Čierna stolica dcérky po operácii pruhu
Moja malinká má problémi so srdiečkom a minulý týždeň bola na operácii. Dostala PRUH, tak musela ísť na operáciu. A posledné 2 dni má čiernu stolicu. Tak by som chcela vedieť či je to normálne. Teda keď je po tej operácii. Ale v pondelok s ňou na 100% pôjdem k našej obvodnej ale zaujíma ma to.
Neviem či je to tím, že je po tej operácii alebo to má nejaké iné vysvetlenie
Inak maličká sa správa normálne, hrá sa, je kľudná, pri kakaní nemá žiaden problém
tiez by som necakala a radsej sa prehnat na pohotovost, kedze mala predtym operaciu ........
Stravena krv, teda krvacanie niekde v creve moze sposobit ciernu stolicu, ako pise @kaja73 - teda urcite na pohotovost, nech urobia sono bruska, ci nema niekde krvacani, pri operacii mohli nieco poranit. Ono taketo stavy sa mozu zhorsit z hodiny na hodinu.
Evka no.Po poriadku.Pokial jej operovali pruh ci uz pucny alebo slabinovy nema to mat nic spolocne s ciernou stolicou.Napadlo ma ze by to mohlo byt nasledkom poranenia pri zavedeni nazogastrickej sondy pred vykonom ale uz je to dlho na to aby sa to au teraz prejavilo.Ja by som urcite vyhladala lekara hned.Neviem kolko malinka ma ale radsej byt za hystericku matku ako si potom nieco vycitat.
skoda ze toto je otazka a neporiesime kolko krat mala stolicu,ci bola tuha alebo riedka,kolko toho bolo,ci zapacha alebo nie.Natravena krv totiz smrdi ako bolava noha.
cierna krv znamena... mne to tak bolo vysvetlene, skocte na pohotovost a zober stolicu v plienke ak sa da.......
mi sme mali tiez jeden cas problem .... a chceli vidiet stolicu chvalabohu o nic vazne neslo ....
ale bola som kludnejsia....
pondelok je neskoro 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 . okamzite na pohotovost
čIERNA STOLICA je nebezpečná!! Normálna je iba u bábatiek - tri dni - smolka. V inom veku to znamená krvácanie vo vnútornom trakte. V pondelok už môže byť veľmi neskoro.. Chod hned na pohotovosť...
dúfam, že to nebude nič vážne, a možno to bude z tej nasogastrickej sondy - čo tu spomínala Bianca aj keď je už týždeň po operácií, možno u bábätka je pasáž črevom zdĺhavejšia. Držím palce, aby bolo všetko v poriadku 🙂
aj ja dufam ze to nebude nic vazne ale ty akonahle toto dočítaš(ak teda si uz nesla)ber malu a chod na pohotovost.radsej sa uistit ze to nic nie je ako vyckavat.a prosim,zmen si toto na temu a daj nam hned vediet ako to dopadlo!!!!!drzim palce
Urcite utekaj na pohotovost. Moj krpec bol operovany ako 3mesacny na slabinovy pruh a jedine co, ze som z mocu trochu citila akoby tie lieky, anestezu, alebo co to bolo, ale aj to len na druhy den. Stolicu mal v poriadku. Treba ist, mohlo sa tam nieco porusit alebo prasknut aj casom, ked pises ze je to uz tyzden. Urcite treba na sono, a nezabudni tu okakanu plienku. A trvaj na tom sone, nenechaj sa v ziadnom pripade odbit!!
no to som aj ja zvedava ze co to bolo,dufam ze nic vazne..

ide o to ci je tmavo hneda,alebo doslova cierna-ak je ozaj cierna moze sa jednat o krvacanie do hornej casti traviaceho traktu-to by som necakala na pondelok-je to vazny stav.
Vola sa to myslim melena. http://www.stefajir.cz/?q=melena
Ale ak to nie je vyslovene cierna,tak je to OK.