Čierny kašeľ opät útočí
Aky mate nazor na tento čierny kašel ,ktory sa vraj vratil.Ja mam v tom trošku zmätok,pretože sa očkuje už dlhe roky a stale je tu.Tak kto ho vlastne roznaša? Nechcem počut nazory na očkovanie,ale konkretnu chorobu.Očkovanie je každeho vec. A prečo ho napr. dostanu aj ludia ktory su voči nemu očkovany? Aky to ma zmysel?
@fidka79 tak si zažila....zaistenie dieťatka ,ale čo nasleduje potom nevieš...a aj skomplikáciami čo resust.star.obnáša....ja tu nebudem robiť bu bu ...to nie je môj štýl ,ako av ....ak mamičke skončí takto drobec zistí,ale ja dúfam ,že ich bude stále menej a menej...a nikomu to neprajem .....a ty ,ak to chceš vedieť máš možnosť sa podučiť a potom možno budeš aj ty aktívne zapojená do zaistenia a resusc.star....a nielen to vidieť...
@tin007 napíšem pre upozornenie druhých mamičiek ..keďže toto video si úplne nevhodne použila ....inak aj na slovensku predstav si nemusíš dýchať do postih.ako laik....keďže dávaš laickú pp.....je to pre tvoju ochranu ,ale ja by som svojich príbuzných a hlavne dieŤa predýchala...neznámych nie...
@aristka
Toto video je uputavka/reklama na kurzy prvej pomoci, ale ty si to zobrala ako neviem co - div nie navod, ze takto to musi byt a hned to musis analyzovat.
@fidka79
Nepisala som, ze netreba predychvat, uviedla som, ze niektore krajiny od predychavania upustaju. Na kurze som bola pred 2 rokmi, vtedy to p. Dugas hovoril ako doplnujucu info s tym, ze u nas je este stale nastavene predychavanie, ale ze na roznych medz. stretnutiach uz o tom diskutuju, ci pouziva a pod. Mala by som ist na dalsi kurz tento rok s nim, tak som zvedava, ci sa nieco zmenilo.
Mimochodom, to, ci by som dala predychanie by velmi zalezale od toho, komu by to bolo.
@fidka79 Moja je stara skola a asi ma pocit, ze sa jej uz CRP pristroj neoplati kupovat. Asi by som ju mala zmenit. Ale ked jej nejako nedokazem povedat do oci, ze od nich odchadzam a vysvetlovat preco (my byvame malo chori, takze nejake komlikacie sme s nou riesit nikdy nemuseli)
ježiš, jak ste to tu zas zvrhli, až nepochopiteľné pre moju dementnú hlávku 😀 zas dva tábory, zmätené matere.. miesto odpovedí, ktoré pomôžu zakladateľke sa vysomáriť z chaosu jej prikladáte brvná
@daja0760 deti zvyknu po chorobe kaslat aj niekolko tyzdnov, pred casom som citala nazory pediatrov, ze upustaju od riesenia kasla roznymi stopliekmi a podobne. Aj ked mnohi to stale riesia urputne a najskor sa skusi na zvlhcenie a uvolnenie hlienov, potom zastavit kasel. Nemate vnutri nejake zvieratko, alebo plesne v kupelke, v hrackach do vody? My sme teraz vsetky potenc.nebezpecne hracky povyhadzovali
@sissmiss vie co, nejake alergie to urcite nebudu. Kasle ma tam 2x/rok. podla mna to nieco doniesol zo skolky. Lebo od neho uz kasle aj dcerka a trosku uz aj ja. Praveze viem, ze kasel trva dlho, kym pominie, no moja doktorka dava jeden liek/sirup/ATB za druhym. Ked tieto ATB co mame teraz doberieme, necham ho chvilku bez liekov a uvidim. RTG ma OK, popytam este vyter z krku a uvidim.
@daja0760 a kasel ma aky? Suchy, vlhky, urputny, dusivy, drazdivy? Mne sa paci nasa ped.ze nedava na vsetko hned atb, len ked je dovod a robi aj crp. Decka kaslali, isla som pre istotu k nej, mensi ma len par mesiacov, tak som sa bala zapalu priedusiek, u drobcov to ide rychlo, o boli to len nastekane hlieny, kaslal par dni a preslo to bez liekov, keby chcela mohla bachnut atb a uz by to slo, ako pri starsom, imunita poskodena ale atb jedny za druhymi. Teraz da len ked ma zapalene hrdlo, alebo daco, a vzdy pri podozreni robi to crp. Mamina si vyliecila pomaly uz chronicky kasel pitim caju z podbelu a neviem ci aj plucnik lekarsky nepila...ak chces spytam sa ale neviem ci to mozu deti
@daja0760 kamaratove deti kaslali ked davali v noci do zastrciek raid alebo ako sa to vola proti komarom, prisiel na to tak ze ked obcas zabudol, nic ich nedusilo...je mi jasne ze teraz take asi nehrozi 😉 ale ze ci sa nieco u vas nezmenilo predtym ako zacal kaslat. Aj ked vylucujes alergie, nestahovali ste sa, nekupili ste koberec, zaclony...nieco co by alergikovi dost vadilo?

@aristka Nemus mi take pisat, viem ako resusciovat dieta do 1 roka - mam urobeny kurz prvej pomoci zamerany na deti (okrem iného)
@fidka79 To nie je skotsky herec, on je z Londyna, to je tusim cockney prizvuk.
Podla novych pravidiel sa uz nevdychuje (vsak hovori, ze You only kiss your missus/akoze zenske on lipis), len stlaca. Toto nam hovoril aj zachranar na kurze, ze niektore krajiny uz prestavaju pouzivat vdychovanie a len stlacaju, my sme trenovali este so vdychovanim.
Inak, to video je hlavne na to, aby sa ludia prihlasili na kurzy Prvej pomoci, co myslim svoj ucel splnilo.