icon

Čípok alebo sirup ?

eririka
14. júl 2018

Dávate dvojročným deťom čípok ?

kika831
•
14. júl 2018

@eririka zalezi od situacie. Ak je vysoka teplota a potrebujem rychlo zrazit, tak ano, cipok. Ale ak od bolesti napr pri chorobe a je ochotny spapat sirup tak sirup. Je to hrozne individualne.

sisaka
•
14. júl 2018

Moje decká - 20 a 10 ročne nemali v živote v zadku čipok, jediný dôvod na čipok je keď človek zvracia tak, že nič v sebe neudrží, takze osobne nevidím dôvod pchať 2 ročnému niečo do zadku ak vie prehĺtať a nezvracia.

veronikazoja
•
14. júl 2018

nie, nedávala som, kým vie prehltnúť sirup od bolesti, tak nevidím dôvod na čípok, a tak mi hovorila aj naša detská lekárka, čípok len prípade, že zvracia a nechce sirup

sun123
•
14. júl 2018

Nurofenovy cipok ma menej neziaducich ucinkov, ak je aplikovany rektalne, hlavne nezatazuje traviaci trakt, rovnako jeho ucinok nastupi skor. Ale ak pouzivate nurofen striedmo, kludne aj peroralnu formu.. U paralenu je to jedno,co sa zataze tyka. A ako maminky pisu, cipok najcastejsie pri zvracani.

lenkaam_1
•
14. júl 2018

A ja som bola cely cas v tom ze cipok je mensie zlo

ukulela
•
14. júl 2018

ked vybehla teplota a bolo treba rychlo zrazit, vzdy od mala lepsie zabral cipok mojmu. ja som striedala nurofen/paralen cipok/sirup ... 2rocnemu som este cipok davala.

zuzkaska
•
14. júl 2018

Náš 2 ročný toleruje lepšie sirup, ale ak som mu podávala napr. 2, 3 dni len sirupy (Nurofen, Paralen, tak už to jeho oslabený zaludocek nezniesol a vyvracal všetko to málo, čo počas choroby zjedol. Preto nie je zlé, ak nemá dieťatko hnačky, prestriedať v rámci povolených intervalov aj cipok. Všetko je však individuálne, aké má teploty, bolesti a pod.

siska53
•
14. júl 2018

@eririka ano,davala a aj vo vyssom veku.lebo moja tie sirupy vzdy vyvratila. Az teraz k 6.roku uz zvladne aj sirup. A minule sme aj 7r.dali cipok, zapal.ucha mal,ale aj vracal,neudrzal nic a bolo treba od bolesti.. tak dostal cipok. Nebol nadseny,ale pomohlo to.

soffovka
•
14. júl 2018

Za mna cipok.rychlejsie zabera ako sirup pri horucke.

eririka
autor
•
14. júl 2018

ďakujem, ja dávam od malička čípok, maký sirup vôbec nechce, keď mu dám nasilu vygrcká, aj čípok musím nasilu, ale som si istá že bude účinkovať vynikajúco ! Len ten proces okolo toho, och !

eririka
autor
•
14. júl 2018

@soffovka ano, fantasticky zaberá u nás tiež !!!

eririka
autor
•
14. júl 2018

@siska53 nadšený ? Ide do lahu uvidí čípok už je koniec sveta !!! Ale ked treba tak treba !!!

dracikdrahosko
•
14. júl 2018

@eririka
odpoveď na tvoju otázku - čípok či sirup závisí od toho, o akú chorobu u tvojho dieťatka ide a tiež, ako tú ktorú formu znáša drobec.
Ako polročný sme prekonali šiestu chorobu s vysokými horúčkami - najprv sme skúšali čípok, no ten vôbec nezaberal, tak nám poradili prestriedať ho s nurofen sirupom, jeho účinok je silnejší a ten nám zabral. U nás celkovo čípky pri horúčkach vôbec neznížia teplotu, pre nás sú veľmi slabé, ja to pripisujem tomu, že malý má silnejší organizmus, veľmi dobre papá a tak ho nejaká choroba len tak ľahko nezmôže. Ja na tvojom mieste by som najprv skúsila len čípky a keď nezaberú tak sirup. No v každom prípade to závisí od dieťaťa - ak ti sirup napr. vyvráti, tak
ostáva len čípok, hoc je jeho účinok možno o troška slabší.

eririka
autor
•
14. júl 2018

@dracikdrahosko Ano, sirup vyvráti, vôbec nie, ide o horúčky a čípok ostáva ☹

dracikdrahosko
•
14. júl 2018

@eririka
píšeš, že sirup vyvráti a keď podáš čípok, účinkuje, zaberie? Zníži Vám horúčku?

eririka
autor
•
14. júl 2018

@dracikdrahosko ano zníži, len ten čípok sa mu nepáči ale hlavne že je učinný !!!

dracikdrahosko
•
14. júl 2018

áno, tomu verím, ani môjmu to nebolo príjemné, to asi nie je príjemné nikomu, no ja by som v tomto prípade stavila na to, že by som sa drobcovi pokúšala vysvetliť, že to musí absolvovať a je to preto, aby nebol choručký, myslím si, usudzujem a vychádzam z toho, že aj náš malý je už veľmi rozumný a tiež sme mali donedávna problémy aj s aplikáciu očných aj nosných kvapiek, no teraz sa to už zlepšilo, detičky sú stále múdrejšie a časom to pochopia.
Je dobré, že vám tie čapíky zaberajú, lebo potom by už ostávala len jediná možnosť - kontaktovať lekára...tak hádam čoskoro vyzdraviete...držím palce🙂

eririka
autor
•
14. júl 2018

@dracikdrahosko ďakujeme, juuj tiež máme aj my problémy nosnych kvapiek a odsávanie už ani nehovorím !!!

sisaka
•
14. júl 2018

@eririka tak načo je táto diskusia? Po xy príspevkoch zrazu napíšeš, že dieťa sirup vyvráti. Teraz nechapem na co sa potom. pýtaš, či mu máš dať sirup alebo čipok? 🙄🙃

dracikdrahosko
•
14. júl 2018

my sme spočiatku odsávačku tiež nemali veľmi v láske, no potom som synovi taktiež vysvetlila, že to vôbec nebolí, dokonca som mu ju dala do rúk, aby sa s ňou troška pohral, spoznal ju a dovolila som mu, zapnúť vysávač a keď zistil, že je to otázka niekoľkých sekúnd (keď vidím, že nič z nošteka nejde, tak to zbytočne nenaťahujem) a potom som mu ešte ukázala hlienik, ktorý bol v odsávačke a odvtedy je to u nás úplne v pohode. A vždy keď vyberám vysávač, malý hneď skonštatuje, že mamička ide vysávať noštek🙂 Ale nebojí sa 🙂

sun123
•
Autor odpoveď zmazal
•
lubik87
•
15. júl 2018

@eririka poradím ti ak vie spraviť komín tak mu daj cipok vtedy povedz ,D treba utrieť zadoček neukaz cipok trošku pobehat vlhcenou a šup tam s ním si ani nevšimne 🙂