Chodili ste s bábätkom na fyzioterapiu?
Chodili ste niekto s bábätkom na fyzio? Malý má 4 mesiace a silnú preferenciu pravej strany, hlavičku má už úplne zležanú. Pediatrička nás posiela na Vojtovku, ale ja mám z toho hrozný blok, kamoška mi hovorila, že malý jej tam v kuse plakal a bolo to na nervy. Oplatí sa radšej priplatiť za súkromné centrum v Bratislave, kde robia Bobatha, alebo je tá Vojtovka fakt taká zázračná, že to mám pretrpieť? Nechcem nič zanedbať, ale tie recenzie ma dosť desia.
@anonym_autor Vo zvysku sveta Vojtovku nepoznaju, takze az taky zazrak to nie je. Cvicia samozrejme nieco ine a zjavne zvysok sveta napreduje rovnako ako slovenske deti. Skus Bobath. Skus Reocentrum v Petrzalke. Tusim tam cvicia bobath
@anonym_autor Vo zvysku sveta Vojtovku nepoznaju, takze az taky zazrak to nie je. Cvicia samozrejme nieco ine a zjavne zvysok sveta napreduje rovnako ako slovenske deti. Skus Bobath. Skus Reocentrum v Petrzalke. Tusim tam cvicia bobath
@beata_k Bobath je vhodný pre staršie deti
@beata_k Bobath je vhodný pre staršie deti
@anonym_e6eaf5 Bobatha sme cvičili so synom od šiestich mesiacov a ľutujem, že nie skôr, malá mala zase diastazu od narodenia, tak sme boli z prevencie a trošku sme s ňou cvičili Bobatha cca od jej dvoch mesiacov tuším.. vôbec nebol problém.

Sak zapni mozog .dieta plače lebo sa mu to nepaci . Keby vedelo rozpravat povie ti.
Ale nechaj ho tak s capatou hlavou len nech nereve.
Matka roka si 🤷🏼♀️
@anonym_0c5e9c Prečo matka roka? Hľadá riešenie, len sa chcela poradiť, čo. Nepíše, že sa na to chce vykašľať. Nám ten zázrak tiež nariadili a to bez debaty, bez toho, aby som vôbec tušila, že sú aj iné možnosti, ale ani to by nevadilo, len škoda, že ho cvičili mladé, bez garanta na Vojtovku, ktoré nikto neučil poriadne, a cvičili sme ju mesiace ZLE. Viem to preto, lebo efekt som nevidela, a musela som hľadať cesty, ako to robiť dobre. Dve súkromné fyzio (ktoré s deťmi cvičia AJ Vojtovku) a neurologicka mi potvrdili, že bolo zbytočne dráždiť nervový systém ináč zdravého dieťaťa Vojtovkou (to nie sú len obyčajné cviky, to tlačenie na konkrétny bod má zmysel), ale aj keby to bola Vojtovka, tak budiž, ale cvičili sme ju uplne zle, lebo oni išli na to spôsobom "tabuľka" a nie podľa potreby dieťaťa, a napr. som s ním mala cvičiť na nohy, ktoré mal naprosto v poriadku a silné, a kašlali na trup, kde bol problém. To nebolo môj výmysel, ale mi to povedala neurologicka a fyzioteraupetky. Nie náhodou chodí až toľko ľudí s deťmi do Čiech, tam to totiž cvičiť naozaj vedia. Ako ale sme prešli na inú metódu a iný prístup, syn začal robiť pokroky. Niekto má opačnu skúsenosť.
Ja mám skúsenosť aj aj, a sama som napísala, nech dá na odbornú radu a keď radia Vojtovku, nech na to idú a že ani ten Bobath nemusí jej a dieťaťu sedieť (a zaberie ešte viac času a často aj plaču). Dokonca, ak tam je už problém s hlavičkou, a dieťa má už pomerne dosť veľa (štyri mesiace), chce to možno fakt tu Vojtovku, aby tam bola tá efektivita väčšia a rýchlejšie vysledky. Ja tu nevidím zlú matku, ktorá by kašľala na dieťa, len starostlivú, ktorá sa sem prišla poradiť.