icon

Chlapec narodený v 35. týždni - vývoj

mama2ms
26. máj 2022

Ahojte máte tu niekto predčasne narodené bábätko najlepšie chlapca okolo 35 týždňa ?
Ako sa vyvíjal/a okolo 1,5r až 2r ?Jeho správanie ? Išiel/ išla s deťmi v jeho veku rovnako čo sa týka vyvinu chápania rozprávania ukazovania vnímania a podobne ?

d_anica
26. máj 2022

@mama2ms Kamarátke sa tak narodil syn. Vo vývoji bol na rovnako s rovesníkmi v podstate od narodenia, motoricky, aj reč, všetko. Normálne nastúpil do škôlky v 3 r., 6 r. do školy. Teraz má 11 a je to normálny chalan.

anjelicek26
26. máj 2022

@mama2ms my mame dcerku,Bola a je stale hypotonicka.. chodime na fyzio Uz roky a vela sportu.. vsetky Motoricke milniky Mala trochu poposuvane... Rozpravala od 2.5 roka pekne a aj R hned nabehlo, v skole tiez fajn az na to citanie🤣Ale to s tym nic nema🤣 To nie su nejake velke predcasniatko ten 35.tyzden..chora Bola prvy krat 6.5 rocna (2*covid)

hanav333
Autor odpoveď zmazal
suzitok
26. máj 2022

Ahoj,ja mam syna narodeného v neukoncenom 34tt, sledovali ho tri roky v neonatologickej ambulancii, my sme aj cvicit chodili nejaký cas, ale inak sa vyvijal normalne, ako jeho rovesnici..akurat vzrastom bol vzdy trochu nizsi, ale neskor to dobehol

petricka22
26. máj 2022

@mama2ms kazde dietatko je ine, neporovnavaj! To je najdolezitejsie. Je narodeny skor, ma na vsetko viac casu ako deti narodene v termine. Dolezite je vidiet stale pokroky, kasli na tabulky.
Ja mam deti v 35. a 36.tyzdni a vsetko dobehli, aj predbehli. Daj tomu cas 😉

antonka
26. máj 2022

Náš sa narodil v 35 týždni, bol v inkubátore dva týždne dostal tam zápal pľúc, streptokoka a išiel domov keď mal 2300g... A dnes je z neho šikovný prváčik ktorý nosí domov 1*🥰 okrem toho že má jazyk niekedy rýchlejší ako rozum 😅🤦 je úplne fit, živé striebro, nemuseli sme ani cvičiť, bol ako donosene bábätko. Narodil sa s mierami 2860 a51cm

nikpa
26. máj 2022

@mama2ms ja mám 34+5tt, čo sa týka fyzického vývoja bol na tom dobre, sedieť začal keď mal 9 mesiacov, chodiť keď mal 13. Ale pomalší bol čo sa rozprávania a porozumenia týkalo, CNS sa vyvíjala pomalšie. Z toho plynulo aj podozrenie na autizmus, nakoniec z toho je len ľahšia NKS. Strašili ma, že nezvládne škôlku, že jedine s asistentom. Dnes chodí do normálnej škôlky, je dobre adaptovaný, je to šikovný a múdry chlapec 🙏🧡 Chodíme stále na logopediu a je sledovaný na neurológii. Keď mal 2 roky chodili sme rok na ABA terapiu, to mu veľmi pomohlo s rečou, tá nabehla až po dvoch rokoch. Ale teraz sa mu ústa nezavru 😄 Veľa veci chce u predcasniatok len čas a hlavne venovať sa im, veci ktoré niektoré deti majú automaticky, ty si s sím možno budeš musieť pracne vydrieť a odpracovať ale čo by sme pre nich neurobili...

kacena4
26. máj 2022

predcastniatka su ine, a hlavne pozadu je to skupina predcasniatka tam si maminy radia

mama2ms
autor
26. máj 2022

@mama2ms ďakujem baby pytam sa preto lebo nas má 22m a stále nechce rozprávať , a ani počúvať alebo skôr nerozumie pokynom, tak že či sa to časom zlepšilo , take ako podaj mi , a podobne niekedy akoby rozumie niekedy vôbec nereaguje na meno veľa krát ,proste ma taký svoj svet ale verím že sa to zlepší , čo sa týka sedenia stavania chodenia tak jeho mladší brat ktorý bol na čas narodený jemu to šlo neskôr 🙂

janapeterjana
26. máj 2022

@mama2ms môj je narodený 35+0 a oproti rovesníkom je veru vo viacerých veciach pozadu. My však veríme, že to chce len čas, a veľa práce - jemná, hrubá motorika, celkové chápanie.

biankaaa2292
20. apr 2023

@mama2ms môžem sa spýtať s akou váhou sa narodil? Ako dlho ste boli v nemocnici 😊

barbora19911
20. apr 2023

@mama2ms ja som narodená v 25 týždni a som úplne v poriadku ;) takže neboj sa všetko bude dobré ❤️