Chudokrvnosť u 17 mesačného dieťatka
Ahojte chcem sa poradit smamickamy ,ktore maju schudokrvnostou u deti skusenosti,mojmu synovi (17mes,)na beznej kontrole zistili chudokrvnost vraj ma dost nizku,nemam stym vobec skusenost nikto snasej rodiny nikdy nebol,tak som si precitala o tom nieco ,a velmi ma vylakalo ,ze tam pisali ze moze ovplivnit psychomotoricky vyvoj dietatka ,spravanie atd,taksa bojim velmi ci mu to niejako neuskodi,citala som aj co by mal papat tak vela veci ztoho este ani nejedol!dr mupredpisala 2krat denne po 10kv.maltofer,uzivaju to vase deticky ,pomohlo to?dakujem
@lucia006 ahoj tak ja som si so svojim synčekom užila až až skončili sme aj v nemocnici najlepsie kto to vie vysetrit je na gastre tam ukaze vsetko taktiez ti odporuči stravu ktoru mas davat aj predpíse vitamíny môjmu som davala acidum folicum, piridoxin, maltofer stravu som kompletne zmenila dostal sa z toho po 5 mesiacoch a stale je kontrolovaný on bol uz v takom stave ze mi len lezal spal anemia mu vznikla tym ze velmi hnačkoval ked mu isli zubky a mal vacsí výdaj ako príjem kričala som po lekaroch pretoze nas posielali po doktoroch ale ani jeden mu nezobral krv az na gastre a lekarka sa zhrozila kazdy tretí den sme sli na kontrolu az dovtedy pokial sa nepostavil na nohy....odporucam chod na gastro zoberu mu krv zistia v akom je stadiu anemia ci mu chybaju aj vitamíny proste vsetko vela stastia a skore uzdravenia anemiu netreba podcenovat...
@gloria9
Och tak to ste na tom boli velmi zle, 😒 chudatka ,unas dufam,ze az take nieco nehrozi,my sme chodili na gastro brali mu stzle krvicku,doroka mal vsetko ok az na 15mes,na poradnimu zistila ze ma iba 3 zelezo,hemoglobin a ostatne veci ma vnorme ,tak nam dala ten maltofer a Ccko,tak dufajme ze zacne zelezo stupat,citala som co ma papat problem je vtomzd on tie potraviny ako cviklu, ak,spenat,strukoviny vobec nechce,vypluva 😒 tak uvidime ,on je nonstop vpohybe prave ze je az prilis neposedny ziadnu unzvu nz nom nebadam ,jediny priznak ze je bleducky ,ale tam to aj stale bol ,tak uvidi e z dakujem 🙂
Tiez malemu zistili chudokrvnost bol v rovnakom veku ako tvoj,maltofer berie tiez a uplne tomu prisposobujem aj stravu,par tipov: ovsena kasa so zavaranymi cucoriedkami, kelova polievka,brokolicova polievka, mrkvovo- kukurickova polievka, hov. vyvar, pseno s hov.maskom, psenovy nakyp s jablckom a cucoriedkami,atd...
Ale po prvom mesiaci nemal ziadne zlepsenie,je to asi este na dlhe lakte,uvidime co vyjde najblizsie 🙂
to nie je nic hrozne, rychlo sa upravi kvapkami a jedlom. Aj strukoviny ci mak su velmi bohate na Fe.

Ako dieťa som bola tiež chudokrvná, lekár mi predpísal sirup, bol taký červenkastý, strašne sladký a hnusný. Ale asi po pol roku brania tohto sirupu mi to prešlo.