icon

Čím vyrovnať hladinu cukru u detí?

2. nov 2024

Čím môžem vyrovnať hladinu cukru v krvi u 9ročného dieťaťa alebo odkysliť organizmus?
Podľa príznakov potrebuje vyrovnať hladinu cukru v krvi. Našla som na to škoricu. Ale určite je aj niečo iné. Poradíte? Pripadne niečo na odkyslenie?

Strana
z2
sisa_s
2. nov 2024

Ziadne odkyslenie prekyslenie neexistuje a cukor si odmerala glukomerom?

miskamiseelkaaa
2. nov 2024

Ak má vyššiu hladinu cukru v krvi tak. Kyslá kapusta..voda z citrónom a acidko

mondolina
2. nov 2024

tak asi skôr lekár nie?
či experiment na vlastnom dieťati?

patus_2
2. nov 2024

Odkyslenie neskusaj, je to strašná hlúposť. Chces vyrovnať hladinu cukru v krvi? Má ju nízku? Vysokú? Odmerané glukomerom? Ak sú hodnoty len mierne zvýšené/znížené tak postačí zmeniť stravu, stravovať sa racionálne, trochu si poštudovat o potravinách, prečítaj aj knihu glukozova revolúcia.
Ak je reálne problém, nechaj to na lekara

tykat
2. nov 2024

Chudak dieta 🫤

lavender94
2. nov 2024

Zvýšenú hladinu cukru si odmerala glukometrom? Alebo si si ju vygooglila. Pokiaľ ma dieťa zvýšenú hladinu cukru tak sa väčšinou vyrovnáva inzulínom nie škoricou. Ak nízka, tak nečakane sa vyrovná cukrom 😃 znovu nie škoricou. Ak máš podozrenie na zdravotný problém tak nerob experimenty na vlastnom decku ale chojte k doktorovi. Nič ako odkyslenie organizmu neexistuje. To uz snáď tieto lacné marketingové výmysly v roku 2024 všetci vieme…aspoň som si to myslela. Sme ako ľudia v totálnej regresii. Normálny stredovek toto

tundra
2. nov 2024

Dieta je diabetik?

januska12323
2. nov 2024

Tvoje dieťa nie je experiment, zober ho k lekárovi ak vidíš, že má problém a nevymýšľaj domáce recepty.

autor
2. nov 2024

Ja som to zaradila do fóra alternatívna medicína. Týmto ďakujem adminovi, že sa mieša do príspevku bez rozumu. Dieťa nie je diabetik. Má príznaky kolísanie hladiny cukru v krvi. Výsledky má ok. Nejdem experimentovať. Chcela som poradiť niečo prirodné, čo pomáha ROVNOVAHE hladiny cukru. Viem, že je potrebné zmena stravy a pomaly ju realizujem, ale potrebujem dovtedy nejakú pomôcku na rýchlejšie navodenie rovnováhy.

141117mmn
2. nov 2024

Ake ma priznaky? "Kolisanie hladiny cukru v krvi"

qrstxyz
2. nov 2024

Hlavne by som dieťaťu nedávala sladké, po sladkostiach glykemia rýchlo stúpne, ale aj rýchlo poklesne. Skús odsledovať glykemický index potravín, ako predjedlo podávať zeleninu, tá spomalí vstrebávanie potravy a taktiež sa tým vyhneš rýchlemu nárastu glykémie. A hlavne sladkosti nepodávaj na lačný žalúdok, keď už sa tomu neviete vyhnúť, najlepšie je po normálnom jedle ako dezert

mamina7070
2. nov 2024

problem su potraviny s vysokym glykemickym indexom, tu to mas detailne vysvetlene treba zmenit stravu to je zaklad

https://www.dovera.sk/lepsizivotscukrovkou/o-na...

