Červené fľaky okolo úst

vevushradicka
5. jan 2017

Ahojte prosím vás neviete čo to môže byt ? Mám 5 mesačnú dcéru a neviem naozaj čo to môže byt papala dnes len jabĺčko a trosku piškotky už to papa asi týždeň tak neviem či to je alergická reakcia alebo nie.Boli sme dnes aj na očkovaní s toho to nemôže mat ? Ďakujem za odpoveď

anjelic
5. jan 2017

Nemôže to mať z chladu? Moja 8 ročná tak mala, keď boli mrazy a ona si oblizovala pusu aj okolo a takto sa jej potom pusa "vyštípala". Ak s ňou chodíš na prechádzky a má cumlík, môže to byť aj jej prípad.

lenadka
5. jan 2017

vyzerá to na ekzém...v pusinke nemá žabku?

k_a_j_k_a
5. jan 2017

@vevushradicka Ahoj, vyzera to podobne ako to, co ma moja - mava to kazdy rok. To je z chladu a zo slin, ako hovorila @anjelic.
Moja to ma aj z toho, ze v noci obcas stale cmula palec a tecu jej sliny - ma 6 rrokov, este sa mi nepodarilo ju od toho odnaucit. To by som musela nad nou stat celu noc :-/
U nas pomaha modra indulona a este mam z lekarne od laroche-posay krem na pery. To mi odporucila kedysi davno dr., ked malej v 1/2 roku stvrdli licka - ona ma taku straaasne citlivu a priesvitnu pokozku.

lenadka
5. jan 2017

po papaní jej vždy čo najskôr umy ústočká, takto niekedy deti reagujú na potraviny čo papajú, aj na obyčajné jablko môže byť takéto reakcia, začni prvé zeleninkou napr. cukinou. ten ekzém skús natrieť sudocrémom, alebo zinkovou masťou. A ako píšu baby, môže to byť aj s chladu, všetky moje deti toto mali aj s chladu, ale aj z potravín najstaršia a stredná.

janci05
5. jan 2017

to vyzerá na alergickú reakciu na jablko. mne sa takéto vyhodí vždy keď zjem napríklad broskyňu a tiež to jablko. Dlhé roky mi nič nebolo a teraz na "staré kolená" sa mi toto vyhodí na ústach a musím to ísť hneď opláchnuť, čo ma svrbia celé ústa. skús to jablčko na pár dní vynechať, či to prestane.

vevushradicka
autor
5. jan 2017

Ja neviem nezdá sa mi že by to mala z toho jablka lebo už to papa asi 3 deň a doteraz nič ustička vždy umyjem dôkladne po papani. Začali sa jej tam robiť take chrasti a má opuchnuté ústa nemala by som ist na pohotovost?

vevushradicka
autor
5. jan 2017

@lenadka myslím že nemá žabu ale začinajú sa jej robiť chrasty a má opuchnuté ústočka

janci05
5. jan 2017

@vevushradicka A kedy si si všimla, že sa jej to spraví? Ak je to bezprostredne po tých čerstvých jablkách /nie presnedávka/, tak je to al. reakcia, aj keď rýchlo umyješ ústa, stále to tá reakcia bude prebiehať, ale to do takej hodinky zmizne. Ak je to hocikedy v priebehu dňa, tak chodť radšej k doktorke. Za seba všaj môžem odporučiť, že mi pomáhal Infadolan.

vevushradicka
autor
5. jan 2017

@janci05 ono sa jej to spravilo až teraz a jablčko jedla okolo 12.00 keď to do zajtra neprejde určite pôjdem k doktorke a dala som jej na to sudokrem

janci05
5. jan 2017

@vevushradicka Tak to radšej choď k tej doktorke ak to neprejde, po tých jablkách by sa jej to vyhodilo hneď. A ak máš doma nechtíkovú Indulonu, tak skús jej to tým natrieť, tá je hojivá a ukľudnujúca.

vevushradicka
autor
5. jan 2017

@janci05 zatiaľ ďakujem pekne 🙂

janci05
5. jan 2017

@vevushradicka za máličko, držím palce a dúfam, že vám to rýchlo prejde aby ste nemuseli chodiť po doktoroch.

moninah
5. jan 2017

Mojmu sa toto robilo z Espumisanu. Preslo to nechtikovym kremom z Justu. Neogrcla alebo neoslintala sa po nejakom lieku/sirupe?

