Čo je to za útvar v ústach dieťaťa?
Synovi 4 som to nasla v puse... Je to vacok alebo co? Snazila som sa to vytlacit pomocou vatovych paliciek ale stale to ma take...

Môj syn mal niečo veľmi podobné a možno aj rovnaké..trebalo vyvrtat alebo vytrhnúť zúbok, už si presne nepamätám..tuším, že len vyvrtat, aby ten hnis mohol vyjst von..je to pravdepodobne hnisavy vačok zo zapaleneho zubu..
@hanka5215 toto sa urobilo mojmu dietatu pod zubom ked jej zub odumrel. Musel von, bola tam aj infekcia.
Keď necháš decku pokaziť mliečne zuby a nedáš ich opraviť kaz sa rozšíri až dole k tomu novému trvalému zubu ..matka roka 🫶🥲👌👍
Nás zubár tiež povedal že s mliečnymi zubami nebude nič robiť. Ale keď mu podobný vacok narástol utekali sme hneď k zubarke a pozrela mu to a povedala že ide zub von. Lebo keď to aj splasne, vytečie, tak to potom zase narastie pretože zápal a hnis je pod zubom čiže musí von. Od vtedy sme mali pokoj.
Keď necháš decku pokaziť mliečne zuby a nedáš ich opraviť kaz sa rozšíri až dole k tomu novému trvalému zubu ..matka roka 🫶🥲👌👍
@anonym_ad6f2c matka roka ? Sa spamätaj . Má postihnuté dieťa, nemáš ani páru ako sa čistia zuby takým deťom, ty emocionálny kripel
@anonym_ad6f2c matka roka ? Sa spamätaj . Má postihnuté dieťa, nemáš ani páru ako sa čistia zuby takým deťom, ty emocionálny kripel
@subartic hej takže sa jej môže za 10 rokov keď bude mať pokazené aj trvalé poďakovať 😵 riadne zanedbanie starostlivosti
@subartic hej takže sa jej môže za 10 rokov keď bude mať pokazené aj trvalé poďakovať 😵 riadne zanedbanie starostlivosti
@anonym_ad6f2c choď a ukáž jej ako sa to robí a vyčisti mu riadne zuby . Nemáš ani predstavu . nevieš či je autista, DMO alebo mentálne ťažko postihnutý . To nie je ako so zdravými deťmi , otvor ústa.
Ak je vytvorená fistula, zubcek bohužiaľ musí von.
Nás zubár tiež povedal že s mliečnymi zubami nebude nič robiť. Ale keď mu podobný vacok narástol utekali sme hneď k zubarke a pozrela mu to a povedala že ide zub von. Lebo keď to aj splasne, vytečie, tak to potom zase narastie pretože zápal a hnis je pod zubom čiže musí von. Od vtedy sme mali pokoj.
Mojmu malemu sa toto spravilo tiez, zub musel von. A to bol opraveny x krat. Tiez sme nevedeli najst zubara co by mu opravili mliecny zub, x zubarov ma odmietlo ze ved on sam vypadne. Tak sa mu kaz pekne rozsiril. A tiez nie som mama ktora zanedbava hygienu 🙄
Pri detoch so specialnymi potrebami je to este tazsie, moj synovec musel ist do narkozy lebo vobec nespolupracoval.
@dididudu mam podobnu skusenost, riesila som to hned ako sa malemu spravila taka mala bodka na zube. Nikto nas nechcel zobrat, este bol COVID takze lekara zubara si videla max cez dvere. Nakoniec nas zobrali zubar co osetruje dospelych, len na mliecnom zube drzala zle. Boli sme tam 3 krat, cena za jedno osetrenie 150 e (sme v Irsku) Pekne sa mu to rozsirilo a zub musel aj tak von.

K zubarovi s tym treba isť.Vyzera,ze he to hnis a zub treba buď liečiť alebo vytrhnuť.