icon

Čo mám dať 5 ročnému na zapchatý nos pri alergii?

9. máj 2021

Poradite, mamky? Maly berie Zyrtec, ma v izbe cisticku vzduchu, no stale sa v noci nostek zapcha. Kortikosteroid do nosa a Prednisone odmietame davat kvoli neziaducim ucinkom.

Dakujem!

luccija
•
9. máj 2021

Berie dobrú dávku?

pribinak
•
9. máj 2021

Zyrtec je malo. Skús aerius, alebo Spirabel. Ráno na lacno. Pekne to obalí sliznicu. Ja som alergik a beriem Nasofan. Sú to kortikoidy, ale všeobecne veľmi dobre znášane. Fakt nepoznám nikoho kto by mal nejaké nežiadúce účinky
Das ráno a večer po jednom strelu do 1 dierky. Fakt to skvele pomáha.

autor
•
9. máj 2021

@luccija 5 ml, maximalnu moznu.

@pribinak Ja som mala alergiu 10 rokov dozadu a zo spreju sa mi urobila v nose bakterialna infekcia, znizuje imunitu u deti vplyva na rast, endokrinologovia dvihaju prst. Zacneme s injekciami, aby sa vyliecil, len tie noci su hrozne, rste len vcera sme boli u alergologa.

luccija
•
9. máj 2021

A to od včera berie liek?nemôžeš čakať hneď úľavu.

simsalabim
•
9. máj 2021

Podla mna, ak chudak nemoze dychat, mu ten sprej po dobu tak 10 dni naozaj neublizi a mozno postaci, kym najhorsie prejde. Nemoct dychat je trapenie!

autor
•
9. máj 2021

@simsalabim Hej, je to strasne. Ja som tu infekciu dostala do tyzdna.

autor
•
9. máj 2021

@simsalabim prespal celu noc, o druhej vyfukal nostek a spal dalej.

autor
•
9. máj 2021

@luccija Ano, Zyrtec sme dali vcera. Vraj maximalny ucinok nadobudne na treti den.

kika831
•
9. máj 2021

Spirabela- skvele zabera v kombinacii so sprejom flixonase.

ivanka12311
•
9. máj 2021

Livostin do nosa

scila
•
9. máj 2021

Mojim chalanom okrem liekov ešte preplachujem nos mierne slanou vodou s konvičkou rhinohorn. Odkedy to používame mám pocit, že sa im polepšilo.

kepassa
•
9. máj 2021

@kika831 suhlas aj nam to nasadila alergologicka a konecne ma po 3 mes.pokoj

niky21
•
11. máj 2021

Ospravedlňujem sa, že sa sem,, vopchám,, ale máme rovnaký problém, syn má 5,5 roka, zatiaľ čakáme na vyšetrenie, ale tiež celú noc plný nos, cez deň je v poriadku, ale stačí, že po skáče po posteli, trošku prachu a už kýcha, tečie mu z nosa... Čo mu prosím môžem kúpiť v lekárni, kým sa dostaneme na alergologiu? Lieky sú až od 6 rokov, keď má 5,5 roka môžem mu nejaký dat? Vďaka