icon

Chlapček zomrel na následky nebezpečnej baktérie

17. jún 2025

Trhá mi srdce ,keď som dozvedela ,že chlapček zomrel na následky tej nebezpečnej baktérií.
Nedá sa vyjadriť tá ľútosť slovami 😢😢
Nie je väčšej tragédie pre rodiča ako prísť o svoje zdravé, milované dieťa 💔😭😭😭

Obrovská tragédia pre rodičov 😪😪😪

Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine a chlapček nech odpočíva v pokoji 🖤🕊

Zatiaľ sa zrejme nepotvrdilo či sa narazil baktériou v Štúrove, alebo nie.
Každopádne asi veľa z nás bude mať veľký rešpekt ore kúpaliskami a jazerami tento rok.

pipimonterova
17. jún 2025
@nicoletta98

@pipimonterova viac divní sú pre mna ľudia, ktorí veria konšpiračným teóriam

@nicoletta98 no a ty si odbornicka nato co je konspiracia, super...to ti gratulujem.Ak je vsetko ruzove a lietaju okolo teba iba ruzove jednorozce,tak parada🙂

deba515
17. jún 2025

Nech len prekontrolujú stav vody v školských kohútikoch...

autor
17. jún 2025
@nicoletta98

@pipimonterova viac divní sú pre mna ľudia, ktorí veria konšpiračným teóriam

@nicoletta98 👌👌👌

nicoletta98
18. jún 2025
@pipimonterova

@nicoletta98 no a ty si odbornicka nato co je konspiracia, super...to ti gratulujem.Ak je vsetko ruzove a lietaju okolo teba iba ruzove jednorozce,tak parada🙂

@pipimonterova nie som odborníčka, stačí len používať mozog, aspoň občas 🙃

moonlight1210
18. jún 2025
@pipimonterova

@pipimonterova “no a ty si odbornicka nato co je konspiracia, super...to ti gratulujem.Ak je vsetko ruzove a lietaju okolo teba iba ruzove jednorozce,tak parada🙂 “

Nikto ti nepotrebuje dokazovat, ci konspirujes.

Staci, ak by si si polozila zakladnu otazku - Co by som v danej situacii urobila ja, keby som mala pravomoc (alebo povinnost) rozhodovat ja?

A tvoje zavery, ze ide o vyssie spiknutie, testovanie strachom, ci zamernu likvidaciu ekonomiky, by ti prisli nezmyselne same od seba.

ismarela
18. jún 2025

Tento rok som s malou plánovala aj kúpanie v jazere…no asi sa na to nedám 🫤

ktobytobolpovedal
18. jún 2025
@ismarela

@ismarela ved staci, ked sa nebudes ponarat

autor
18. jún 2025
@ktobytobolpovedal

autor
18. jún 2025
@ktobytobolpovedal

@ktobytobolpovedal To nie je teraz dôvod celé leto neísť k vode .

autor
18. jún 2025
@ismarela

@ismarela Písali, že je dobré používať plavecký štipec v jazerách, riekach a bazénoch kde nie je dostatočne použitý chlór.Pre tých čo sa boja.

lubkovaandrejka
18. jún 2025
@simona20201309

Zaujímalo by ma prečo sa nikde nepíše, že prišli z dovolenky z Egypta. Prečo sa snažia hodiť špinu na kúpalisko keď si to s veľkou pravdepodobnosťou priniesli zo zahraničia....

@simona20201309 mna by tiez zaujimalo odkial mas takuto podstatnu informaciu

luxus10
18. jún 2025

tak boli ci neboli v tom egypte....?

autor
18. jún 2025
@lubkovaandrejka

@lubkovaandrejka to už nenapíše..a keby aj bol to musel byť pred Štúrovom prejavilo by sa to skôr.

simona20201309
18. jún 2025
@lubkovaandrejka

@lubkovaandrejka zachytila som to v niekoľkých diskusiách kde to písali ich príbuzní. Tiež sa mi nechce veriť aby toto prehliadli ale tu platu staré známe pravidlo - bez lístka sa ani vietor nepohne takže niečo na tom môže byť.

