Čistíte bábätku záhyby liehom?
Ahojte,
dnes som sa rozprávala s jednou známou, ktorá má 4-mesačnú dcérku a povedala mi, že ona každý večer čistí malej záhyby na tele liehom. Mne sa to nejako nezdá, pripadá mi to dosť agresívne, veď ak má náhodou bábo zapareninu a podráždenú pokožku, musí to aj štípať :-S
Robíte to tak niektoré? Priznám sa, ja som o tom ešte nepočula..
dnes som sa rozprávala s jednou známou, ktorá má 4-mesačnú dcérku a povedala mi, že ona každý večer čistí malej záhyby na tele liehom. Mne sa to nejako nezdá, pripadá mi to dosť agresívne, veď ak má náhodou bábo zapareninu a podráždenú pokožku, musí to aj štípať :-S
Robíte to tak niektoré? Priznám sa, ja som o tom ešte nepočula..

•
14. okt 2011@maggie2 Lieh by som urcite nepouzila 🙂 , ani na pupok som jej to nedavala a na 4.den odpadol. Akurat som rozmyslala nad harmancekovym cajom, hmm ale ked hovoris, ze to moze uskodit. Najviac sa mi pozdava puder, potom mozno krem.
0
@dejka77 harmanček nemusí uškodiť . (ale niektorí ľudia sú naň alergickí, vrátane detí) skús predom teda vyskúšať harmančekom iné miesto na kožičke, ak by bola alergia, prejavilo by sa začervenaním. V zásade netreba veľmi experimentovať, ale spravidla ak človek niečo takto ošetrí a ešte sa to zhorší, jasné je že nepoužívať
nie, umyjem mydlom a oplachnem vodou pri kupleli (kupem raz za dva dni) a dobre vysusim, snazim sa netriet ani osuskou ani vatou, iba jemne osusim a zahyb na krku, ktory je u Evy najcitlivejsi, lebo dost zvracia (cim jej vzdy vsetko tecie po krku) susim tak ze jej ho "ofukujem" - poradil nam to lekar a odkedy jej zahyby udrzujeme suche, nema s nimi ziadne problemy.
nuz skuste si vycistit podrazdenu vydratu pokozku v miestach zahybov napr. v oblasti genitalii a potom si treba zvazit ci pouzijete lieh na zahyby svojho babetka...
Preboha! liehom?? Tak ja som mala len ten na cistenie pupiku, ale nikdy by som necistila ziadne zahyby svojho babatka liehom a uz vobec nie nic zaparene ]-( A preco vlastne? Ja som svojho maleho kazdy den okupala, potom namazala (prvych 5 mesiacov som pouzivala konopnu kozmetiku pre miminka CutisHelp).. a nikdy nemal zaparene nic,, na prdelku pouzivam Sudocrem. Vlhcene obruzky len tie bez Aloe a harmanceka a kadecoho... len obycajne vlhcene...
A to by som chcela vidiet v ktorej knihy o dietati radia natierat telicko liehom! A to som toho precitala dost! :-p
A to by som chcela vidiet v ktorej knihy o dietati radia natierat telicko liehom! A to som toho precitala dost! :-p
@maggie2 uplny suhlas... s tymi bylinkami opatrne. Kazde babo reaguje inak. Ja som mala neprijemnu prihodu s dcerkou. Som si zamenila kamilkovy caj za repikovy a malej som tym natrela tvaricku lebo mala dost hlboke skrabance. No namiesto toho aby sa to ukludnilo, jej pol tvare napuchlo a ocervenelo. Takze dievcata pozor pri zarabani byliniek. Radsej aj dvakrat skontrolujte co davate do pohara 😉
A urcite NEPOUZIVAT LIEH na detsku pokozku. Tiez som sa pytala doktorky a tak na mna pozerala, ci som normalna.
A urcite NEPOUZIVAT LIEH na detsku pokozku. Tiez som sa pytala doktorky a tak na mna pozerala, ci som normalna.
Začni písať odpoveď...

Odošli