Chrápanie 4 ročnej

rajna
17. nov 2018

Moja 4.rocna dcérka chrape keď spí. Je chorá berie antibiotiká. Zapálené hrdlo. Chrape dosť nahlas. Chcela by som sa spýtať či je to v poriadku. Doteraz nechrapala. Ďakujem

pininka
17. nov 2018

Nemá zväčšenú nosnú mandlu? Vtedy deti chrapu, ak to neprestane ani po chorobe,určite je to mandla

rajna
autor
17. nov 2018

@pininka neviem boli sme u lekárky ale vtedy ešte nechrapala. Dosť ma to chrápanie znepokojuje. Doteraz to nemala

jana_eyre
17. nov 2018

@rajna to moze byt chorobou, vtedy sa casto mandla zvacsi a sposobi chrapot.. ked vyzdravie a bude to pretrvavat, tak potom to povedz dr, posle vas na ORL a zistia v akom stave ma mandlu.. ak by aj bola zvacsena mimo choroby, nemusi to nutne znamenat, ze ju budu musiet dat von, vekom sa to moze zlepsit..

prvy syn mal taku mandlu na hrane, sama orl uvazovala ci von, alebo nie, ale ako mu narastla hlava, tak sa to zlepsilo a mandla ostala v rovnakej velkosti.. je sledovany, lebo je aj alergik, ale uz je to o moc lepsie lebo on chrapal ako moj muz..

jana_eyre
17. nov 2018

este ma napadlo - pri spani jej zvys hlavu, nech ma hornu cast tela mierne vyssie..

rajna
autor
17. nov 2018

@jana_eyre ďakujem dala som jej dve zahlavky aj tak chrapala. Tak snáď to prejde

janap76
19. nov 2018

@rajna môj 5 ročný bol teraz chorý, bral tiež antibiotiká lebo mal zapálené hrdlo aj ušká. Prvú noc strašne chrápal. V spánku som mu 3 x za noc držala pri hlávke inhalátor s vincentkou....to pomohlo. Spíme v 20 stupňoch. Následne každý deň 3 x Sinupret 3 x fenistil a inhalovať vincentku. Plus deci Vincentky aj vypil. K tomu lieky od doktorky. Už za 2 dni v noci len sem tam zachrápal. Po 5 vôbec. To inhalovanie u nás veľmi pomáha. A máme aj zvlhčovač. Keď neinhaluje, že nechce, tak zapnem v kúpeľni zvlhčovač s vincentkou a ide tam 🙂😉 prajem skoré uzdravenie maličkej.

rajna
autor
19. nov 2018

@janap76 ďakujem a nápodobne. Chvála Bohu už nechrape. Tiež máme zvlhčovače . To dosť pomáha. Bolo to asi chorobou začali zaberať antibiotiká tak už je fajn