icon

Červené fľaky na líčkach u ročného syna

lilyianka
20. jan 2021

Ahojte,
Potrebovala by som poradiť. Ročnému synovi sa cca týždeň dozadu na líčkach objavili červené fľaky. Keďže boli tuhé mrazy, napadlo ma alergia na chlad a tak vždy keď sme šli von som mu ich natrela modrou indulonou. Ráno ich má celkom pekné, ale behom dňa resp asi do hodiny dvoch po zobudení sa mu to zhorší. A na striedačku, raz jedno líčko horšie druhýkrát druhé. Má ich akoby hrbolate, niekedy opuchnute, ale neškriabe si to. Dnes som volala detskej lekárke, ale sestrička, že mám poslať iba email s fotkou a popisom. Pýtala som sa jej o čo sa jedná, či ekzem, alergia na chlad alebo alergia na niečo iné, keďže mu postupne zavádzam do jedálnička nové veci. Odpoveď len ,že na kartičke má erecept na coloid crelo. Len že je to kortikosteroid a neviem či je to vhodné pre tak malé dieťa. Neviete poradiť čo to môže mať a čo je na to dobré použiť?
Ďakujem

Strana
z2
lilyianka
autor
20. jan 2021

@adula12 cukor mu nedávam vôbec, iba to čo doteraz, určite ho nechcem presladzat

adula12
20. jan 2021

@lilyianka skus prestat davat jogurty.

dextella14
20. jan 2021

Liecba je spravna. V kozi je zapal sposobeny pravdepdobne velkym chladom vonku.
Nezabudajte na vhodny cold cream. Ak ste na instagrame mam tam cely post “detska tvaricka v zime”. Nick je karolina_baumgartner

Dr derm

ewka0012
21. jan 2021

Ja som ekzematik od narodenia a včera som synovi 2r to iste našla večer, suché červene lica hrbolate, dosť pomáha mastná masť infadolan , za mna top beloderm miešana masť na ekzemy, ale asi nám predpis , slabo som ho natierala moja chyba, ešte sú super rady bioderma atoderm alebo la roche possay lipkar, na ekzemy mastnejsie kremy

lilyianka
autor
21. jan 2021

@adula12 uz mu ich nedávam

veronikaa208
24. jan 2023

@nikka2889 môžem sa prosím spyat keď ste zistili že to bola alergia na mlieko aké príznaky ste mali ?

nikka2889
24. jan 2023

@veronikaa208 Zo začiatku mal len červené líčko,brucho bolenie dennodenne, zápchu,hnačku na striedačku a keď začal hnackovat už s prímesou krvi šli sme do nemocnice,kde malému zistili abkm..ale teda podozrenie som mala skôr len to lekár neriešil..

jamidea
22. apr 2024

@nikka2889 co je to abkm? Moj zacal mat tiez cervene lica, ako bolo na fotke autora, teple na dotyk, asi hodku po jedle. Po cca 2 hodkach to prejde. Ale uvazujem, ze to je zaludocny problem.

jamidea
22. apr 2024

@lilyianka ako ste to poriesili? preslo to?

nikka2889
23. apr 2024

@jamidea alergia na bielkovinu kravského mlieka

slniecko142614
18. mar 2025

@nikka2889 po akom case sa vycistili licka?

nikka2889
18. mar 2025

@slniecko142614
cca po mesiaci uz mal len fliacik,postupne zmizlo...ale doteraz mu vyskakuje.licko bud vyrazky alebo ekzém alebo cerven.ked.zje co nemá

ajka1919
24. mar 2025

@nikka2889
Dobrý deň aj môj to začal mávať, vypije mlieko ale má Nutrilon allergy - a aj tak sa mu to robí . . Vy aké dávate , alebo máte aj nejaké diagnózu? Čo v strave obmedzujete

nikka2889
25. mar 2025

@ajka1919 Dobrý den..moj už ma 6 rokov 😁fliacky mu zacali vybiehat v 6 mesiacoch ,mal hnacky ,brusko atd...zistili nam abkm...pil takist nutrilon alergy care syneo.a pred 1 rokom sa sam odstavil..odvtedy sa to nejako ustalilo ,uz vypije aj klasické mlieko aj jogurty spapa,ale stale ma
fliacky ked ma viac mliecneho..
Zalezi podla veku..ak uz papa moze mat aj vajicko,ryza,psenica..popripade to moze byt ta tazsia abkm kde by mal mat specialne mlieko ako alfamino a pod...ale na to uz je treba vysetrenia..gastro,alergo..

Strana
z2