icon

Choré deti v škôlke v šatni

19. okt 2023

Mamičky, riešili ste niekedy nejaké naozaj choré dieťa v satni školke? Že ste povedali niečo rodičom alebo ste boli ticho?
Hovorim o naozaj na prvy pohlad dietati chorom s chorymi lesklymi ocami, s hrncovym kaslom a soplom. Nie o obycajnom sopli alebo kasli ktory moze byt aj po chorobe… Ja som este nikdy nic nepovedala ale hneva ma to a aj to ze ani ucitelky nic nepovedia a take dieta prevezmu.
(nie nebola to alergia, to dieta bolo chore a nebolo to prvykrat a ani prve dieta na prvy pohlad chore).
Ale bojim sa ozvat zase riadim sa tym ze sa snazim nestarat sa do druhych lenze ono to potom vlasne ovplyvni aj mna ked bude moje dieta zase chore zo skolky po par dnoch.
Aky mate na to nazor ? Byt ticho ci slusne nieco povedat aspon ucitelke?

Strana
z6
marca12
20. okt 2023

Ja nechapem takych rodicov,ktore nechaju trapit sa chore dieta v skolke. Srdce by mi to nedalo. Sople mi nevadia,ale ak je uz riadne chore,ma leskle oci,take dieta sa musi doma v klude liecit. Ja chápem,ze si rodicia nemozu dovolit byt kazdu chvilu doma,ale musia hladat riesenie ako sa postarat o chore dieta

janage
20. okt 2023

Každá teplota, či u dospelého alebo dieťaťa sa má vyležať.
Prechodená horúčka môže skončiť ochorením srdca či inými komplikáciami.
To aký ťažký je život slobodných matiek je všeobecne známe a mozno najvyssi čas sa týmto problémom zaoberať miesto sprisnovania UPT, ktorých počet aj bez zakazov klesá. Konečne sa zaoberať kvalitou života tých už narodených detí.

pezs
20. okt 2023

My sme to riadne riešili na rodičovskom s učiteľkami, ktore navrhli, že ak ich upozorňovanie nestači, že chore dieťa ma ostať doma, máme sa my rodičia navzájom napomínať v šatni. Nie je normálne, že si nechávame doma zdravé deti, aby sa nenakazili, lebo v škôlke sú tie choré.

alex1212
21. okt 2023

Najskôr by ma zaujímalo, či je to dieťa pracujúcich rodičov, či má starých rodičov, ktorí vedia s tým dieťaťom byť a až potom by som sa opýtala učiteľky.. keď je rodič pracujúci podľa mňa by mali učiteľky, ak dieťa nemá horúčku, cíti sa dobre, byť zhovievave . S každým soplom kašľom sa proste nedá byť doma kvôli práci, je to nemysliteľné. Iné je, ak je matka doma s mladším dieťaťom, vtedy by si ho mala nechať doma .

megan777
21. okt 2023

@alex1212 to je pravda

janage
21. okt 2023

@alex1212 ale autorka hovorí o vyslovene chorom dieťati, keď už na prvý pohľad vidno, že je KO. Ak dieťa kašle, že nemôže spať, má zahlienene a opuchnuté dutiny, ako môže fungovať v škôlke? Nie je reč o obcasnom sopliku čo sa vyfuka a občasnom zakašľaní.

pericolosa
21. okt 2023

@michaela329 ja s tebou suhlasim a viem ze problem je u rodicov ale neviem co s tym. Vcera prisiel syn zo skoly ze spoluziak grcal a vraj v noci grcal 10x. Co je to za matku- osobu ktora da dieta v takom stave do skoly. Rozum sa mi zastavuje…..By som chcela vidiet ci keby ona grcala v noci 10 x ci by rano isla do prace a podala nejaky vykon.

marlent
21. okt 2023

Jasne ze sa ozvať.

blackcat8885
21. okt 2023

@penelope2066 zi zákona možno ale nie každý zamestnávateľ to uzná poznám tri také firmy. Mne bolo povedané že to neberú lebo mame dosť voľna robím na smeny krátky dlhý týždeň a na pol úväzok. A áno tu na východe človek drží ústa aby ho nevyhodili z roboty. Nikto nikdy v našej firme nemal ocr alebo paragraf proste smola. A to kopec ludi robí na dohody.

maciatkolulu
21. okt 2023

@pericolosa matka by ti možno povedala niečo úplne iné a realita môže byť fakt úplne inde....kebyže veríme všetko čo povedia deti....

