Chodievate kočíkovať v týchto mrazoch?
ci moze to ublizit?
jasné, chodíme pokiaľ nefúka strašný vietor. síce to nie sú dlhé prechádzky, ale aj to málo stačí na vyvetranie ako byť celé dni doma. 🙂
záleží aké malé/velké dieťa ale myslím že ked nefuka vetrisko a je pekne a dieťa sa oblečie dobre tak na chvílku sa može ísť. naša dr. povedala že do -5 sa môže s novorodencami chodiť
zalezi ake velke babetko ..ja som prvu zimu, to mala dcerka 3 - 6 mesiacov nesla tusim par krat ke dbolo -10 a fucalo. Inac naobliekat, zabalit do fusaku a sup aspon na hodinu. Prospeje to aj dietatku aj mamicke
chodime mala ma 5 mesiacov a ideme ked je tepla jej to neuskodi a v bude nefuka v kociku 🙂 ma overal na nom zateplne gate a teplu bundicku s kapucnou a capicku a je vo fusaku a pod fusakom je deka a na fusaku 🙂
Ja musim, ci prsi, snezi, fuka alebo svieti slnko...lebo maly spi len vonku. Takze sme vonku aj 3 hodinky..kym spi sme von.
áno chodíme aj ked len na hodinku či pól ale ideme lebo musíme ked tatino nevie zobrať dcérku do škôlky tak ju musím zobrať ráno a aj popoludní domov ale je to super aspoň sa prevetráme a chodili sme aj ked bol syn ešte malinký 🙂
Samozrejme, ze chodime. Ved to by na severe niekde v Poprade, kde je skoro celu zimu riadne pod nulou nechodili von s detmi celu zimu? 🙂
ake mrazy? 😀
mrazy? 😀 moja zlatá, zažila si už niekedy naozajstný mráz? 😀
my tiez moc v izbe nepospime,ale ked je moc zima tak aspon ho oblecem do overalu tepleho,do vanicky dam fusak a otvorim v izbe balkon...
A čo, vari existuje niekto kto nechodí? Mamičky, to snáď nemyslíte vážne, kde majú Vaše deti "nabrať" imunitu? Potom sa nečudujte, keď na nich trošku fúkne a hneď budú choré.
kazdy den, aj doobeda aj poobede, musim vyvetrat starsieho, inak by sme asi v blazninci skoncili vsetci. ale ked bol aj syn maly tak kazdy den, aj ked bolo -17 uplne v pohode. cerstvy vzduch este nikomu neublizil...
ja sa neriadim tym, ci su mrazy alebo nie, ale ci sa mi chce alebo nechce 😉 Vieme sa zabavit aj doma a dieta je uplne zdrave. Ale suhlasim s tym, ze toto ma od mrazov este dost daleko 🙂
prosim vas pekne, to akoze chcete nechat dieta celu zimu vo vnutri? von treba ist kazdy den, ci prsi, snezi, svieti slnko.
Toto predsa nie je este ziadna zima 🙂 Chodime za kazdeho pocasia s vynimkou velmi silneho vetra, prudkeho dazda alebo extremnych horucav. S detmi treba chodit von. A ked je babatko v kociku, tak je ako v bavlnke, nic mu nechyba. Ani nepostrehne, ze je zima 🙂
moje spia len doma, takze kocikovat nechodime... babatku je v kociku fajn, ale ja po mraze, hmle a vetre nerada beham... esteze sa musi kazdy den ist aspon do obchodu, aspon na chvilu sa vyvetrame... sice vacsinou radsej vecer muza s detmi poslem... alebo v krajnom pripade aj bez deti... 😉
samozrejme s ohladom na vek dietata prisposobit dlzku pobytu na vzduchu vies na co su vsetky tie termo overali a super fusaky nie na 5 stupnov ale do mrazov apropo mrazy??
chodíme von každý den,doobeda vačšinou po pešo von na takú pol hodku,poobede ked sa vyspí a napapá kočíkom.len ked je naozaj velmi zima,silný vietor alebo dážd von nejdeme.. 🙂
ano
jasné.
Norsko sa hlasi. Hmm, keby som mala cakat na teplo a bezvetrie, tak vonku nie som cely rok. My tu mame aj take prislovie: Nie je zle pocasie, len zle oblecenie. vonku som bola hned ako sme prisli z nemocnice. Samozrejme, vzdy je to umerne pocasiu, stupnom, oblecenie, zakrytie, oblecenie kocika, vsetko je k tomu prisposobene. Ja byt tebou, tak sa urcite nebojim chodit von, ale ako hovorim, vsetko prisposob.
Tu mas pre zabavu, ako som chodila von hned po porode starsieho, narodil sa koncom novembra:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/norwayka/alb...
jasne, ze chodime, a chodili sme minuly rok s novorodencom este do väcsich, lebo spal len vonku. Tak som kocikovala 3x denne v mrazoch. Maly zababuseny v niekolkych vrstvach ja lyziarsku budnu, ciapku, rukavice a ide sa. Toto nie su mrazy prepana....
Michal spi od desiatej do cca pol jednej vonku v akomkolvek pocasi a potom ideme este aj s Laurou/ mesiac a pol/ poobede na prechadzku 😉 .....toto nie su mrazy 😎
my chodime von v kazdom pocasi, ci teplo, ci mraz, ci slnko, ci prsi....ale toto este nie je zima, mrazy pridu... a cerstvy vzduch je len dobry pre dieta lepsie spi
ze v tychto mrazoch 😀 😀 😀 pekne poobliekat a sup-sup von
aj my chodievame , nieje nic krajsie ako si uzivat zimnu atmosku ci uz snezi alebo svieti slniecko a sneh vrzdi pod nohami , maly mi spi jak zarezany 😉
to uz su take strasne mrazy? hm, ja som so svojim 10dnovym chodila von v -20, nemala som na vyber, niekto musel odniest aj vyzdvihnut chlapcov zo skolky. Akurat sa krasne vyspal na sviezom vzduchu 🙂
jasné, ved neni -20... je krásne, príjemne, slniečko, trocha chladnejšie, tak sa oblečiem a vyrazím, nie? malý sa narodil vo februári, týžden sme lebedili doma a potom hor sa von 2xdenne mrazy-nemrazy...

ja idem ked svieti slnko na chvilku odreagovat sa 🙂