Cmúľanie palca - odúčanie
Ahojte mamicky.Potrebovala by som poradit ako odnaucit dietatko od cmulania palceka.Uvitala by som prispevky od mamiciek, ktore s tym maju realne skusenosti.Dakujem
@danielak84 u nas to iste 🤕
Aj náš si cmulal do 1. ročníka. Na oducenie nepomohlo nič..ani laky, leukoplasty, rukavice od mala nechcel cumel nič...potom ani vyhrážky , klamstvá, darčeky nič...v škôlke sa hanbil tak len večer pred zaspavanim a ako začal chodiť do prvej triedy tak prestal. Veľmi sa hanbil... našťastie.mal strašne zdeformovaný palec...ten je teraz ok.uz má 15 😁
@ataner81 Dobry den, viem, ze je tato tema uz stara 3roky, no hladam info u mamiciek, ktore si presli oducanim od cmulania palceka.
Ak by ste mali chvilku, napisali by ste mi prosim, ako ste nakoniec dopadli s cmulanim palceka?
Moja mladsia dcerka (15mesiavov) si zial tiez cmula palcek, hlavne pri zaspavani a vela, vela cmula pocas spanku 😔. Neviem ju to odnaucit..
Cez den ju upozornim, vacsinou pocuvne alebo ju niecim zabavim, no v noci to robi automaticky.
Niekedy si ho pocas spanku neda vybrat, otoci sa nabok tak, ze sa ku palceku nedostanem 🤷😔
Zacina sa jej krivit predny zub, predkus nas uz asi neminie...
Dakujem vam velmi pekne za vasu odpoved ❤️.
@fazuzulka dobry den. Nuz velmi nepotesim. Na naseho maleho nezaberalo nic. Ani lak, ani korenie, ani rukavice, ani relaxácia, proste nic. Postupom casu sa to zmiernilo. Cmula si palec uz len obcas. Hlavne ked ma cez den vela impulzov, ked zazije nieco zle(nieco mu zakazeme😂), ked je rozruseny/vzruseny. Snazim sa to eliminovat, vysvetlovat, tlmit emocie pred spankom(cmula si len v noci) no nie vzdy to zaberie. Mal obdobie jed si uz necmulal palec, no znovu zacal. Pripisujem to stresu zo smrti mojej mamky. Boli si velmi blizki😔Maly bude mat 6rokov
@fazuzulka ahoj. A ja zas potesim, u nas sa to zmenilo. Mala ma teraz 7,5 a uz asi rok - rok a pol necmula. Ale isla som na to drasticky.v Ked sa jej zacali kyvat prve mliecne, tak som vygooglila hnusne fotky krivych pokazenych zubov a ukazala jej ich. Od vtedy uz necmulala. Este niekedy v noci, ale to podvedome. Teraz uz vobec. A druha dobra sprava, predkus, ktory mala na mliecnych jej neostal. Mozno bude nosit strojcek, ma ich trocha krive, ale myslim, ze by to mala aj bez cmulania - po manzelovi.
Len tvoja je este malinka na taketo metody. 😉
@ataner81
@rysavcek
@reuska1
Mile zienky, dakujem vam velmi pekne za vase odpovede a skusenosti.
Chcela by som svoju dcerku (15 mesiacov) oducit uz teraz, zatial, zial, sa mi vobec nedari 😐, lebo kazde jedno skusanie skonci obrovskym placom, jej nervami az hysakom a jasne, ze to skonci az cmulanim palceka (nepomaha ziadne utesovanie, ani nosenie na rukach, ked ju chcem utisit 🤷). Zaspavanie a aj spinkanie ma automaticky spojene s cmulanim palceka. Je to tak silny zlozvyk, vsak samy viete..Je to pre mna dost frustrujuce, castokrat aj polavim, nevladzem, necham ju nech si cmula...😔
Chcela by som sa vas opytat, ci ste skusali nalepenie leukoplastu a aj obviazanie palceka obvazom o dalsie prsty? Ak ano, ako to prebiehalo? Lepili, viazali ste pocas celeho dna? Starsie deticky si to asi aj hned dali dole, ze?
@reuska1 dakujem za dobre spravy o predkuse, toho sa tiez dost obavam, ci sa to ponesie uz aj do trvaleho chrupu.
Dakujem za vase rady a prajem pekny den 🙂

@ataner81 aj moja si ho dávala v noci podvedome zase do pusy, ale dosť nám pomohli tie leukoplasty, a ja som dávala, také tie obyčajné-látkové, aby z plastových nemala rozmokvaný prst.
Skúšala si ? lebo našej to s leukoplastom nechutilo cumlať.... A ani to nebolo 100% raz začas si leukoplast dala dole... bola to štreka tak na 1/4 roka ak si dobe pamätám. alebo obväz omotať okolo palca a cez zápästie...