icon

Chodíte s dieťaťom vždy k doktorke?

2. júl 2025

Ahojte, treba chodiť s dieťaťom za každým k doktorke? Aj keď ma len kasel, sopeľ? Alebo sa s tým snažíte "bojovať" najprv doma a keď choroba neustupuje idete k doktorke?
Deti 2-3-4 ročne.

balerina2025
2. júl 2025

samozrejme, ze nechodím hned. idem az ked sa objavi horucka ktora po 2 dnoch nemizne.

domak2
2. júl 2025

Málokedy idem k dr, to už to musí byť fakt vážne, nejaký vysyp, teploty viac ako 3-4 dni.

patta89
2. júl 2025

Nie, pokym nema teplotu aspon 2 dni nad 38°C, tak ani lekara neriesim....moj 5r syn bol u lekarky okrem preventivnych prehliadok 2x, dcera skoro 2 rocna ani raz...Pri teplote im dam nurofen a pri kasli a sopli lieky z lekarne.

zlomika
2. júl 2025

kasel sopel som nikdy nepovazovala za chorobu. s tym sa da bojovat aj doma. pripadne dr volam, nie som ten typ, ktory bavi chodit po doktoroch 😀

iwesska
2. júl 2025

Nie,naco? Co zazracne urobi Dr.? Aj tak odporuci len bezne pripravky z lekarne. Nasa Dr.sa na preventivke cudovala,ze vsak ani chori nebyvaju,no vsak nie,ked tam nechodime😄

luckajozko21
2. júl 2025

Po 3+ dnoch horucky nad 38.5, 3.tyzden soplov ked nic ine nezabera. S kaslom som napr nikdy nebola zatial.
Nasa dr je na chodbe, kde su dalsie 4? ambulancie pediatrov. Nonstop plne kaslajucich/bohviecoeste deciek, dospelaci bez rusok. Vyhybam sa tomu miestu najviac ako sa da. Ked idem s babatkom na poradnu, tak len trpnem co si donesieme.

zuzikak
2. júl 2025

samozrejme zalezi od typu kasla. Niektory kasel doma nedoliecis. Ale ak su to len sople (priesvitne, nie zelene a nie zadusajuce) a len mierne pokasliavanie samozrejme snazim sa liecit doma. Tak isto teplota - idem k lekarke az ked neklesne na 4. den. Niekedy je lepsie si len zavolat, spytat sa o radu pripadne ak dr. dieta pozna tak vie nieco predpisat aj bez navstevy.

autor
2. júl 2025

A ako riešite zelené sople? Hlieny?
Kasel viem doma vyliečiť aj ja, ale sople aj zahlienenie trvá už vyše týždňa.
Samozrejme odsavam.

biba_18
2. júl 2025
@zuzikak

samozrejme zalezi od typu kasla. Niektory kasel doma nedoliecis. Ale ak su to len sople (priesvitne, nie zelene a nie zadusajuce) a len mierne pokasliavanie samozrejme snazim sa liecit doma. Tak isto teplota - idem k lekarke az ked neklesne na 4. den. Niekedy je lepsie si len zavolat, spytat sa o radu pripadne ak dr. dieta pozna tak vie nieco predpisat aj bez navstevy.

ja som chodila vždy - lebo som zistila, že v našom prípade nemá zmysel bojovať len tak doma - vždy to skončilo teplotami a vracaním, ale ako píše @zuzikak - záležalo od typu kašla aj prejavov ...
ale syn je taký typ - vydržalo mu to do dospelosti - muž aj teraz keď dieťa s nami už nežije tak povie no super, zas je chorý (a ja to napr. vyhodnotím že ešte by to mohol dať aj bez atb napr ...) ...

balerina2025
2. júl 2025

pokial nie je horucka, nechodim. ale ano za inych okolnosti, ak sa bavime o tom ze pracujes a dieta nepustis so zelenacom do skolky, je jasne, ze mas narok na OCR.

zuzuliatko18
2. júl 2025

Kym je Len kasel, sopel nechodim, ak SA stav nezlepsuje, konzultujem emailom. Detska.doktorka funguje na styl, ze dava konkretne cas pre vysetrenie, takze nechodim Len tak do cakarne, ale na dohodnuty termin (cca).

biba_18
2. júl 2025

a ešte - vždy keď sme išli robil doktor crp testy, lebo zelený sopel neznamená hneď zápal ...

