icon

Chytanie bábätka cudzími ľuďmi. Aký na to máte názor?

kamajka
20. júl 2011

Aký máte názor? Ja to vrcholne neznášam,keď niekoho známeho stretnem,koho ale môj syn nikdy nevidel a nepozná ho a začne sa mu vesele prihovárať, hladiť po rúčke, po líčku v kočíku, možno som divná, ale nie je mi to po vôli. Som ale aká hlúpa povaha,že nechcem byť zlá, či dokonca podľa niektorých drzá a povedať nie, nechytajte ho, ja si to neželám...... 😒

Strana
z2
prasiatko30
5. sep 2013

Ja si vzdycky spomeniem s usmevom na zhrozenie mojej mami ked sa narodila mladsia dcera a na tredi den po narodeni som ju zobrala ku nam na dvor a zrazu sa len zacali zbiehat deti a dospeli a nazbieralo sa hadam zo dvadsat ludi, ktori chceli vidiet babetko - pchali veselo hlavy do kocika, mladsi chytali malicke za ruky, za hlavu, za nohy clovek sa nestacil cudovat a obhanat 😀 😀 😀 😀 😀 a kebyze dovolim alebo sa nahodou otocim od kocika tak boli niektori schopni ho aj vytiahnut z kocika - ti mladsi - no a dcera prezila v zdravi a stasti. Bez stresu a skaredych pohladov len obcas bolo fakt treba upzornit niektorych horlivcov ked by jej uz boli prsty do ust vopchali ale do pohody neviem nikdy som nehystercila z toho ze niekto chyta moje dieta tiez je pravda, ze mimo nasich mladsich susuedov a znamych sa mi nikto nejako obzvlast do kocika nepchal alebo si uz nepamatam 🙂

danag
6. sep 2013

No kým sa len prihovárajú, to mi nevadí, ale dotyky mi vadia. Synovi idú zuby, stále dáva ruky do úst, preto neznášam, keď ho cudzí ľudia chytajú za rúčky a hladkajú po tvári. Už som, sa začala na to ohrádzať. Neviem čo kto držal predtým v rukách, ja by som si nedovolila chytať iné dieťa ako moje bez opýtania. Predavačka mi ho tiež chytala rukami od peňazí, potom staré babky v obchode, to je kapitola sama o sebe. Pritom nie som žiadna fajnovka, no ale čo je veľa, to je moc. Treba proste vedieť povedať slušne ale rázne NIE.

martinafilova
7. sep 2013

@danag Súhlasím

ollynka
18. dec 2013

nie si divná,...a každý inteligentný človek by mal vedieť,že bábätká sa chytať nemajú a ak, tak čistým rukami

hoblinka13
6. jan 2014

Ani nie ze to nemam rada,ale nevidim zmysel v obchytavani babatiek,obcumovani a hlavne v cicikani a prekladani si z jednych ruk na druhe,kym sa nevystrieda cela rodina.toto fakt nemam rada,ked si kazdy chce pocicikat babatko.nerobim to a mozno sa uz nejaka kamoska urazila,ze horlivo sa nevrham na kociky a necicikam ich deti,ale fakt v tom nevidim zmysel.ked odrastie a pyta sa same na ruky k inemu cloveku,to je ine,ale chuda male v perinke,ked chce buvat a takto si ho prekladaju 😀

hameeda
6. jan 2014

no tiež to neznášam, a čo ešte neznášam keď sa úplne cudzí ľudia starajú do mojích deti, moje deti neznášajú byť naobliekané, neznášajú čiapky, a to nič len počúvam na ulici od cudzích že daj mu čiapku, alebo rovno sa obrátia na decko že zabudol si si čiapočku, alebo zapni si bundičku....a moje deti na mňa ako na blbú pozerajú že prečo sa ma zapnúť keď jemu je horúco

hoblinka13
6. jan 2014

@hameeda presneeee . ludia by len naobliekali deti a potom sa cuduju,ze su vkuse chore.a ked vidia dieta,ktore ide primerane oblecene,ale podla nich je slabo oblecene,tak spustia komentare

netswan
15. jan 2014

no ja som mala nervy aj svokra ked chytala malu. Je pravda, ze na svokru mam osobitnu alergiu, ale svokra nosi kilometrove nechtiska, vymachlena je jak vajicko a ked sa zacala hrat na babku a zacala ju hladkat a bozkavat.... fuj

googlinqa
23. máj 2014

ani ja to neznasam ani to nerobim druhym detom, ked som na navsteve kde maju male babatko a mamka dovoli ju zobrat na ruky alebo hladkat vzdy si umyjem ruky sama od seba, nedovolila by som si ohrozovat ziadne dieta

jana_eyre
23. máj 2014

neznasam to a ludia by sa mali konecne naucit, ze kazdy potrebuje osobny priestor aj dieta aj dospely.. nevidim dovod, preco by niekto cudzi mal chytat cudzie dieta.. ja tiez nepridem k hocikomu a nechytim ho za ruku, jednoducho nie len ze to nie je slusne, je to aj velmi neprijemne!

motovidlo
23. máj 2014

@kamajka čo ja viem... mám síce vlastné dieťa na stískanie, ale rada sa dotýkam aj iných detí, asi som úchyl 😀 Samozrejme, že bábo neschmatnem a nevyberiem z kočíka, ale rada ich pohladkám po brušku alebo po nožičke... snažím sa nedotýkať sa holou rukou tváre a samozrejme že nebozkávam.
Ale ako to tu čítam, asi sa nabudúce radšej dopredu spýtam, aby ma nejaká mamina v duchu nepreklínala 🙂

