Chrípka u 15-ročnej: ísť k lekárovi alebo počkať?
Ahojte chcem sa opýtať....Dcéra 15 rokov ma chrípku . Dnes 5 deň teploty pomaly ustúpili no má ráno a večer bolesti hlavy ráno silnejšie ako večer. Keďže je víkend tak neviem ci počkať do pondelka za našou lekárov alebo ísť na pohotovosť. Ďakujem za každú odpoveď
@martul Áno lieky ma len som chcela vedieť ci je to bežné pri chrípke? Čakala by som bolest hlavy skôr na začiatku
@stankabarborka mna bolela hlava ešte 2 dni po ustupeni všetkých príznakov aj ráno aj večer. Pokial to nie je bolesť že nevie ani vstať z postele, dať liek a ležať.
Naozaj sa ti to zda ako pripad pre pohotovost 🤦🏼♀️ samozrejme, ze je normalna bolest hlavy. Niekoho boli uz len z toho, ze je cele dni doma zavrety, niekoho zo zahlienenia, vycerpania…
@stankabarborka úplne bežné, daj si na nete príznaky chrípky.... Postupnosť môže byť rôzna, na to neexistuje poradie.
@stankabarborka netahaj ju na pohotovost, chripka sa lieci aj 2 tyzdne. Na pohotovosti este chytí nejaky další virus, ked má teraz oslabenu imunitu.
A naco by ste sli na pohotovost? Ved nema 5 rokov, ma chripku.. daj jej lieky a vela tekutin.
Bezny priznak pri chripke,treba piť a jest kolko zvladne.Ak su bolesti silne daj jej analgetikum.Na pohotovost virus roznasat urcite nie,netreba.
Bolesť hlavy a svalov je normálna. Treba lieky proti bolesti, plus obklady na hlavu, kľud. Inak nemá "upchaté" dutiny? Keď sa "zastaví" nádcha aj vtedy môže bolieť hlava. Tam pomôže napr sinupret ... A ešte ak sa pridá menštruácia ... Je to masaker
Mna pri chripke aj korone bolela hlava tak,ze mi ju islo roztrhnut a to cele dni. Nepanikar netreba kvoli tomu pohotovost. Vela tekutin,lezat v tme a oddychovat.
@stankabarborka tento stav je uplne bezny a tento typ chripky prave velke bolesti hlavy sposobuje. Ja ako mala si tiez pamatam presne tieto stavy🙂
A čo by s ňou podľa teba spravili na pohotovosti? Daj jej lieky proti bolesti a do postele.
@stankabarborka neviem co je toto za chripku, ktorá aktuálne koluje. Presne pred 3 týždňami som mala prvé príznaky a dnes stále nie som OK.
16 dní som len ležala v posteli,12 dní vkuse teplota a bolo mi postupne asi všetko. Kasel, nádcha, bolest svalov, hlavy, hrdla. No otras. Nikdy som viac chorá nebola. Treba to len vylezat a vydržať vraj. Ja mam ešte stále návaly tepla, točenie hlavy.
Držím palce, nech ste z toho čím skôr von. Treba len ležať, brat lieky na jednotlivé symptomy, pohotovosť by som neriešila.
@stankabarborka nam pohotovost nikdy nepomohla, paralen nurofen a dovidenia samozrejme zabite 3 hodiny s dietatom na rukach...ja som teraz mala chripku hlava ma bolela 10 dni, uz som plakala od zufalstva. Chrbat hrdlo kasel horucky zvracanie...hrozne mi bolo...drzim dcere palce
Nam naopak na pohotovosti vzdy pomohli, pri uraze, ked dcera dostala alergicku reakciu a spuchla, ked ako babatko maly mal nezrazitelne horucky a vyskocilo mu crp. Len ked ludia pridu na pohotovost s chripkou, tak nechapem co cakaju, ze tam urobia 🙈 konecne by sme sa mali naucit co na pohotovost patri a co nie a potom by tam ani nebolo treba hodiny sediet, lebo by nebola cakaren plna ludi, kt staci nurofen.

@stankabarborka má nastavenú liečbu od doktorka? Tak ležať, liečiť, dať tabletky od bolesti a vydržať. Na pohotovosti s ňou nemajú čo iné robiť. Proste choroba.