Chronická borelióza u 6 ročného dieťaťa
Ahojte maminky, prosím vás mate takú skúsenosť? Naša 6 ročná dcéra ju má a sme v rozpakoch co robiť... Klasická liečba je nedostatočna, rada by som skúsila alternatívnu liečbu, ale neviem sa zorientovať co a ako, keďže je to male dieťa, alkoholove tinktúry jej dávať nemôžem. Mame možnosť ísť do 6-9mesacnej atb liečby, čoho sa veľmi bojíme, asi by sme chceli predtým skúsiť čo sa da. Mate niečo s čím mate skúsenost, čo pomohlo vašim detickam? Veľmi by mi pomohli skúsenosti a rady tých, ktorí si tým prešli, či prechadzaju... Moc ďakujem 🙏
tieiz sa pridavam krstna mala boreliozu a nakoniec mala taky silny zapal klbu ze ju museli operovat nakolko sa jej tam vytvorili nejake neviem co presne (nech netrepnem blbost) marodovala vyse 6 mesiacov, urcite by som to neriskla pri dospelakovi nie to este dietatu
@simsalabim atb od pediatricky aj infektologicky bez efektu, brala opakovane
@natia rozumiem, ale napriek tomu by som tu alternativnu liecbu iba kombinovala s klasickou. Borelioza moze mat sialene neurologicke nasledky, sposobit artrititu a podobne.. urcite to uz vies. SPoluziak jedneho z mojich deti bol niekolko mesiacov prakticky leziaci pacient a stale nie je v poriadku, i ked je na tom omnoho lepsie. Nepodcenuj to.
@natia je to bakteria, ktora robi sarapatu hlavne ked sa nelieci. Ja by som bez vahania sla do tych atb a to som skor za alternativnu liecbu, ale bacila fakt tazko zabijes vetvickou zelene alebo tinkturou - a to si niektore maste, oleje, sirupy a tinktury vyrabam sama. Proste nepoznam bylinu na boreliu. Suseda mala boreliozu po tom, co si nestastne zosuchla kliesta o ktorom nevedela. Vybrala atb a sa jej to zastavilo. Iba ju kazdy rok sleduju. Moj nazor- necakaj, kazdy den moze byt rozhodujuci.
Dievčatá ďakujem za rady, ja to nepodceňujem ani náhodou, riešime to už rok a pol, medzičasom vybrala zo 10 krabiciek atb a som v tom pomerne zorientovana... Hľadám len osobne skúsenosti mamin s malými deťmi..

@natia sice si sa na to nepytala, ale boreliozu liecit bez ATB je nesmierny risk. Videla som nasledky pokrocilej boreliozy na vlastne oci. Ak zvazujes nejaku alternativnu liecbu, tak iba ako doplnok.