Červené svrbivé fľaky na nožičkách

tana007
11. dec 2016

Dobry den. Prosim neviete mi poradit z vasich skusenosti, z coho moze byt toto? Rocna dcera mala pred mesiacom iba maly fliacik. Natierala som to kazdy den indulonou. Teraz sa to zacalo zhorsovat. Boli sme s tym u dr. Povedala ze to na ekzem nevyzera a moze to byt z pracieho prasku. Vymenila som naspat povodny prasok, cca uz 5 dni ma povodny a stale sa zhorsuje. Premastujem excipialom, mali sme aj robenu mast z lekarne s kys mliecnou a nepomaha nic. Neviete mi poradit co robit? Mala nezmenila stravu, sladkosti nejedava.

aflou
11. dec 2016

Svrbí ju to?Jasom mala na kolenách také vyrážky caa dva mesiace a zhoršovalo sa mi to natrela som s to sudocremom a do týždňa mi to zmizlo.

mravvcek
11. dec 2016

Jejdanenky presne toto som objavila malemu(4roky) pred dvoma dnami a zvacsuje sa mu to. Natieram kremom z lekarne ale zatial nic. Tiez som mala podozrenie na prasok mam lanzu,zajtra pojdem kupit batole tak uvidim. Snad to rychlo zmizne. Maleho to aj svrbi ☹

mareen1
11. dec 2016

Mohlo by sa jednat o mykozu. Urcite by to mal vidiet dermatolog. Zatial by ste mohli vyskusat nieco protimykoticke, napriklad imazol.

aflou
11. dec 2016

Ja som si to natierala imazolom aj exicipalom aj oliv.olejom a nič nepomohlo až ten sudokrém 🙂Imazol je dobrý na zaperenú ritku.

mareen1
11. dec 2016

Imazol sa pouziva aj na ine kozne problemy nez len na plienkovu dermatitidu sposobenu kvasinkami. Ma rovnaku ucinnu latku ako napriklad canesten, ale zaroven posobi aj mierne protibakterialne...

brendaa
11. dec 2016

@tana007 ahoj moj syn mal presne to iste,zacalo to na rucke, potom nozky, predlatie trocha ine no to iste, davala som po dohode s doky dithiaden a becko, calciovou mastou som to namazala,ukazali sme sa u lekarky mal to uz vysusene, dala mu excipial, no doma katastrofa po natreti, scervenelo, scipalo, tak nedavame! Calciovkou natieram uz to ma v pohode, no suche, pravdepodobne virus dostal nejaky, ma 10 rokov

majka99999
11. dec 2016

Kvasinka, nepremastovat, skor zinkova mast, moj syn to mal, pomohla az dlhodoba dieta bez mrkvy a vsetkych potravin, co sa spominaju, vyradili sme aj mlieko na cas. Plus hylak 3x denne.

brendaa
11. dec 2016

@majka99999 bola mu zistena ako?

zveva
11. dec 2016

Ak ma na tych flakoch taku suchu kozu, pytaj si holtov krem.dcera mala take a za dva dni bolo vyliecene.natierala som 2x denne. Po tyzdni sa zase sice objavili, tak zase som natierala a takto asi mesiac a potom sa uz neobjavili. Ale ten krem je len na predpis.

delmondo
11. dec 2016

Holtov krém je voľnopredajný.
@zveva

zabulienka266
11. dec 2016

Syn mal presne taketo fleky pred dvoma rokmi. Zabral holtov krem na urcity cas a potom znova. Az imunoalegolog urobil stery a mal tam stafylokoka (pravdepodobne zo skolky) natierali sme antibiotikovou mastou a klopem od vtedy nic.

zveva
11. dec 2016

@delmondo tak neviem o tom...aj na obale je napisane, ze len na predpis. Myslime to iste? Taka zelena tuba to je.

zabulienka266
11. dec 2016

@zveva urcite je volnopredajny

delmondo
11. dec 2016

@zveva áno, tento https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/hol... normálne som ho kúpila a aj na stránke píšu, že nie je viazaný na predpis

zveva
11. dec 2016

Hmm...tak preco ho u nas v lekarni nechceli predat svagrinej? Ci to len u nas v lekarni? 🙂 Ale ozaj je tam napisane, ze len na predpis....aspon bolo na tej tube, co sme mali my. Mozno sa to uz zmenilo, neviem. Dcera mala tento problem niekedy ...hmmmm....no uz to je niekolko mesiacov. A ved to je jedno, ci je alebo nie je na predpis...zohnat sa da

zveva
11. dec 2016

@delmondo no tak je to iny obal. Ja som mala sice zelenu tubu, ale bez tej takej kresby...melirovania, ci ako to nazvat.

