Červený pupok ročného dieťaťa

evyka
31. okt 2017

Ahojte, diskusia na tuto tému tu už prebehla, no nie som si istá, či je ešte aktívna, preto píšem tento príspevok. A najmä preto, že si neviem poradiť. Moja dcéra, ktorá má 1 rok, má výrazne červený pupok vo vnútri. Neviem, čo je príčinou. Znepokojilo na to poriadne. Myslím, že ju to nebolí, je pokojná. Prosím, mamičky, ak s tým máte skúsenosti, poraďte mi, čo jej mám na to dať. Alebo mám ísť k lekárke? Ďakujem

deti95060810
31. okt 2017

mojej dcére vytekala z pupka krv...Keď som to videla skoro som skolabovala....
určite by som riešila lekárom....

waitiekatie
31. okt 2017

Mohla sa jej tam nazberat odumreta koza a zapalit sa, mohla sa poskriabat alebo pichnut.. Netečie jej z toho? Ak si trufnete, skuste vycistit a vydezinfikovat, ak nie, ist rano k lekárovi.. Resp ak by sa to nejak nezhorsovalo az svojmu pediatrovi.. Skusit repikovy obklad napr..

evyka
autor
31. okt 2017

@waitiekatie poškriabané to nie je, nie, nemokva to. Len je to červene. Vyčistila som to luehom a pozrela replikovaný odvarom.

evyka
autor
31. okt 2017

Ale ďakujem, počkám do rana a uvidíme ...

tinulkab
31. okt 2017

My mame to iste. Zapaluje sa vnutri pupcek, lebo je zle podviazany. Cistime s betadyne. Dobry je framykoin. No trebalo by vam urobit vyter, ci su tam premnozene bakterie. Ak nebudy, staci betadyne a imazol. Ak budu, betadyne a framykoin.

nikolasovamum
29. jan 2019

dobry vecer moj malinky ma 15mesiacov a a ma dlhodobo cervenkasty pupok. Davam mu na to repikove obklady min.1x denne ale svrbi ho to sem-tam sa okoko pupka vyhádže (uz druhy raz sa to stalo v priebehu 1.5mesiaca) tiez som znepok9jena kebo oediatricka tvrdi FRAMIKOIN -davala som no nic moc...myslim si skorej ze ked ho kupem v olejovom kupeli (ma atopicky exem cize obycajna voda je velmi zla prenho ) akoby sa mu vysusili tie mastne zmolky (zaniesol sa mu z toho pupoček) a kvasia tam na bakterie...alebo by to mohol byt atopicky exem? Som dost z toho nepokojna nakolko je to PREDSA PUPOK (ci to nie je nueco spojene s trávuacou sústavou) viete mi prosim pekne poradit? Ďakujem.