icon

Čím nahradiť rektálnu trubičku?

mareka49
20. mar 2022

Ahojte mesačná dcérka má problém s kakanim.
Plne dojčena.
Len.
Skúšali sme obkladik a masáž bruška.
Čajík môže len harmancekovy nie?
Teda aspoň ja pijem ten detský co je od 3m, ale ktovie ako to nepoznat.
Ake sú ešte možnosti, keď vyslovene nevie kakat ani dobre prdiet.
Trápi sa.
Dakujem

luccija
20. mar 2022

@mareka49 prečo nechceš použiť tu trubičku?neviem poradiť my sme ju používali a hneď sa vyprdela a bolo dobre.Asi jedine masáže, cvičiť s nohami, kojena nemusí veľa dní kakať
Dávaj ju na bruško po nakojeni

aliaray1
20. mar 2022

@mareka49 probiotika? Napr.Bio Gaia a ine?

karhu
20. mar 2022

zmena tvojej stravy by nepomohla?

viestta
Odpoveď bola odstránená
travelllerka
20. mar 2022

Nám pomohla jedine rektalna rurka, rýchla a účinná pomoc, používala som u oboch deti do 6m. Nič iné nezaberalo.

m_isk_a
20. mar 2022

U nás pomohla jedine rektálna trubička, konzultovala som to s 2 pediatričkami, obe to podporili/odporučili, že závislosť sa na tom nevybuduje a je to blud... Používali sme to pravidelne prvé 3 možno 4 mesiace...a potom už zvládala bez problémov kakanie, bruško nebolelo 🙂

paulinkaa2
20. mar 2022

@mareka49 ahoj. Neskúšala si jest ovsené vlocky? Ja som si zopár krát dala a na malú to zabralo

1mata
20. mar 2022

@mareka49 pocvicit nozickami, masaz bruska, polohovat na brusko. Ak nepomaha, jedine rurku, alebo teplomer strcit. Vela stastia

ailiba
20. mar 2022

@mareka49 ja som dala teplomer do ritky (koncek), alebo utriet ritku obruskom (stimuluje sa ritny otvor). Menit babu polohy.

akbara77
20. mar 2022

@mareka49 plne dojčene dieťa môže kakat aj raz za týždeň, to si vedela?

nwnw
20. mar 2022

@mareka49
Kriste to su rady! Ovsene vlocky mesacnemu by som nedala. No a s tou rurkou by som to neprehanala.
Mesacne dieta nemusi kakat aj niekolko dni, ked je kojene. Mozes dat Biogaia a na koliky Coliprev. Nam pomahalo aj podrzat nad umvadlom chvilku ale to som az okolo 3m.

nikpa
20. mar 2022

@mareka49 ja na reltalnu rúrku nedám dopustiť. Neviem prečo sa tomu bránis ale už si mohla bábätku s ňou výrazne a ľahko uľaviť. Tiež sa mi to zo začiatku moc nepozdávalo ale keď som videla tú úľavu a kľudný spánok malého, vďaka za tento ,,výmysel,, 🙏

bolarazjedna
20. mar 2022

@nwnw nič v zlom, ale nauč sa čítať s porozumením... Nikto nevravel, že mesačne dieťa má jest ovsené vločky, ale ze mama ktorá dieťa kojí, ma jessť ovsené vločky.

nwnw
20. mar 2022

@bolarazjedna a ako to pomoze detsku? Vlaknina sa nevstrebava alebo iba mierne vstrebava a neide do mlieka. Dieta ocividne nevie stiepit laktozu.
Pupik na vyprdenie a Coliprev na travenie a ked nepomoze, tak riesit intolerancie.

bolarazjedna
20. mar 2022

@nwnw ja som sa nevyjadrovala k tomu, či to pomôže dieťaťu, keď matka bude jesť vločky, ale k tomu, že nikto nepísal, že daj mesačne u dieťaťu jesť vločky.

mareka49
autor
20. mar 2022

Používam rektalnu trubičku ale tak nejako pocitovo mi to nepríde dlhodobejšie OK.
Preto som hľadala iné možnosti.
Par som ich nasla, pokúšame.
Dakujem

svetlana16
20. mar 2022

@mareka49 ja by som harmancekovy este tak skoro nedavala...na brusko je dobry feniklovy caj (ten sa moze uzivat od 1.tyzdna - ale nie granulkovy, ktory sa rozpustí z toho zvykne deti este visc boliet brusko)
Polohovat babatko na brusko, cvičiť nožičkami a masirovat brusko... Teple obklady... Ak nie je rurka tak teplomer ale u tak malych babatiek aj viac ako tyzden nemusi kakat ak je plne dojcena, prdka si neboli brusko vsetko je Ok 😉 ak nie tak treba mu dopomôcť.... Vela šťastia 🙏

svetlana16
20. mar 2022

@mareka49 s tymi nozickami treba civit poriadne... Treba ich "poriadne" pritlačiť k brusku (spolu, na striedacku) niekto si mysli ze ked nozicky dvihne trocha do vzduchu tak to staci... To urcite nie... Ohnut v kolienkach a jemne pritlacit s nimi na brusko aby postlacali crievka tie nozky 😉

mareka49
autor
21. mar 2022

@svetlana16 lenže potom zasa grcka🙄

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
mareka49
autor
21. mar 2022

Biogaja, Coliprev, Espumisan.
Všetko iná podstata, v akom poradí skúšať?
Môže všetko tak malé babao?
Coliprev je asi najväčší zásah do organizmu v tomto prípade?

svetlana16
21. mar 2022

@mareka49 ale to tesne nejak az pred panim, nie ked ma plne brusko drobec 🙂 tak hodinu po kojeni aj neskor 🙂

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
nwnw
21. mar 2022

@mareka49 biogaia su probiotika na travenie tie by som skusila najskor, ked nezaberu Coliprev. Espumisan je proti nafukovaniu.
Moje deti mali problem tiez kakat no az okolo 6 tyzdna. No jednoznacne zabral Coliprev a Pupik. Espumisan a Biogaia nula bodov. Po zavedeni prvych prikrmov bolo lepsie.