A teraz vážne, keď bol syn maličký, nevadilo mi to veľmi, lebo nikto ho vyslovene nedriapal z kočiara. A teraz keď je väčší, vie už sám dať jasne najavo, čo chce alebo nechce - buď sa proste ku mne túli a nechce ísť, alebo sa nechá postískať, nechávam to vyslovene na ňom.

iskricka55
21. okt 2014

Prihovorit sa mozu to je v poriadku ale urcite nie chytat s tymi spinavymi
rukami tiez som nato alergicka, pochybujem ze bezne nosia pri sebe ti ludia
dezinfekcny prostriedok na ruky...nedovolim nikomu ani keby bol papez 🙂
Musel bysi najprv vydenzifikovat predomnou ruky takze asi tak

syrik
21. okt 2014

A ako by ste reagovali, keby príde na návštevu rodina A bez umytia rúk chytajú bábätko? Alebo keby máte staršie dieťa A niekto Z rodiny ho začne kŕmiť svojou lyžičkou?

domi1988
21. okt 2014

@kamajka podobne, vynasa ma do oblakov.. ale mne napriklad vadi aj od rodiny ked ju chytaju a nemaju umyte ruky, toto mi vadi este viac. Pridu z jarmoku a veselo za malou, kupelnu ignoruju.uz som aj narovinu povedala ale ocividne nepomohlo, pretoze neustaaale dokola chytaju ruky spinavymi rukami. Mozno som aj jan divna no nepomozem si, na rukach sii nosime svinstva.. a vlastne je ki jedno co si o mne kto mysli, je to moje decko a ked lapne nejaku svinu oni budu sediet doma na prdeli a cumiet do bedne a ja budem sedit pri jej posteli a strachovat sa kedy bude v poriadku. Takze tvoje dieta, tvoje pravidla.

lenka110611
21. okt 2014

baby vy nie ste normálne... čo tu riešite... mne osobne by vadilo možno to keby každý na ulici moje dieťa ignoroval, som rada keď sa jej prihovorí predavačka v obchode, pani v rade na zmrzlinu... a keď sa jej niekto dotkne a čo - moja dcéra má 3,5 roka a cudzí človek sa jej dotkol - no spočítam to na prstoch jednej ruky a kvôli tomu hysáky mať nebudem... a inak - zakladateľka otázky má v profile najmladšie dieťa 4 roky a to už nie je žiadne bábätko v kočíku - a v škôlke sa tiež samé hrá aby sa náhodou nedotklo iných špinavých detí?? ach, mať vaše problémy... vopred sa ospravedlňujem za úprimnosť.

domi1988
21. okt 2014

@lenka110611 no zakladatelka to pisala v roku 2011, takze vtedy babo mala.

asocial
21. okt 2014

@syrik mas predsa usta...ako
@domi1988 napisala - tvoje dieta, tvoje pravidla...ja som nemala ani nemam problem povedat, ze si to a to nezelam...a mozu si mysliet, co chcu..najviac mi vadilo, ked svokor v jednej ruke smeti, otvori kontajner a potom maleho..a celkovo hlupy zvyk ludi chytat deti a babatka za ruky...

domi1988
21. okt 2014

@asocial je to hrozne nevhodny zvyk. Ale teda aj to pridem z vonku a neumyt sa to je pre mna nepochopitelne.. nehovorim ked je dieta vacsie a chyta kadeco, ale trojrocne decko si neolizuje cele ruky ako babatka.. cize vrzdila by som 😀

domi1988
21. okt 2014

@syrik zarazit ich ze si prajes aby naklusali do kupelky ale ak budu taki chapavi ako v nasej rodine budes sa coskoro hrat na papagaja

domi1988
21. okt 2014

@syrik a lyzicku by som im vyhodila z balkona 😀

syrik
21. okt 2014

No ja som bolA tiež papagáj, daktori sa tak urazilI,že už radšej neprišli. A samozrejme som bola za divnu A chorú. S tou lyzockou som preto už ani nemala odvahu čosi povedať. No čakám druhé A budem tvrdsia určite.

domi1988
21. okt 2014

@syrik bud, je to tvoje dieta ty si zan zodpovedna. Ked sa nieco stane kni capnu dverami a nezajem, mama trap sa. Nech si myslia co chcu.

vlockasnehu
8. nov 2014

Ale, ale damy. Napriek tomu, ze patrime k druhu Homo Sapiens Sapiens, a sme civilizovani ludia, mali by sme si priznat, ze sme len trosku vyvinutejsi zivocisny druh, ku ktoremu patria aj zivocisne pudy. Mozno su civilizaciou a sposobom zivota potlacene, ale vedia sa prejavit, hlavne s tak biologickou zalezitostou akou je materstvo. Nikto z nas by sa nepozastavoval nad tym, ze samica v prirode si brani mlade a nedovoli nikomu pchat hlavu do hniezda, a samym by nam tiez nenapadlo zbytocne sa dotykat mladata zvieratok. No a to je to iste, mnohe zeny to instinktivne citia, ze sa nikto iny nema ich dietatka-mladata dotykat. Myslim si, ze je to uplne prirodzene, skor ludia, ktori to nedokazu respektovat, by sa mali zamysliet nad tym, ci je ich spravanie vhodne.

sense
8. nov 2014

@syrik no moja ked bola mensia tak si kazdy umyval ruky a vzdy to bolo akosi samozrejme a lyzicku jej nikto nepcha nastastie, ale asi mam stastie na civilizovanych pribuznych.....u nas dokonca ani nikto z rodiny nebozkaval na usta a to som nemusela nic nikdy hovorit, a doma sme dokonca ani cumlik nikdy neolizovali ....v opacnom pripade by som sa ozvala ....

Strana
z2