Hodnoty cukru v krvi

10. feb 2023

Dievčatá, mam si pravidelne merať hodnoty cukru v krvi (tehotenska cukrovka)
Dostala som glukomer, prúžky. A teraz mam dilemu. Pred jedlom hodnota 5,2 a 2 hodiny po jednej hodnoty 4,7. Je to OK? Ze po najedení je hodnota nižšia ako pred jedlom?
Na teste u diabetologa som mala ráno na lacno 5.8 a po 2 hodinách od vypitia glukozy 8.9. Zatiaľ si mam tyzden merať hladiny cukru po hlavných jedlách (3xdenne) a obmedziť sladké veci.
Som v tomto nováčik, iba od včera. Ďakujem

asdfka
10. feb 2023

Ano je to ok, tiez mam tehotensku cukrovku. Pytala som sa dr. ci ju naozaj mam ked mam v poriadku merania. Tak ze ano.
Mne to pride ako biznis, kedze mi dala knizku o tehot.cukrovke kde su uplne ine hodnoty a podla tych hodnot nemam ziadnu cukrovku. Ked som ju na to upozornila tak mi povedala ze normy stale upravuju. No preco asi?

bluemoon24
10. feb 2023

www.tehotenskacukrovka.cz - velmi ti doporucuju samostudium. Merit se pred jidlem je uplna blbost, to meri lidi, kteri si pichaji pred jidlem inzulin, aby vedeli, jaky pocet sacharidovych jednotek muzou snist. Meri se na lacno, kde hodnota je stanovena do 5,3mmol/l a hodinu od 1 sousta, kde povolena hodnota je 7,8mmol/l. Ale jinak ano, je v poradku, ze pred jidlem je hodnota nizsi nez 2h po nem - tzn. ze telo uz cukr zpracovalo. Tebe ale zajima hodnota po 1h z duvodu, ze povolene potraviny maji max. hodnotu glykemie po 1h od zacatku konzumace, kvuli diteti je potrebne, aby hodnota neprekrocila hodnotu 7,8mmol/l za celou dobu zpracovani glukozy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre