Čo je dobré na brušné koliky a vykakanie sa?

barustek
28. feb 2012

lenulienkat
28. feb 2012

ahoj, myslim, ze niet nad probiotika Biogaia, nam pomohli velmi, len chce to trpezlivost ucinok prichdza tak po 2 tyzdnoch pravidelneho uzivania.. 😉

katus193
28. feb 2012

@lenulienkat mozem vediet od kedy si zacala davat tieto probiotika 🙂 ??? Lebo aj ja si ich chcem kupit keby sme nahodou mali problemy s bruskom.Tiez som pocula na Biogaia dobre referencie 🙂

lenulienkat
28. feb 2012

no asi tak ked mala malá mesiac a pol

kveta
28. feb 2012

Espumisan, nahrievanie teplým predmetom, masáž bruška..

greeny
28. feb 2012

ale zase niekomu robia este horise

martuska75
28. feb 2012

u nás pomohla kombinácia: probiotika, cvičenie (pri každom prebalovaní - minimálne) a espumisan (ale nedávala som tak veľa ako je napísané)

nana776
28. feb 2012

ja som citala o flaskach na koliku.tie by tomu mali zabranit.

markat
28. feb 2012

ahoj, my sme s tým mali značné problémy, viac-menej to ustalo až po 3. mesiaci, keď už maličký riadne kopkal a pohlo sa to samé 😝 . Najviac nám pomohol Espumisan-L a pocvičenie s nožkami. Plus sme maličkého dávali takmer stále spať na bruško (takto keď sa pomrví si ho troška pomasíruje). Odporúča sa aj nahriať plienočku alebo uteráčik a dať na bruško.
Inak, dávkovanie Espumisanu je dosť sporne napísané, ak chceš, napíšem Ti do pošty, čo sme vyzistili z rôznych zdrojov a lekárov.
Existujú aj SAB kvapky, ale tie je možné podávať len myslím 3 dni a potom len po porade s lekárom, naproti tomu Espumisan môžeš podávať v podstate neobmedzenú dobu, nemá žiadne známe nežiadúce účinky.
Ďalšia dôležitá vec, ak kojíš, vyhýbaj sa alebo obmedzuj hlavne strukoviny, brokolicu, karfiol, petržlen, kapustu, kel, zemiaky a kukuricu, jednoducho veci čo nafukujú, lebo tie väčšinou narobia paseku.
Keď sa maličký nevedel dlhšie vykakať, miesto ďalšieho kojenia sme mu dali feniklový čajík a netrvalo dlho a ľaľa 😎 . Potom si popýtal skôr aj MM, lebo čajík mu pretrávi skôr.
No sestrička nám povedala, vraj to netreba preháňať ani s feniklom, lebo môže nastať opačný efekt. My sme dali max. jedenkrát do dňa.

markat
28. feb 2012

a ešte jedna dôležitá vec: Biogaia kvapky je možné podávať, ale až od ukončeného 1. mesiaca (neviem aké staré máš bábo, nám koliky začali už v druhom týždni)

ducci
28. feb 2012

nam velmi pomohli kvapky biogaia 🙂 len musia byt v chladnicke furt...

silvia74
1. mar 2012

@markat mozem aj ja poprosit info o tom espumisane?dakujem

xclusive
1. mar 2012

@barustek Jednoznacne kvapky baby calm...prirodne...vhodne uz pre novorodenca...este sab simplex..ale najucinnejsie fakt ten baby calm..a este jedna vec..vola sa to Gripe water...ale na slovensku nedostat...mne to doniesli z madarska..tiez neuveritelne skvela vec...a k tej strave...ja som si davala velky pozor na to co zjem a maly mal aj tak koliky...takze...podla mna...crievko sa dietatu proste musi vyvinut...jasne,ze sa nenabombuj kapustou...ale ja si nemyslim,ze by si mala robit nejake velke obmedzenia v strave...a k feniklu...ja som sa nalievala feniklovym cajom...a maly mal stale koliky..ked som ho prestala pit...koliky sa zlepsili..takze u nas to malo opacny efekt..

hipp
3. mar 2012

@barustek
Tak my mame koliky uz od porodnice, mame teraz 7 tyzdnov a je to cim dalej tym horsie, vyskusane mame espumisan, bio gaju, cvicenie, nahrievany vankusik s kostkami, feniklovy caj, infacol, nutrilon anticolics, sab simplex, rektalnu rurku,antikolikove flasky, neviem ci som nieco vynechala lebo mam pocit ze uz mam zo svojho dietata skor pokusneho kralika a nic nam nepomaha. Je to o hubu 🙄

kbeata
3. mar 2012

@barustek fenikel robi zaludocnu kyselinu,skor prevarenu rascu vo vode,ale ked kojis tak staci mliecko od smadu,kojenim sa podporuje peristaltika,moj ked zacal mrncat tak som ho hned kojila,bez vody bol vyse dvoch mesiacov,aj bez espumisanu a inych veci 😉 akurat cvicenie s nozickami a teplo,alebo lezal len tak na mne 🙂 to sa vekom upravi 😉

rehabka1985
3. mar 2012

nasa ma 3 mes.a kakame raz za 6 dni....neviem .vsetko skusame a nakoniec zvytazi rektalna rurka.to brokoloica sa nemoze jest ak kojim?

31majka12
3. mar 2012

@rehabka1985 Ak malu naduva z brokolice,tak ju treba nejest.
A mojmu malemu pomohlo aj to ked som jemu davala harmancekovy cajik,ale aj ja som pila.
Poradila mi to laktacna poradkyna.

rajulko
3. mar 2012

My sme mavali tiez koliky. Feniklovy caj, rascove polievky mali opacny efekt. Odporucila by som tiez kvapky bio gaia-berieme to uz skoro dva mesiace a vela vela cvicit nozickami, vzdy ked sa zacne babatko krutit-nech sa vyprdka. Nasu sme prvy mesiac len rurkovali-teraz uz pekne kaka sama-ale moze to byt veru aj vekom-ze sa to nejak same upravi-budeme mat 3 mesciace v utorok 🙂

rehabka1985
3. mar 2012

aha.....ja kusam vsetko mozne,,,,bojim sa jest ovocie....ale uz musim zacat jest aj so supkou.ty jes ovocie,

rehabka1985
3. mar 2012

nasa prdka len nevie sa vykakat a na 5 den.uz je nervozna

matat
3. mar 2012

rektalna rurka, ta nam najviac pomohla a probiotika

brulka
3. mar 2012

na brusne koliky je dobre nechat babatko po vypiti mliecka dobre odgrgnut, tiez masaze, ci nosenie dietatka na tigrika, i cvicenie s nozickami. priciny kolik su rozne, moze to byt vzduch ktory sa dostane do zaludka pri piti, alebo to moze byt aj problem s kakanim, prdkanim. nam na kakanie uplne uzasne zabral vyvar zo susenej slivky. nechat povarit tak tri slivky v troche vody, popucit pocas varenia vidlickou pomiesat a nechat vychladit a dat vlazne dietatku vypit. zabera to super a nam to neskutocne pomohlo. a chulostive mamicky nemajte strach dat vypit ani malinkemu babtku, je to rada mojho svokra ktory je pediater s 30 rocnou praxou. mne sa to zo zaciatku zdalo divne a dlho som vahala podat dcerke tento letkvar ale neskor som lutovala preco som to neskusila skor. a davala som malej aj sab simplex to zmiernuje penenie mliecka takte sa dietatko nenahlta tolko vzduchu a vraj je skutocne dobra aj biogaia ktoru mozu aj predcasne narodene deticky.

markat
4. mar 2012

na toto som zabudla, presne ako hovori brulka, je dobre nechat babätko hlavne dobre odgrgnut po kojeni, nas malicky niekedy ked ho bolelo brusko, kolkokrat sme ho zdvihli, tolko odgrgol, niekedy aj 4-5 krat, strasne vela vzduchu sa nahltal pri kojeni, velmi totiz hltavo pije, sa nam parkrat aj dusi mlieckom pocas kojenia, tak hlta...
Takze my sme ho nosili co najdlhsie a ked zaspinkal, tak sme ho dali spat na brusko.

danilienka
8. mar 2012

zevraj probiotika aj skodia...chcela som ich dat malej, ked mala zazivacie tazkosti a dokt. ma zastavila, ze nedavno mali na to sedenie s dokt. a nemaju sa zazivacie problemy riesit probiotikami, len po liecbe antibiotikami sa mozu dat.
Na koliky, poriadne cvicenie nozickam a rucickamii aj 20x za den, nie len ked uz je problem a samo poriadne nechat aj 20min. odgrgavat. Este nam obcas pomohlo, ked som jej merala teplotu v zadocku, tak sa popritom aj vyprdkala. No druhu som az tolko nekojila, tak som je ha nutrilon miesala z nutrilonom comfort /cisty ho nevypila, ale volala som do nutilonu, povedali, ze sa nebiju, ze ich mozem miesat.
A este na vecer som urcitu dobu davala kvapky Espumisan a masirovala poriadne brusko PUPIKOM.

barustek
autor
31. mar 2012

noooo my sme mali koliku od od 2 tyždna narodenia, kupial som tie probiotika infnas dopfilus ten nam pomohol už je to o dost lepsieeee a nana776 kupila som aj flasku ale ta nam vobec nepomahala 🙂..dievčata dakujem za radyyyy 😉

zuzulik235
26. jan 2013

chcem sa spytat ci by mi niekto z Vás nevedel pomoct a zohnat gripewater mám mesačného chlapca ktoreho trapia strasne bolesti bruska..... cele dni preplace.....?

sonkab
26. jan 2013

@zuzulik235 gripewater zohnat neviem, ale skus probiotika, esplumisan / sab simplex a masaze bruska. Ked mal raz maly silny kolikový záchvat (uz po zavedeni prikrmov), pomohol nam kupel v teplej vode. Drzim palce !

zuzulik235
26. jan 2013

espumisan nam nepomaha a od rana vkuse place az do vecera, som nestastna pri prvej dcerke sme take nieco nepoznali..........

anit444
3. feb 2013

ahoj, nám pomohol na kakanie infant dophilus, odkedy ho malinká berie, kaká pekne sama od seba + posilňuje aj imunitu 🙂 čo sa týka koliky, poradila by som ti žehliť látkovú plienku a položiť na ňu bábo na bruško, teplo väčšinou zaberie. Nám veľmi pomohla aj ohrievacia deka, neskutočne malinkej pomohla.

liwka
3. feb 2013

my sme sa trápili s kolikami, Espumisan nám zabral na krátku dobu, lepší bol Sab simplex- ale úplne najúčinnejšia je rektálna rúrka- síce mi budete mnohé protirečiť, ale keď sme použili rúrlku, bolo to ako mávnutie čarovného prútika- aj malá bola spokojnejšia a pekne spinkala- bez revu🙂 a absolútne sa nestalo, že by si na tú rúrku zvykla a nechcela kakať bez nej...
držím palce, je to ťažké obdobie, ale prejde 🙂

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz