Červené vyrážky u osemmesačného dieťaťa: Riešenie a skúsenosti
Ahojte, stretol som sa už niekto s takýmito červenými vyrážkami? Moja dcérka má 8 mesiacov. Dňa 23.7 sme boli na gastroenteroógii na expozičných testoch, keďže má diagnostikovanú alergiu na bielkovinu kravského mlieka (ABKM). Tam sa po vypití obyčajného Sunaru vyhádzala.Po troch dňoch sme mali podľa pokynov vyskúšať ešte Nutrilon Allergy Care Syneo+, ale aj po ňom prišla reakcia. Odvtedy má však na tváričke stále takéto červené bodky a navyše má začervenané aj očné viečka.Skúšali sme už rôzne mastičky od pani doktorky, ale nič nezaberá. Stav sa vôbec nezlepšuje a tvárička vyzerá stále rovnako. Skúsila som na pár dní vysadiť aj príkrmy a nechať ju len na overenej strave, no zmena nenastala. Netušíte, čo by to mohlo byť, prípadne čo vám v podobnej situácii pomohlo? Za každú radu budem vďačná.
Fenistil? maly keď mal alergiu ,tak aj cez týždeň trvalo pokiaľ zmizne a to mal fenistil aj kvapky aj masť (od pediatricky)ale tiež bolo teplo,tak podľa mňa aj to trochu zhoršuje
A inak veľmi pekné dievčatko🙂
@anonym_8d6c47 nám sa to stale zhoršuje . Vyskúšame aj ten fenistil , dakujem za radu . Veľmi pekne ďakujem ❤️
@anonym_8d6c47 nám sa to stale zhoršuje . Vyskúšame aj ten fenistil , dakujem za radu . Veľmi pekne ďakujem ❤️
@erica1705 ano ale dobré by boli hlavne kvapky/predpisuje pediater
Držím palce
@anonym_8d6c47 takto vyzera aktualne
@erica1705
Môže aj zhorsovat mydlo, alebo práci prípravok,pot ,atd teraz je pokožka citlivejšia,
A dávať leen potraviny čo je zvyknutá
Kľudne to môže trvať aj 2-3 týždne pokiaľ zmizne
Jedine dávať pozor na rapídne zhorsenie,opuchy
@anonym_8d6c47 takto vyzera aktualne
@erica1705 po sunáre sa zhoršil zápal a mohla sa narušiť črevná mikroflóra, skúsili ste probiotika na ozdravenie mikroflóry?
Kriste pane, syneo obsahuje laktózu, ale to doktorka vie, že? A to odkedy sa dáva vypiť viac ako za lyžičku pri testoch? Však mňa by zabila aj jedna lyžička, nieto ešte ho piť.
Pomozu rady, ktore dali zeny predo mnou a k tomu cas. Kozne prejavy roznych traviacich problemov odoznievaju dlho. Ako uz pisali vyssie, skus vynechat co najviac chemie - avivaz, mydlo, sampon a pod. A neskusajte ani vela roznych kremov a masti v kratkom case. Telicko sa musi dat do poriadku zvnutra. Probiotika by som urcite nasadila (ak ich nedostava)
Kriste pane, syneo obsahuje laktózu, ale to doktorka vie, že? A to odkedy sa dáva vypiť viac ako za lyžičku pri testoch? Však mňa by zabila aj jedna lyžička, nieto ešte ho piť.
@danielahamar
Davali je v striekacke po kusku ale nakoniec sme dopili co vyslo na 60ml Sunaru po case mala problem sa vobec vykakat a bolelo ju brusko az kym jej toto vsetko nepreslo , hned pozom sme museli syneo vyskusat ale po prvej odmerke sa nam tiez vyhadzala tak som to uz neriskovala a hned volala ze to nesedi , museli pisat do poistovne ci nam preplatia neocate.
@erica1705 ono niekedy trvá dlhšie kým sa telo vysporiada s alergénom a zmiznú prejavy.Neocate vám neodporučili?aké UM máte momentálne?u nás sa ekzém (tiez ABKM)zhoršil s rastom zúbkov...synovi som sušila rozbehnutý ekzém sudocremom a obkladmi z čierneho čaju.
@ivik111 prezili sme si 2 mesiace horroru kým jej zistili tuto alergiu od 2 mesiaca nam predpisuju neocate ale teraz nam dala vyskusat to syneo. Skusila som vcera sudokrem a kusok to pomohlo . Aj probiotika sme uz nasadili .
@ivik111 prezili sme si 2 mesiace horroru kým jej zistili tuto alergiu od 2 mesiaca nam predpisuju neocate ale teraz nam dala vyskusat to syneo. Skusila som vcera sudokrem a kusok to pomohlo . Aj probiotika sme uz nasadili .
@erica1705 chápem ťa,prešli sme si niečím podobným..Na MKje ešte skupina-Alergia na BKM a intolerancia laktózy.Držte sa☺️
@erica1705 antihistaminika si mala dostat okamzite
Fenistil podla vahy

Fenistil? maly keď mal alergiu ,tak aj cez týždeň trvalo pokiaľ zmizne a to mal fenistil aj kvapky aj masť (od pediatricky)ale tiež bolo teplo,tak podľa mňa aj to trochu zhoršuje
A inak veľmi pekné dievčatko🙂