Červená pošva u 9 ročných dvojičiek
Ahojte žienky, potrebovala by som poradiť. Mám 9 ročné dvojičky a už od decembra sa trápime s červenými pošvami. Bola som s nimi aj u pediatričky. Skonštatovala, že si asi nedostatočne umývajú pišulky a že to majú z toho. Predpísala nám rybaciu masť, ktorú im musím dávať až dovnútra. Premiešať to s masťou Imazol, alebo Sudocrémom. No bohužiaľ to nepomáha. Je to ako na hojdačke. Jeden deň je dobre a potom zase je to červené - zapálené, hlavne vo vnútri. Chcela som sa vyhnúť detskej gynekológii, ale asi sa tomu nevyhneme :( Jedna kamoška mi poradila, aby som ich dávala močiť sa vo vode so sódou bicarbónou, ale ani to nepomohlo. Skúšala som už aj Canesten, Pytiol, obklady s Rosalginom a stále nič. Predsa jeden úspech sa dostavil a to, že ich pišulky už až tak neštípu, ale pri močení ich to stále svrbí vo vnútri. Moč majú v poriadku, lebo som niesla na vyšetrenie ku pediatričke. Nohavičky im periem v prášku Persil Sensitive, prestali používať vlhčené obrúsky, pri kúpaní sa zospodu umývajú bielym detským mydlom. Už neviem, čo by som zmenila. Skúšam ešte túto diskusiu, či niektorá z vás nemá takúto skúsenosť a nevedela by mi poradiť, čo s tým. Poviem vám, som z toho zúfalá, že im neviem pomôcť :(((
Ja neviem ale toto mi pride moc...detom do 7 rokov utierat zadky mozna ze este sem tam furt aj jed uz maju 9r...9r je uz dost a trochu sa mi zastavuje rozum ze tak velke dievcence sa nevedia utret a mama na ne musi kukat doma na zachode ako si utieraju a kontrolovat papier kym nebude cisty bez kaka, kukat im medzi nohy na vyrazky, pchat prsty s kremom este aj do vaginy ...proste toto je jaksi moc
@rebo ja pouzivam Sonett. Klasicky prasok, ked periem na 60 a tekuty na nizsie teploty, lebo ten klasicky sa pri nizsich teplotach dobre nerozpusta. Ale napr. sesternica si struha mydlo na piliny a tymi perie, myslim, ze sa daju kupit uz aj samotne mydlove vlocky na citlivu kozu.
@rebo no ja by som s nimi sla k gyneko, ak je to normalny/a dr pochopi ze su to deti, a zvoli citlivy pristup. Urcite im nie je prijemne ak maju infekciu, mam osobnu skusenost ked som bola dievcatko, a dr mi pomohol, ziadne masticky ani soda bikarbona by ma z toho neboli dostali. Treba im dat spravit vytery a nasadit spravnu liecbu.
@simsalabim v poriadku ,veď píšem že je na predpis ,príde ti správne ,že na základe toho že jej to tu v diskusii niekto poradí, tak in to bude aplikovať? Najprv treba spraviť vysetrenia,či je taká masť potrebná..a nie z brucha dávať ATB liečbu ...mykoticka infekcia napríklad na takúto liečbu nezaberie..a vôbec nevie, čo im je ...ja Si myslím, c
Že v prvomrade by som dbala na to ,aby sa zvyšky stolice tam nedostali ,vylúčila by som klasické mydlo..to je úplne ,že brutálna chyba používať tam dole mydlo ..aj keď je detské...niekedy je prehána hygiena ten problém ...zmyva sa prirodzená ochrana..ktorá pozostáva z baktérií....
@ollako ja som reagovala na toto - citujem ta "môžem sa spýtať, kde si vyčítala že framykoin sa moze používať dole🙄 " Preto som napisala, ze mne to predpisali aj na pouzitie dole - lebo si sa zjavne divila, ze sa moze pouzit aj v intimnych partiach. Inak som v diskusii hned napisala, ze treba ist na gynekologiu a nie skusat....liecba by mala byt cielena, podla najdeneho mikrobiologickeho nalezu. A suhlasim, mydlo nema co hladat v intimnej hygiene, jeho pH je uplne zle. Najlepsia je cista voda.
@simsalabim myslela som to tak ,že sama to akože niekde zistila, ze to je vyslovene na také použitie...co teda určite nie je bežná intímna mast.lebo framykoin je predpis ..a nemôže si ho pacient zadovážiť a ordinovať ako sa mu zapáči...
@ollako ano, suhlasim, ATB by sa nemali ordinovat len tak.

Skus si nieco precitat o pracich praskoch - bezne komercne prasky s nazvom "sensitive" v skutocnosti vobec nie su hypoalergenne, su takmer rovnako agresivne ako tie bezne, ide len o marketing. Ja som mala podobne problemy pravdepodobne z avivaze. Vtedy som avivaz uplne vylucila a praci prasok pouzivam uz len specialny hypoalergenny (nie z beznej drogerie) alebo vraj aj mydlove piliny su dobre, tak sa pralo kedysi. Potom v tom hypoalergennom prasku treba prat uplne vsetko, nielen sp. pradlo - aj nohavice, teplaky, pancusky, periny, atd. Mne po tejto zmene vsetky problemy zmizli.