj my sme sa týmto trápili. A to spodné prádlo vždy žehlím, vlastne všetko od jej narodenia žehlím. A tiež sme boli na hojdačke. Tak som jej vylúčila sladké. Zadoček si vytiera s toaletnými vlhčenými obrúskami. Nie, nerobí jej to zle. A ja som si robila zásoby. Nazbierala, vysušila rebríček lekársky. Inak vieš ho aj kúpiť. A z toho im urob sedavý kúpeľ. A klop, klop, my nemáme cca už rok toto.
ja si pamätám, že keď som také mala ako dieťa, tak mi mamka robila harmančekový čaj do lavóra a sedela som tam cca pol hodinu, hrozne som sa nudila, ale pomohlo to (tak aby bol ešte teplý, ale nie vriaci), keď ste teraz doma, tak opakovať 2x denne
@ollako framykoin sa moze pouzivat dole pri bakterialnej infekcii. Mala som ju predpisanu spolu s celkovymi ATB.
@pehavcek ďakujem za povzbudivé slová. Presne ako píšeš. Ja som bola prvýkrát na gynde ako 14-ročná a dodnes mám z toho zlé spomienky. Nechcela som to napísať tu do diskusie, lebo viem, že niektoré čitateľky by ma tu slovne ukameňovali, že radšej nechám dievčatá trápiť sa. Vyšetrovali ma cez konečník, lebo som mala zápal vaječníkov a dodnes mám v živej pamäti, ako to bolelo. Presne tak, chcela som ich toho ešte ušetriť a preto som skúšala, či niečo nezaberie. Keď som bola druhýkrát pri pediatričke, tak mi povedala, že baby, iba keď vás pošlem na gyndu. Zo mňa hneď vybehlo, že ešte nie. Ešte niečo skúsme. Ale vyzerá to tak, že nás to neminie. Teraz som im dávala školenie "mužstva" 😉 že žiadne sladkosti, utierať len toal. papierom, umývať len čistou vodou po každom WC, nasadím probiotiká a každý večer (lebo chodia do školy) repíkový sedavý kúpeľ, tak uvidíme. Ja som stará škola, takže ešte všetko žehlím, takže s tým problém nemám. Dúfam, že som na nič nezabudla. Ďakujem vám za rady žienky 🙂
...opr..nie časťou ale Mastickou

@evkaor môžem sa spýtať, kde si vyčítala že framykoin sa moze používať dole🙄 vieš ,že je to ATB ? Teda ničí baktérie? A vo vagíne sú dobré baktérie a tie ním zniciš tiež? A vaginalna flóra plná dobrých bakterii sluzi na ochranu? A chudata dievčatá budú od malička riešiť vaginálne problémy...
@simca06022011 už som zbadala rada nad zlato🤦🏼♀️