vevushradicka
autor
5. jan 2017

No hej dávala som jej dnes od teploty nurofen ale ústa som jej potom umyla tak neviem

lenadka
5. jan 2017

@vevushradicka uvidíš do zajtra ako to bude, ešte ma napadlo dať jej fenistil, koľko má kg toľko kvapiek večer pred spaním, malo by jej to skľudniť výsyp, nech je už od hocičoho.

janci05
5. jan 2017

@lenadka Lenže Fenistil kvapky sú na lekárksky predpis a pre deti do 1 roka by to mal odporučiť lekár, tak neviem. Ak ich má doma a už ich skúšali, tak možno.

lenadka
5. jan 2017

@janci05 a tiež je pravda, že lekári ich predpisujú na každú kravinu od kašľa po vyrážku aj dlhodobo, mám 3 deti, tak viem 🙂 ale máš pravdu je na predpis a zrejme ho preto doma nemá.

kafoditka
5. jan 2017

@vevushradicka toto mala aj moja dcérka, dostali sme id kožnej lekarky kortikoidovu masť, ale davala som jej ju výlučne az ked zaspinkala,aby ju nemohla lízať. Pomohlo. A este velmi pomohlo,ze som jej zrušila cumlik.

janci05
5. jan 2017

@lenadka To je pravda, mne ho doktorka pri každej príležitosti predpíše, hlavne keď má syn suchý kašeľ. Ja len preto, že je to ozaj malé bábo, ak ho ešte nemali, aby jej to neuškodilo.

mirkaaa80
5. jan 2017

@vevushradicka my takto reagujeme na tvaroh...Už nám to prerástlo do ekzému pretoze nám to aj dudlik stále zhoršuje ( a malý sa jej odmieta vzdať), dr.nam dal locoid; ten zaberie - ale je to hormón.mast na predpis. Fenistil kvapky ak máš, kľudne daj. Inak už som aj počula že je možná reakcia aj na ten nurofen!

lenadka
5. jan 2017

@vevushradicka inak sa neviem vynadívať aké je tá tvoja malá krásne bábätko 😍

mirkaaa80
5. jan 2017

@vevushradicka neviem či ste davaki dnes prevenar 13 -
Nasledujúce vedľajšie účinky v spojitosti s Prevenarom u dojčiat a detí vo veku do 5 rokov boli zistené zo skúseností po uvedení lieku na trh:

· anafylaktická (alergická)/anafylaktoidná (podobná alergickej reakcii) reakcia vrátane šoku
(kardiovaskulárny kolaps); angioedém (opuch pier, tváre alebo hrdla)
· žihľavka, dermatitída (začervenanie a podráždenie) a pruritus (svrbenie) v mieste vpichu;
začervenanie
· zväčšené lymfatické uzliny (lymfadenopatia) v blízkosti miesta vpichu, napr. v podpazuší alebo v slabine
· multiformný erytém (svrbiace červené škvr

vevushradicka
autor
9. jan 2017

@lenadka Ďakujem ;)

ericka111
7. feb 2018

U nás sa objavilo ráno toto tiež mám pocit že od dudla a slin

wrexham
18. jún 2020

@vevushradicka dobrý deň, viem že už prešiel daky čas od vášho príspevku, ale isto si pamätáte z čoho to bolo?

ericka111
20. jún 2020

Dobry den bola som s tym vtedy len u detskej a tiez povedala ze pravdepodobne cumel reagcia na slintanie. V zime ked mala cumel a prisli sme do tepla tak mala tieto fliacky dala mi nejaku masticku ale uz neviem aku.Ale framykoin si myslim ze je fajn.

wrexham
20. jún 2020

@ericka111 ďakujem, akurát dnes sme s tým boli, lebo malá už to má aj na hrudi, ale nič sme sa nedozvedeli , len že je to nejaký ekzém ☹
Žijeme v uk, tak tu sa viacej dozvieme na googli, ako od doktora. Framykoin sme skúšali, ale žiadna zmena 😕

alize13
17. mar 2021

@lenadka ahoj, prosím ťa ako to súvisí so zabkou v ústach? Lebo môj malý má teraz takýto ekzém a aj tie žabky :( doktor v tom súvis nehľadal, len že sódou bikarbónou potierať zabky a Bioderma krém.okolo úst. Ďakujem.pekne

wrexham
17. mar 2021

@alize13 my sme nakoniec po 2-3 mesiacoch dostali antibiotiká a až potom sme sa toho konečne zbavili

mariska1989
Autor odpoveď zmazal
Zobraz