a odpozorovat conmu robi tento problem zvycajne su to sladene napoje, ryza je potvora, biele pecivo

su rozne pripravky bez predpisu doplnky stravy ale vacsinou pre dospelych

take prirodne je kysla kapusta (ak nema HIT) a citronova stava tj pri jedle pit citronadu a namiesto cukru pouzivaj cakankovy sirup

mamina7070
2. nov 2024

a problem byva aj ovocie a najma na lacno to byva tiez problem

stanulienkat
2. nov 2024

Takze cukor si nemerala, len vies, ze ma "priznaky" kolisania cukru.😁 Moj ty boze, uz som citala vsetko. Vies, ze hladina cukru nie je konstantna??? Tak ako ani pulz, tlak krvi...atd..

rozculena
2. nov 2024

veď nemáš stanovenú diagnózu,tak čo chceš liečiť alternatívne?

autor
3. nov 2024

@mamina7070 nemá cukrovku. Potrebuje zmeniť stravovacie návyky. Čakankou sladím, ale čaj chce s cukrom 🫣 Ten citrón určite skúsime. Dávam krátko aj grepové kvapky.

mamina7070
3. nov 2024

a ako pozna cim si ho osladila? a ano zmen mu stravovacie navyky to je ta cesta

autor
3. nov 2024

@rozculena keby každý čakal na stanovenie diagnózy od lekárov, tak sa toho možno niekto ani nedožije. Toto som dala do fóra o alternatívnej liečbe. Nečakám že niekto plne veriaci západnej medicíne a našemu zdravotníctvu pochopí moju snahu pomôcť dieťaťu. U lekárov sme boli a dieťa má opakujúce sa problémy. Musí zmeniť stravu, ale je tvrdohlavá a má rada sladké. Tak sa snažím prírodne nejako pomôcť.

tykat
3. nov 2024

A lekari teda zistili co? Dali nejake doporucenia? Ake ma dieta problemy?

S hladinou cukru by som u 9r.dietata naozaj neexperimentovala len na zaklade toho ze "ma vsetky priznaky zvysenej hladiny". Ake su tie priznaky? Je obezna?

Ak "ide za cuktom" skusila by som nejaku sukromnu kliniku kde ju vysetria komplexne (metabolizmus). Pripadne liecebny pobyt s nastavenou stravou a pohybovou aktivitou.

jakubrianka
3. nov 2024

@tykat ahoj, vieš odporučiť nejakú konkrétnu súkromnú kliniku kde sa venujú vyšetreniu metabolizmu a cukrovke? Ďakujem

tykat
3. nov 2024

@jakubrianka napr. https://www.metabolklinik.sk
s dietatom by som.zacala mozno v Assiduo BA alebo aj ImunoVital Centrum BA tam potom nasmeruju dalej.

mondolina
3. nov 2024

tak základ je strava, ak s tou nepohnete tak ostatné je zbytočné.

jakubrianka
3. nov 2024

@tundra myslím čisto pre dospelých a nie Ľubochňa. Tam riešia už pokročilé stavy a nie DM 2 typu. Ďakujem aj tak 🙂.

jakubrianka
3. nov 2024

@tykat pre dospelých som zabudla napísať áno 🙂. Ďakujem ti.

lilke
3. nov 2024

Máme dcéru diabeticku, a ak chcem, aby nemala výkyvy glykemie, musí veľa vlákniny. Potom aj po následne zjedenom sladkom tak nevyleti. Taktiež po jedlách s kyslou kapustou sladkosti bezproblémové. Alebo po sladkostiach šport... Nie je to alternatívna medicína, ale na kolísanie cukru v krvi pomôže.

stanulienkat
3. nov 2024

@lilke ked je dcera diabeticka, preco konzumuje sladke? Ved by mala mat rezim. Zarabas jej na problemy do buducna.

modrykolibrik
3. nov 2024

@stanulienkat ty necitas co pise? Dieta neni cukrovkar. Mamka len experimentuje 🙄

stanulienkat
3. nov 2024

@modrykolibrik a ty citas komu ja odpovedam?

jakubrianka
3. nov 2024

@modrykolibrik tiež sledujem o čo autorke ide.

Strana
z2