Čípok alebo sirup ?

eririka
14. júl 2018

Dávate dvojročným deťom čípok ?

kika831
14. júl 2018

@eririka zalezi od situacie. Ak je vysoka teplota a potrebujem rychlo zrazit, tak ano, cipok. Ale ak od bolesti napr pri chorobe a je ochotny spapat sirup tak sirup. Je to hrozne individualne.

sisaka
14. júl 2018

Moje decká - 20 a 10 ročne nemali v živote v zadku čipok, jediný dôvod na čipok je keď človek zvracia tak, že nič v sebe neudrží, takze osobne nevidím dôvod pchať 2 ročnému niečo do zadku ak vie prehĺtať a nezvracia.

veronikazoja
14. júl 2018

nie, nedávala som, kým vie prehltnúť sirup od bolesti, tak nevidím dôvod na čípok, a tak mi hovorila aj naša detská lekárka, čípok len prípade, že zvracia a nechce sirup

sun123
14. júl 2018

Nurofenovy cipok ma menej neziaducich ucinkov, ak je aplikovany rektalne, hlavne nezatazuje traviaci trakt, rovnako jeho ucinok nastupi skor. Ale ak pouzivate nurofen striedmo, kludne aj peroralnu formu.. U paralenu je to jedno,co sa zataze tyka. A ako maminky pisu, cipok najcastejsie pri zvracani.

lenkaam_1
14. júl 2018

A ja som bola cely cas v tom ze cipok je mensie zlo

ukulela
14. júl 2018

ked vybehla teplota a bolo treba rychlo zrazit, vzdy od mala lepsie zabral cipok mojmu. ja som striedala nurofen/paralen cipok/sirup ... 2rocnemu som este cipok davala.

zuzkaska
14. júl 2018

Náš 2 ročný toleruje lepšie sirup, ale ak som mu podávala napr. 2, 3 dni len sirupy (Nurofen, Paralen, tak už to jeho oslabený zaludocek nezniesol a vyvracal všetko to málo, čo počas choroby zjedol. Preto nie je zlé, ak nemá dieťatko hnačky, prestriedať v rámci povolených intervalov aj cipok. Všetko je však individuálne, aké má teploty, bolesti a pod.

siska53
14. júl 2018

@eririka ano,davala a aj vo vyssom veku.lebo moja tie sirupy vzdy vyvratila. Az teraz k 6.roku uz zvladne aj sirup. A minule sme aj 7r.dali cipok, zapal.ucha mal,ale aj vracal,neudrzal nic a bolo treba od bolesti.. tak dostal cipok. Nebol nadseny,ale pomohlo to.

soffovka
14. júl 2018

Za mna cipok.rychlejsie zabera ako sirup pri horucke.

eririka
autor
14. júl 2018

ďakujem, ja dávam od malička čípok, maký sirup vôbec nechce, keď mu dám nasilu vygrcká, aj čípok musím nasilu, ale som si istá že bude účinkovať vynikajúco ! Len ten proces okolo toho, och !

eririka
autor
14. júl 2018

@soffovka ano, fantasticky zaberá u nás tiež !!!

eririka
autor
14. júl 2018

@siska53 nadšený ? Ide do lahu uvidí čípok už je koniec sveta !!! Ale ked treba tak treba !!!

dracikdrahosko
14. júl 2018

@eririka
odpoveď na tvoju otázku - čípok či sirup závisí od toho, o akú chorobu u tvojho dieťatka ide a tiež, ako tú ktorú formu znáša drobec.
Ako polročný sme prekonali šiestu chorobu s vysokými horúčkami - najprv sme skúšali čípok, no ten vôbec nezaberal, tak nám poradili prestriedať ho s nurofen sirupom, jeho účinok je silnejší a ten nám zabral. U nás celkovo čípky pri horúčkach vôbec neznížia teplotu, pre nás sú veľmi slabé, ja to pripisujem tomu, že malý má silnejší organizmus, veľmi dobre papá a tak ho nejaká choroba len tak ľahko nezmôže. Ja na tvojom mieste by som najprv skúsila len čípky a keď nezaberú tak sirup. No v každom prípade to závisí od dieťaťa - ak ti sirup napr. vyvráti, tak
ostáva len čípok, hoc je jeho účinok možno o troška slabší.

eririka
autor
14. júl 2018

@dracikdrahosko Ano, sirup vyvráti, vôbec nie, ide o horúčky a čípok ostáva ☹

dracikdrahosko
14. júl 2018

@eririka
píšeš, že sirup vyvráti a keď podáš čípok, účinkuje, zaberie? Zníži Vám horúčku?

eririka
autor
14. júl 2018

@dracikdrahosko ano zníži, len ten čípok sa mu nepáči ale hlavne že je učinný !!!

dracikdrahosko
14. júl 2018

áno, tomu verím, ani môjmu to nebolo príjemné, to asi nie je príjemné nikomu, no ja by som v tomto prípade stavila na to, že by som sa drobcovi pokúšala vysvetliť, že to musí absolvovať a je to preto, aby nebol choručký, myslím si, usudzujem a vychádzam z toho, že aj náš malý je už veľmi rozumný a tiež sme mali donedávna problémy aj s aplikáciu očných aj nosných kvapiek, no teraz sa to už zlepšilo, detičky sú stále múdrejšie a časom to pochopia.
Je dobré, že vám tie čapíky zaberajú, lebo potom by už ostávala len jediná možnosť - kontaktovať lekára...tak hádam čoskoro vyzdraviete...držím palce🙂

eririka
autor
14. júl 2018

@dracikdrahosko ďakujeme, juuj tiež máme aj my problémy nosnych kvapiek a odsávanie už ani nehovorím !!!

sisaka
14. júl 2018

@eririka tak načo je táto diskusia? Po xy príspevkoch zrazu napíšeš, že dieťa sirup vyvráti. Teraz nechapem na co sa potom. pýtaš, či mu máš dať sirup alebo čipok? 🙄🙃

dracikdrahosko
14. júl 2018

my sme spočiatku odsávačku tiež nemali veľmi v láske, no potom som synovi taktiež vysvetlila, že to vôbec nebolí, dokonca som mu ju dala do rúk, aby sa s ňou troška pohral, spoznal ju a dovolila som mu, zapnúť vysávač a keď zistil, že je to otázka niekoľkých sekúnd (keď vidím, že nič z nošteka nejde, tak to zbytočne nenaťahujem) a potom som mu ešte ukázala hlienik, ktorý bol v odsávačke a odvtedy je to u nás úplne v pohode. A vždy keď vyberám vysávač, malý hneď skonštatuje, že mamička ide vysávať noštek🙂 Ale nebojí sa 🙂

sun123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubik87
15. júl 2018

@eririka poradím ti ak vie spraviť komín tak mu daj cipok vtedy povedz ,D treba utrieť zadoček neukaz cipok trošku pobehat vlhcenou a šup tam s ním si ani nevšimne 🙂