icon

Čierny kašeľ u 3-ročného dieťaťa

14. aug 2025

Ahojte dievčatá. 3 rocne dieťa, zaočkované povinnými aj nepovinnými vakcínami. Boli sme na odberoch z nejakého dôvodu a zrazu sa dozvieme, že prekonalo čierny kasel a stále má vysoké leukocyty v tele. Žiadne príznaky ako teplota, kašeľ už vôbec nie a ani nádcha. Predpisali mu ATB. Všetci v rodine sme zdraví a dieťa našťastie tiež, plne života bez zmeny. Stretli ste sa už niektorá s tým, že to dieťa prekoná bez príznakov a všetci členovia v domácnosti sú zdravi a nechytili ho? Všade sa píše, že je vysoko infekcny. Ja som z toho úplne zmätená.

kiki68
14. aug 2025

@anonym_autor moze vdaka ockovaniu prekonat bez prejavov. Budte radi, ze to nic neposkodilo a telo sa ubranilo.

nikpa
14. aug 2025

@anonym_autor očkovanie neznamená, že chorobu nedostaneš ale ze bude mat mierne alebo žiadny priznaky. Môžeš byť rada, že si to ani nepostrehla.

anonym_0e0b9b
15. aug 2025

@anonym_autor mali sme. Mladšie dieťa neočkované bolo u nás "pacient 0" 🙂 Iba pokašliaval, nič iné mu nebolo. Takže ani to nie je pravda, že neočkovaný človek je automaticky v nemocnici na kyslíku, ako sa niektorí tvária. Následne sme to chytili ja a starší syn v podstate naraz. Starší iba dva dni teplota a pokašliavanie - očkovaný. Ja očkovaná (samozrejme stará kofa) som obstála najhoršie, mňa to úplne zložilo. Muž nechytil.

kiki68
15. aug 2025
@anonym_0e0b9b

@anonym_autor mali sme. Mladšie dieťa neočkované bolo u nás "pacient 0" 🙂 Iba pokašliaval, nič iné mu nebolo. Takže ani to nie je pravda, že neočkovaný človek je automaticky v nemocnici na kyslíku, ako sa niektorí tvária. Následne sme to chytili ja a starší syn v podstate naraz. Starší iba dva dni teplota a pokašliavanie - očkovaný. Ja očkovaná (samozrejme stará kofa) som obstála najhoršie, mňa to úplne zložilo. Muž nechytil.

@anonym_0e0b9b to ockovanie nechrani do dospelosti, max okolo 20-25 , musis si to dospela raz za 10 rokov preockovat