lilke
11. dec 2016

Cosi podobne mava obcas aj moj syn. Ja mam podozrenie na reakciu na stravu, na vajce (potvrdena alergia) alebo na nejake e-cka, lebo vzdy sa vyhodi cca. den napr. po zjedeni nejakych kolacov z obchodu, resp. ked mali v skole na obed nejaky polotovar. Vzdy musime nasadit antihistaminika, aerius. Ked podchytime v zaciatkoch, staci kyselina mliecna + ichtamolova mast niekolkokrat denne. Ked sme si to 2x nevsimli a rozsirovalo sa to uz na cele nohy a zadok, bohuzial skoncil na kortikoidnej masti... Vraj je na to dobry aj olej z ciernej rasce. Mam uz pripraveny, ale zatial nebolo treba skusat, takze neviem dat referencie.

tana007
autor
12. dec 2016

Holtov som jej uz skusala, hned scervenalo. Aj ovseny kupel sme skusali opakovane a nepomohlo. Vyskusam este ten imazol. Dakujem

zveva
12. dec 2016

Ja som este kupala v hypermangane, ale neviem, ci sa da este kupit. Mala som stare zasoby. Imazol je tiez dobry na hocico, no nam nepomohol. Doktorka napisala aj daku kortikoidnu mast, ale tu som nedavala.

belbel
12. dec 2016

Kvasinková infekcia, kúpať v slabom roztoku z hypermanganu a Imazol Plus je na to dobrý, ale ak nepomôže, treba ísť ku kožnej. Ak si to má rozškriabať a roznesieť ešte viac po koži, potom je už lepšie na pár dní, vyslovene len na nevyhnutný čas, lokálne nasadiť aj tie kortikoidy. Je to voľba menšieho zla... :-/ a predídete horšiemu priebehu...

belbel
12. dec 2016

@belbel
@tana007 viď vyššie

kaja73
12. dec 2016

@tana007 jednoznacne zinkovy krem na to..len to--nic ine..kym to nevybledne a nevysusi sa..az potom hydratovat napr s adermou exomegou... ..teda na uvod napr sudokrem, nivea s 20% zinku,alebo priamo zinkovu mast...a riesit creva..aspon mesiac- dva davat hylak,neskor ine probiotikum ,plus vlakninu napr inulin..problem je v crevach totiz. Na 99% ma kvasinky.

tana007
autor
12. dec 2016

@kaja73 to by ma dost mrzelo. Pretoze je sice uz na UM, ale mimo toho ma ukazkovu stravu. Ako moze take male dieta dostat kvasinky? Aj nejako inak ako z jedla? Dakujem za kazdu radu. Ja som bola doteraz v tom, ze je to bud tym pracim praskom, alebo ze som jej zacala obliekat pancusky a to ju drazdi

kaja73
12. dec 2016

@tana007 na rozhodenie criev stacia atb, ockovanie, daky infekt...mozno daka intolerancia na potravinu-ani nevies aku..mlieko,mrkva...a je to..Hylakom nic nepokazis,ani zinkovym kremom..je to neskodone a s dobrym efektom. A kontaktne to moze zhorsovat praci prasok...davaj jej terza volne oblecenie kym sa to nevyhoji.

tana007
autor
12. dec 2016

Teraz citam, ze hylak forte az od 2r. Mala ma iba rok. Odporucili vam to kozni?

brendaa
12. dec 2016

@kaja73 mne sa to nevidi, vysyp je trocha iny

brendaa
12. dec 2016

@kaja73 uz mi odoslalo moj syn mal iny vysyp

kaja73
12. dec 2016

@tana007 treba sa na to pozriet aj z ineho uhla..kortikoidy,atb,ockovanie..aj babatkam bezne daju..toto je oproti tomu uplne v pohode..len sa to proste netestovalo u menesich deti..ja som ho davala aj ked mal okolo roku...ak sa vsak bojis tak davaj bio gayu,infant dophylus plus..atd...ale hylak je hylak...ten ucinkuje hned.