icon

Prečo sa hanbí syn zdraviť cudzích ľudí?

Dnes o 18:35

Dobrý večer,

náš 5-ročný syn je doma veľmi ukecaný, ale keď stretneme susedov alebo niekoho známeho, neodpovie ani na pozdrav. Nechcem ho nútiť, ale zároveň ma mrzí, keď to pôsobí neslušne.

Vyrástli z toho vaše deti, alebo ste to nejako riešili? Ďakujem.

anonym_8a5967
Dnes o 18:41

nechaj ho tak - nieje povinnost zdravit aj ked tu na konovi ma za to ukamenuju ... moja pozdravi len ludi co pozna .. rodinu a kamaratov inak nie ... a som rada- v dnesnej dobe plnej uchylakov radsje nech je introvert

anonym_afa451
Dnes o 18:47
@anonym_8a5967

nechaj ho tak - nieje povinnost zdravit aj ked tu na konovi ma za to ukamenuju ... moja pozdravi len ludi co pozna .. rodinu a kamaratov inak nie ... a som rada- v dnesnej dobe plnej uchylakov radsje nech je introvert

@anonym_8a5967 introverti sú najľahšia obeť. Sú ticho, nikomu nič nepovedia, držia všetko v sebe. Tajomstvo je tajomstvo.
Takze tešiť sa že dieťa nezdravi s vyrastie z neho introvert je viac než cudne

januska12323
Dnes o 18:50

@anonym_autor 5 ročné decko, ktoré nepozdraví nie je neslušné len sa hanbí a to je u malých detí normálne. Nerob z toho zbytočnú drámu.

lukbe
Dnes o 19:34

Je to v norme.

deedol
Dnes o 21:36

neriesila som to a vyrastol z toho, teraz ma 8r a zdravi v obchode, susedov a pod., teda uz posobi "vychovane". netlacila som nanho, ale isla som dosledne vzorom a nakoniec sa pridal. ano, trvalo mu to mozno dlhsie ako inym detom, ale to je povahou.

loliki
Dnes o 21:46

@anonym_autor Veď ho nauč. Dopredu ho upozorni, že tam ide ujo sused, XY, pekne nahlas sa pozdrav, aby ťa počul.