ajka10000
18. jún 2025

....ale teda ak by sa nakazil v Sturove tak je tiez divne ze len on sam....ved tam bolo kvantum ludi.....

lubkovaandrejka
18. jún 2025

Co som si citala o tej amebe,tak prejavit sa ti to moze aj po 4.tyzdnoch.

lubkovaandrejka
18. jún 2025
@simona20201309

@lubkovaandrejka zachytila som to v niekoľkých diskusiách kde to písali ich príbuzní. Tiež sa mi nechce veriť aby toto prehliadli ale tu platu staré známe pravidlo - bez lístka sa ani vietor nepohne takže niečo na tom môže byť.

@simona20201309 tak to je potom hrozne,ze taku zavaznu informaciu zamlcali a obvinili Sturovo, ktore to tam moze rovno toto leto zatvorit.

autor
18. jún 2025
@lubkovaandrejka

Co som si citala o tej amebe,tak prejavit sa ti to moze aj po 4.tyzdnoch.

@lubkovaandrejka Príznaky do 14 dní od nakazenia vyjadril sa parazitológ aj infektológovia.Je to veľmi vzácne a ojedinelé takže vôbec sa nemusel nikto nakaziť okrem chlapca.

lubkovaandrejka
18. jún 2025

Fakt? Tak to som citala nejaku blbost..bol v zlom case na zlom mieste,chudak.

soldi
18. jún 2025

A ako s tym suvisi egypt? Vsak tam je slane more. Nakazit sa tymto parazitom je extremne raritne a na svete bola len jedina epidemia a to v cr, kedy sa v priebehu troch rokov nakazilo 16 ludi. Z tych desiatok tisic, co boli v kontaminovanom bazene.

soldi
18. jún 2025
@pipimonterova

Mne je len divne,ako sa stale pouziva slovicko udajne.A od korony nemame s tym slovom pokoj lebo vsetko je udajne.A furt daco,kazdy mesiac daco paraziticke,bakteriove a vzdy len jeden clovek umrie.Slintacka a krivacka sa ledva utichla-tisicky zvierat mrtvych,chudaci chovatelia zruinovani,pred nedavnom zas len jeden pan co sa nakazil na salasi syrovymi nitovkami s nebezpecnou listeriou(nikto iny)no vsak slovenskym salasom to skrt cez rozpocet urobilo a teraz opat zruinovat slovenske kupaliska....Stale mi to pripada ako zamer znicenia slovenskej ekonomiky.A nie je ozaj tak tazke v 21 storoci ci toho maleho UDAJNE zabil ten parazit-alebo ho zabil naozaj.No ako fakt to nevie zo seba vykodkodakat ani jedno spravodajstvo...

@pipimonterova maleho “udajne” zabil tento parazit, lebo trva 5-7 dni kym to dokazu potvrdit. Robi sa to z mozgovomiesneho moku. Preto slovo udajne, lebo nemali este laboratorne vysledky.

A ked uz si zacala s tymi konspiraciami, tak len dodam, ze v usa sa za posledne roky traja ludia nakazili tymto parazitom z vodovodneho kohutiku.
Asi chcel “niekto” znicit americke vodne spolocnosti? Alebo mozno vyrobcov trubiek? Hm.

Covid zasiahol cely svet. Obdobne ako ked vypukla spanielska chripka po druhej sv vojne. Epidemie a pandemie tu vzdy boli aj budu. Vola sa to evolucia. Aj bakterie sa snazia prezit.

Slintacku sme si samy doniesli lebo sme neprijali dostatocne opatrenia na rozdiel od vsetkych statov naokolo.

Skus mi odpovedat na jednoduchu otazku: kto by mal aky prospech z toho ze slovensko ekonomicky nici?
Teda, mne je jasne, ze fico a spol, ale ani jemu nemozem davat za vinu, ze sem dovliekol parazita, krivacku ci covid 😉

gribka1
18. jún 2025
@soldi

@pipimonterova maleho “udajne” zabil tento parazit, lebo trva 5-7 dni kym to dokazu potvrdit. Robi sa to z mozgovomiesneho moku. Preto slovo udajne, lebo nemali este laboratorne vysledky.

