Červené fľaky na koži, čo to je?
Ahojte, mojej 2,5 ročnej dcérke sa na koži objavujú červené fľaky. Deje sa to posledný polrok cca. Objavia sa hocikde na tele, nespozorovala som aby ju svrbeli alebo aby mali nejakú spojitosť s konkrétnym jedlom. Po čase samé zmiznú. Sú na dotyk suché a drsné. Teraz to má na oboch nohách a zdajú sa mi väčšie ako predtým. Prikladám foto. Čo to je a čo na to? Skúšali sme premastovat, ale len s indulonou, no nevidela som zlepšenie.

@1karuska presne aj nam 😳😳teraz v 8mom mesiaci.. malej sa spravil na ruke taky mensi-teraz uz kruh 😳😳a vidim, ze sa robi dalsi.. aj na ličku ma uz 😢😢 mala som to aj ja.. dufam ze to nema z maciatka ,co sme doniesli.. 🥺 ale ono nema nic.. ale rozširuje sa to 😢asi pojdeme ku koznemu.. predtym propolis zabral.. teraz nic ..
@martina09090303 dobry den prosim co to nakoniec bolo ten flak..? Mojej sa to teraz objavilo 8mesacnej,a rozmnozuje sa to,uz ich ma viac
@tindes boli sme u doktorky a vraj to mal ako ekzém dala nám imazol a zmizlo mu to
@martina09090303 a prosim imazol krem alebo imazol pastu..?
nas maly to ma tiez, natieram mu to Holtovou mastou a zmizne to
@angela1989 ahojte mamicky, obnovujem tuto temu, lebo aj nam sa vyhodili podobne fliaciky na nozickach. Zistili ste co to bolo a hlavne, co pomohlo?
@ls85 nezistili sme nič, fľaky samé zmizli, nezistili sme spojitosť s ničím a u dr sme to tiež neriešili. Už sa ani neobjavujú
@angela1989 a ako dlho trvalo, kym flaky kompletne zmizli? Ja uz neviem, co by som mu na to natrela. Ma aj napadla spojitost so zubkami, idu jeden po druhom a mozna ma teraz slabsiu imunitu.
@ls85 nam povedala lekarka, ze je to z jedla, ze to telicko este stale sa prisposobuje na vsetky mozne prisady. Nasmu to vybehne, potom zmizne. Teraz to dlho uz nemal. Ale jemu velmi pomohol krem Bioderma Preventive Atoderm. Ak som citila, ze sa mu to znova zhorsuje, natrela som ho pred spanim a do rana sa to vyrazne zlepsilo. Teraz nenatieram, kedze nic nema.
Je to atopicky ekzem, takze smer kozna. Pediater s tym nic nespravi. Nase deti su obaja ekzematici a takto im zacina ekzem na jesen a na jar. Ak to je cervene, je to uz zapal a nam dava fucicort, co je na predpis. Inak bioderma atoderm, la roche eczema je super z bezne dostupnych. Ekzem sa vacsinou startuje s jarou a jesenou.
@ls85 no už rok a pol cca sa neobjavil ani jeden fľak. My sme to mastili len s indulonou, nič iné sme na to nedávali a samé to zmizlo a nové sa už nerobili 🤷🏻♀️
Nám pomáha obycajna indulona. Vyskúšajte. Ak zápasuje, je to výborná alternatíva boliodermy, la roche..... ( inak zistila som, že bioderma je riadny chémia. Hlavne tie micelarne vody. Par fľakov z oblečenia a aj lepidlo z leukoplqstu som tým očistila😀👍😉)
@snezienkaaa82 to fakt🤭? A toto natierat na babätko a este za to zaplatit kopec penazi. Bol to u Vas atopicky ekzem? Ako mamzel alergik je, obcas ma ekzem na rukach, ale nechapem, co to malemu spustilo. Kazdy den varim cerstvy prikrm, kupem len mydielkom bez chemie, oblecko ma vzdy vyzehlene,vonku za kazdeho pocasia aj 3 hodiny ( inak by nespal 😄), neockujem… fakt nerozumiem tomu, mozno stres zo zubkov😕Alebo zvierata, mame psa, ale takeho pre alergikov a vonku macicky.
@ls85 mali sme tiež ako bábätko také červené svrbí e fľaky, teraz ma 6, občas také malé suché fľaky, no je to lepšie. Deti väčšinou vyrastú z toho. Veľa robia aj potraviny, kým si zvyknu
@ls85 ze kym je to tak, ze to pride a odide, tak mi lekarka vravela, ze nemame nic vynechavat, ze to netreba vobec riesit. Ze to telo si len zvyka na vsetky jedla. Ved 9m bolo v bruchu, potom pol roka mlieko a potom uz bum, normalne jedlo, tak ze to trva kym si aj creva a vsetko zvyknu. Ale pokial to dieta nesvrbi a nijako inak netrapi, treba to max natriet a hotovo.

Dobrý deň . Nášmu malému sa tiež objavil takýto fľak ale pod ritkou . Zajtra ideme ku doktorke tak uvidíme . Tiež ho to nesvrbi ani neboli . Nikdy sme nemali problém s pokožku až teraz tento fliacik . Má 2roky aj 10mesiacov .