neviem_123
2. júl 2025

Ked neviem ci ist tak zavolam a poradim sa, ale volam vzdy az po par dnich ked priznaky neustupuju. Nasej dr to nevadi, uz mi poradila aj online aby sme nemuseli chodit ale zavisi ako funguje vasa.

ariannazara
2. júl 2025

Moj do 3 rokov nebol nikdy chory, začal chodiť do skolky tak to začalo. Ale nie nechodím, az ked uz príliš kasle, alebo minule vracal tak sme šli. Ale nie za kazdym

akvi
2. júl 2025

Moje decko nebolo u dr od cca 3 rokov. Do tých 3 rokov som bola preplašená, nakoľko u bábätka je ťažké vyhodnotiť vážnosť stavu. Ale od cca škôlky, kedy každý druhý týždeň nejaký sopel a kašeľ, vždy som nechala doma pár dní a u nás to vždy stačilo, čiže mimo nejakých prehliadok moje decko nebolo nikdy u dr . A je dospelé, to len pre úplnosť informácií 😅😂 Práve sme sa smiali, keď bol nedávno u dr kvôli potvrdeniu, že dr. si myslela, že vypadli stránky z karty, lebo sa jej zdalo, že je daka tenká 😅 Ja som chvalabohu ani potvrdenia k ocr nepotrebovala, takže sme fakt nemali dôvod chodiť. Veľa rodičov robí tú chybu, že pri prvých príznakoch choroby dajú dieťa do školy, škôlky a dúfajú, že to prejde, len aby nemuseli vymeskat v práci. Ja som to robila opačne, pri prvých príznakoch som okamžite nechala doma, začala kurirovat a tak telo malo dosť síl bojovať a do pár dní zvládnuť choroby. Decko v živote nebralo atb.

pralinka86
2. júl 2025

Podla stavu dietata a podla dlzky ochorenia, respektive k akemu vývoju to smeruje.. kazd dieta je ine... U nás vyssie teploty su 2-3 dni, potom sa spustaju sopliska nekonecne riedke, potom huste a potom je buď klud alebo to ide na kasel.. alebo teplota nie je, zacne soplom.. takze taketo buď liečime doma alebo po tyzdni k dr.. skoro vzdy doma preslo.. to su nase klasicke skolkarske choroby

A este zelena farba soplov, neznamena hned atb...
A zase riedke sople, sú infekcne,..

ola101
2. júl 2025

No takto..pokial nemusim tak nejdem. Lenze zase druha vec je, ked chodis do prace a nemozes ostat s dietatom doma len tak pretoze ma soplik a z neho kaslik a do skolky ti ho nechcu vziat. Potom idem aj s takymto niecim k dr. ale len cisto kvoli papieru aj ked viem ze dieta je cule, aktivne ako keby mu nic nebolo.

x_mery_x
2. júl 2025

Nechodime skoro vobec. Len ked bol na tom uplne zle.

diewcatqoo
2. júl 2025

Vzhladom na to, ze moje dieta, ked malo 3-4 roky fungovalo tak, ze bolo 2 dni v skolke a nasledujuce 2 tyzdne doma kvoli chorobe, museli by sme u lekarky asi kempovat. Co sa dalo, liecili sme doma - aj zelene sople. Ak k tym soplom pribudla horucka alebo sa dieta drhlo kaslom, isli sme k lekarke. Ak to boli len sople, liecili sme sa doma, vacsinou do tyzdna to preslo.

aaadkaaa
2. júl 2025

Odkedy je v jasliach,tak ano, potrebujem ocr😄 inak by som nechodila a ani dovtedy som nechodila,pokial nemala horucky vysoke. Zavolala som a bolo

saxana000
2. júl 2025

Nie so soplom nechodim ani ked sem tam zakasle ani pri zvysenej teplote..poznam si dieta viem kedy je naozaj chore neciti sa dobre a tusim ze bude liecba trvat dlhsie ze hudem potrebovat ocr tak idem k doktorke.

deti95060810
2. júl 2025

záleží aké staré dieťa... čím menšie - tým častejšie som k lekárovi chodila...
s dvojročným viac ako so štvorročným.

zuzikak
3. júl 2025

akonahle ma zelene sople je mozne, ze bude potrebovat antibioticke kvapky minimalne ak nie celkove antibiotika. S tymto by som k dr. sla urcite.