A ked uz si zacala s tymi konspiraciami, tak len dodam, ze v usa sa za posledne roky traja ludia nakazili tymto parazitom z vodovodneho kohutiku.
Asi chcel “niekto” znicit americke vodne spolocnosti? Alebo mozno vyrobcov trubiek? Hm.

Covid zasiahol cely svet. Obdobne ako ked vypukla spanielska chripka po druhej sv vojne. Epidemie a pandemie tu vzdy boli aj budu. Vola sa to evolucia. Aj bakterie sa snazia prezit.

Slintacku sme si samy doniesli lebo sme neprijali dostatocne opatrenia na rozdiel od vsetkych statov naokolo.

Skus mi odpovedat na jednoduchu otazku: kto by mal aky prospech z toho ze slovensko ekonomicky nici?
Teda, mne je jasne, ze fico a spol, ale ani jemu nemozem davat za vinu, ze sem dovliekol parazita, krivacku ci covid 😉

@soldi Vieš, normálne vysvetlenia sú nuda. Za ich život môže stále niekto iní, tu nič nepomôže. Slováci vidia za roh, a ďalej ďalej, do minulosti aj budúcnosti, až pánu Bohu do okien, takže je nutné tento vysokointeligentný národ nejako zničiť. Napríklad všetko čo si menovala. 😂

gab1sol
18. jún 2025

Je to strašné a ani si nechcem predstaviť, že by sme niečo také prežívali s jednou z našich dcér. Nepredstaviteľné…

Ale pre mňa je nepredstaviteľné prísť o dieťa pri dopravnej nehode, úraze, či po ťažkej chorobe… Prísť o dieťa akokoľvek je strašné.

To, aký dopad to bude mať na Štúrovo, ukáže čas, resp. čísla po sezóne. V rukách to bude mať aj samotné vedenie kúpaliska, aby sa nesnažili dobehnúť zameškané nepremysleným rastom cien. Kde sa chlapec reálne nakazil, sa podľa mňa už nedozvieme… V každom prípade kvitujem, že sa skontrolujú všetky kúpaliská (teda ak prebehnú komolexné kontroly, nielen zistiť možný výskyt meňavky).

A to, že sa používa slovo “údajne”? Je to len slovo, ktoré naznačuje dôvod, zdroj, hovorí o nepotvrdenej informácii. Nemôžu uviesť, že sa nakazil v Štúrove, keďže sa to oficiálne nepotvrdilo. Domnienka je len preto, lebo tam chlapec bol. A tak je to so všetkým. Lebo potom vznikajú teorie “dnes hoax, zajtra pravda”.

autor
18. jún 2025
@soldi

A ako s tym suvisi egypt? Vsak tam je slane more. Nakazit sa tymto parazitom je extremne raritne a na svete bola len jedina epidemia a to v cr, kedy sa v priebehu troch rokov nakazilo 16 ludi. Z tych desiatok tisic, co boli v kontaminovanom bazene.

@soldi Presne.

petracandle
18. jún 2025
@pipimonterova

@pipimonterova ty musíš mať ťažký život žiť denne s takýmito paranojami....

pipimonterova
19. jún 2025
@petracandle

@pipimonterova ty musíš mať ťažký život žiť denne s takýmito paranojami....

@petracandle paradox je,ze ja praveze neriesim🤣...napisala som iba-"je cudne co sa deje konkretne len na Slovensku",to je cele,nic viac som tym nemyslela❤️Vobec ludi nepoznate ale sudov mate plne huby.Samozrejme psychologicky-hned sa tu napada moj rozum a "tazky zivot" ...Mne je sum a fuk ako tieto "nahody"beriete vy.Preco ma zatazujete tym,comu verite Vy vsetky tu akoze so zdravym rozumom,ked sa ani nepytam...ved mne je to skutocne jedno ze konspiracie vidite uz aj na zachode.Ja som sa iba zamyslela,ze tie nahody su divne a porad bum-tazky moj zivot🤣...Ty sa radsej staraj o seba,aby si ho mala cez tie tvoje vsetky sudy voci neznamym ludom- lahky.Ja len viem, ze od 2019 je svet akysi iny a ty si zas mysli co chces ty ale hlavne neposudzuj zivoty druhych....

hiro
19. jún 2025
@simona20201309

Zaujímalo by ma prečo sa nikde nepíše, že prišli z dovolenky z Egypta. Prečo sa snažia hodiť špinu na kúpalisko keď si to s veľkou pravdepodobnosťou priniesli zo zahraničia....

