Chvíľkový výpadok u 8-ročnej
8 ročná neter, žijúca v PL, aktuálne u nás na SVK na prázdninách. Dnes sa stali 2 situácie trvajúce max 40sek - zrazu neprítomný pohľad, nereagovala na zatrasenie, kázala som jej chytiť mi tvár a nič, potom zas bola z nicoho nic v pohode. Ona mi to opísala, že si vtedy necíti ruky, že počuje, ale nie všetko a ani si nepamätá a zrazu je jej lepšie. Je nám jasné, že smer dr a neurológ. Stretli ste sa s niečím podobným? Čo by to mohlo byť? Bojím sa o ňu. Sestra mi povedala, že niečo podobné sa stalo už 2x. Ďakujem
ked sa vrati domov urcite treba vyhladat neurologa, moja ma taketo epi zachvaty, volaju sa petit mal, alebo absencie kedy ma dieta vypadok ak by sa to zhorsilo smer nemocnica/pohotovost
Presne tak, epi petit mal
@mirustek1990 kamarátka z dectva takto mala . Vtedy asi 13 ročná a zistili jej epilepsiu .
Epilepsia,treba ísť k lekárovi,môže sa to zhoršovať
Suhlasim,vyzera to na epilepsiu,kedze si pri tom nic nepamata a vypne ju.
@mirustek1990 podľa mojich skúsenosti môže ísť o epilepsiu ktorá nie je grand mal, teda nepostihuje celý mozog ale len časť. Ako ti písali vyššie. Čím skôr neurológ 🙂 ja mám tiež epilepsiu

najlepšie nahrať na video - samozrejme keby sa to dalo...
diagn. určí lekár na základe vyšetrení, ale môže ísť o ľahký epi záchvat.. žiadne lieky neberie?