penelope2066
21. okt 2023

@blackcat8885 tak potom treba nájsť iný spôsob aby malo byť s kým choré dieťa doma.Ani ja som ešte nebola na OČR a to už takmer rok pracujem.Vzdy sme si to vedeli s manželom zariadit a prestriedat sa.Ked bolo nutné vyuzila som priepustku ale OČR som necerpala.

blackcat8885
21. okt 2023

@penelope2066 nevravím že choré dieťa má ísť do kolektívu len píšem že nie je to také jednoduché. Bola som pred pár rokmi slobodna matka a nebolo to ľahké

hubka51
21. okt 2023

Nejdem to celé čítat tie komentáre ale poviem ti to zo strany učiteľky.To že mi iný rodič povie že mám niečo robiť s iným chorým rodičom nezmôžem nič.U nás je to tiež boj s rodičmi.To,že to neriešim predvšetkými neznamená,že to učiteľka nerieši.Nie raz som to riešila a na druhý deň mi mávala mamička s papierom od lekára že dieťa je zdravé.A nie to dieťa zdravé bolo.Keď je obdobie chorôb práve my sme tie ktoré to všetko od detí chytajú,takže nemáme dôvod prečo príjmať choré deti do MŠ.

sissa_il
21. okt 2023

Slušne by som sa rodiča spýtala, prečo dáva choré dieťa do škôlky a následne zavolala učiteľku nech to dorieši. Ta je tam od toho. A podľa reakcie rodiča chorého dieťaťa by som aspoň zistila kto je nakoľko inteligentny. Keby reagovali zle, s takymi ľuďmi ma tym pádom nemusí spájať ani len pozdrav a prestávajú byt pre mňa vyditelnymi.

penelope2066
21. okt 2023

@blackcat8885 ľahké to veru nieje

vivuska666
21. okt 2023

Ja si otvorim usta aj pred rodicom a aj ucitelke poviem. Nech si mysli kto chce co chce.

btus
21. okt 2023

@penelope2066 áno, mal by. Ale nie každý toleruje. Častokrát vyhodia matku ak je viackrát doma s dieťaťom. Možno západ nie, ale kde je veľká nezamestanosť, tak tam sa to deje bežne. Nehovoriac o podnikateľoch.

alex1212
21. okt 2023

@janage keby bolo dosť na to choré, aby bolo doma, učiteľka by ho nevzala do kolektívu. Tie deti sú otrávené, unavené, nevládzu, učiteľkám robia len problem.. podľa mňa by sa učiteľka ozvala. Ja by som sa učiteľky spýtala, čo už je cez čiaru a čo nie.. to, že privru oči sa môže neskôr hodiť aj samotnej kritizujucej mame, keď ona nebude vedieť kam z konopy, keď bude dieťa chorsie ale s energiou na fungovanie v škôlke.. mne to vyhovuje, že syna neposielajú so soplom domov, deti sú často choré.. to sa proste nedá popri práci.. ak bolo fest choré, tak sa čudujem, že ho neposlala domov..

janage
21. okt 2023

@alex1212 tak ja mam často choré dieťa, už je na ZŠ dávno. A teda vidím ako funguje, keď má teplotu, dusivy kašeľ, že nespí, či dutiny s bolesťou hlavy, že sa nevie sústrediť 5 min. A nie že ešte nejaké športové aktivity ako v škôlke deti majú. Tiež pri dutinach robí zle suchý vzduch či zmena z vonku dnu a opačne.
A hej tiež som hrdinsky zvládala kde čo, až som skončila jedny vianoce na infekcnom so zápalom pľúc. (Este v dobe pred Covidom)To bol dobrý preplesk.
Opakujem bavime sa o chorom dietati, nie posmrkavajucom s občasným kašľom.
Byt vyslovene choré, nevyspaté, unavené, ubolené miesto doma kdesi v kolektíve kde ešte musím robiť určite činnosti nie je a nikdy nebude pre to dieťa dobré.

janage
21. okt 2023

@alex1212 autorka písala, že dieťa bolo choré už na pohľad a bežné šuplíku či kašliky nikdy v škôlke neriešila.
A tiež poznám z rozprávania prípady, že ráno rýchlo nurofen a sup do škôlky. Potom kolo obeda dieťa s horúčkou čakalo na rodičov.

Strana
z6