@simona20201309 "Zaujímalo by ma prečo sa nikde nepíše, že prišli z dovolenky z Egypta."
Lebo neprisli? Kto to kde siri ze tam boli?
"Prečo sa snažia hodiť špinu na kúpalisko keď si to s veľkou pravdepodobnosťou priniesli zo zahraničia...."
Pretoze nie je mozne aby si ho priniesol zo zahranicia kedze sa nakaza prejavi za den dva? Teda by uz mal davno priznaky a nie az po tyzdnovom plaveckom.

ivet46
19. jún 2025
@pipimonterova

@petracandle paradox je,ze ja praveze neriesim🤣...napisala som iba-"je cudne co sa deje konkretne len na Slovensku",to je cele,nic viac som tym nemyslela❤️Vobec ludi nepoznate ale sudov mate plne huby.Samozrejme psychologicky-hned sa tu napada moj rozum a "tazky zivot" ...Mne je sum a fuk ako tieto "nahody"beriete vy.Preco ma zatazujete tym,comu verite Vy vsetky tu akoze so zdravym rozumom,ked sa ani nepytam...ved mne je to skutocne jedno ze konspiracie vidite uz aj na zachode.Ja som sa iba zamyslela,ze tie nahody su divne a porad bum-tazky moj zivot🤣...Ty sa radsej staraj o seba,aby si ho mala cez tie tvoje vsetky sudy voci neznamym ludom- lahky.Ja len viem, ze od 2019 je svet akysi iny a ty si zas mysli co chces ty ale hlavne neposudzuj zivoty druhych....

@pipimonterova prepáč, ale keď doslova splietaš, že sa "dejú takéto veci len na Slovensku", tak to môže byť iba provokácia, alebo lenivosť mozgových buniek niečo si z relevantých zdrojov naštudovať a potom sa vyjadrovať. Lebo sú to jasné konšpirácie, ktoré píšeš. Pre Slovákov sa stalo typickým viezť sa radšej na záhadných konšpiráciách, ako trochu zapnúť mozgové bunky - je to jednoduchšie. Inak by si vedela, prečo musia v médiách používť slovo "údajne", kým nie sú definitívne potvrdené výsledky laborat. testov. Taktiež ak by si mala záujem, veľmi ľahko by si si vedela pozisťovať, aké protipandemické opatrenia proti Covidu boli v iných štátoch, ako mnohé vlády skúšali a menili stratégiu v boji s neznámym vírusom. Prečíataj si niečo o lockdowne v Shangaji, keď tam vypukla v r.2022 epidémia Covidu - kludne z roznych zahranićných zdrojov ("nezmanipulovaných Bruselom 😀") - opatrenia na Slovensku boli čajový odvar oproti Číne.... Lebo ak sa človek aspoň trochu zaujíma a čerpá informácie z roznych relevantných zdrojov, nemôže produkovať také nezmysly, ktoré sa na Slovensku šíria zo všetkých strán. Lebo jasné, už len Slovensko, "Tigra Európy" 😀 by išli cielene ničiť iné veľmoci

simca06022011
19. jún 2025
@bloger

Je mi to veľmi ľúto. Pozitívne je, že niečo sa o tejto nebezpečnej amébe vie. Minimálne sú isté odporúčania ako sa chrániť.

@bloger no a kolko rodicov alebo aj nerodicov, zacne teraz utekat po urgentoch po kupani...

simca06022011
19. jún 2025
@deba515

Nech len prekontrolujú stav vody v školských kohútikoch...

@deba515 keby len v kohutikoch skolskych, aj v domacnostiach :DDD