Chronická hnačka u 6,5 mesačného

hogen91
10. feb 2019

Ahojte, už som na MK písala viac krát s rôznymi zdravotnými problémami môjho synčeka s ktorými sa borime prakticky od narodenia. Začalo to nechutenstvo, neskôr hnačkami s čím sme boli 3 týždne v nemocnici, pričom nám nasadili antibiotika po ktorých to prešlo. Synček je mierne hypotonicky, cvičíme vojtu no jeho hlavný problém je bruško. Už 6 týždňov ma neustále 6-8x denne stolicu, nestravenu, to co spapa za pár hodín vykaka tak ako to zjedol. Na papa sa už ukážkovo, má veľmi rád prikrmy, s mliečkom Neocate je to už horšie ale 2x200 ml deň vypije, ostatne tekutiny dosť málo aj keď neustále ponúkam napr. Ryžový vývar, cucoried kvu vodu. Je kompletne na bezlepkovej , bezlaktozovej a bezBKM strave. Váži 7, 2 kg a už tých 6 týždňov co ma tento problém nepribral ani 10 gramov.

deti95060810
10. feb 2019

neskúšala si Smectu? stolicu zahustí...

pribinak
10. feb 2019

Rozbor stolice? Vytery z konečníka?

katarinamarkova
10. feb 2019

@hogen91 co papa...cca jedálniček....dávaš mu okrem stravy aj nejaké vitaminy..probiotika?

jankaga
10. feb 2019

Poradiť ti ma tvoja pediatricka. Smer gastro si myslim

luba41
10. feb 2019

a ine problemy? exem, zvracanie, plynatost, bolesti brucha? nervozita, častá chorobnost? váha vzhladom na vek je úplne normálna, to že nepribralo nemusí byt vobec problem..deti priberajú skokovo, dlhú dobu nemusí nič..v takomto veku dieta čo zje -býva väčšinou v takejto konzistencii... od kedy je príkrmy?mlieko ak nepije, nie je vobec problem..ale teda piť ryžový odvar a čučoriedkovu vodu-aj to ho može prehánat.. ved daj normálnu vodu, tekute prirkmy a tekutín bude dost..aj ryža može byt alergen, máš odsledované?
@hogen91

ciernysokol
10. feb 2019

@hogen91 ahoj.prosim ta,ake antibiotika mu nasadili,resp.proti comu?lebo cokolvek sa mu snazili zabit,mohlo sa to vratit.nie je ok,ze ma hnacky.strava by mala byt v poriadku,ale nieco mu robi zle.giardia lamblia robi napr.chronicke hnacky.ale aj ine,treba pozriet,co mu bolo.