icon

Čo môže byť môjmu malému?

murkodm
23. okt 2012

maly ma 4 mesiace a pol ,pred tyzdnom vo stvrtok sme sa boli ockovat, den predtym bol mrzuty lebo sa mu prerezaval ruhy zub, uz je ale zubcek vonku a po ockovani je uz takmer tyzden. stale mi place aj ked je hladny place uplne inak ako obvykle. ako key ho stale cosi bolelo alebo co. aj som sa pozerala ci nejdu uz aj hone hryzaky ale nic tam nema ani naznak nicoho. ked je na rukach lebo sedi je kludny ale hned ako ho polozim, riadny rev. bol z toho totalne zachripnuty, vobec nemal hlasok.stale sa hneva, ked a hrkalku v rucke tak ju pcha do ust a jeduje sa z toho ze nemoze ju napchat celu do ust. uz ma z toho ide porazit. neviem co mu je ci to moze byt z toho ockovania le zeby zuby? horucku nema tak okolo 37 sa to pohybuje.

usiko
23. okt 2012

@koniarova jasne, kazda matka citi, preto niektore detom dovolia robit u lekarky veci, ktore su chore...nie, nie kazda matka to citi....nevravim, ze si z tych, ale nie je to pravda......ak si si ista, ze je ok, tak ok.......

pallacinka
23. okt 2012

@murkodm Ahoj, my sme mali podobnu reakciu na 3. davku, tak do 10 dni od ockovania bola mala mrzutejsia bez inych priznakov. Presne ako pises, stale chcela byt iba na rukach. Potom to same od seba z nicoho nic preslo, odvtedy dostala aj 4. davku aj MMR a reakcie uz vobec ziadne neboli, ziadna horucka, plac alebo toboz autizmus. A mrzutost ako dovod neockovat mi pride fakt absurdne, nerob si kvoli tomu vycitky. Chce to len trpezlivost, urcite to zvladnete a o chvilu bude znova dobre 🙂

daniela242
23. okt 2012

@murkodm Aj keby mal tú nervozitu z očkovania, už to nezmeníš pretože očkovaciu látku už má v tele. Ak sa to jeho správanie nepozdáva, chod s ním do nemocky nech ho vyšetrí neurológ, ak sa Ti zdá že je nervózny zo zúbkov tak čakaj ... Tu Ti nikto presne nepovie čo Tvojmu dieťaťu je...Ty ho poznáš najlepšie...

jaruska8
23. okt 2012

@lalinko2010 Tak už sa mi to pletie, ale naša po tejto vakcíne mala napuchnuté nožičky a bola mrzutá, po MMR bola v pohode.

murkodm
autor
23. okt 2012

ostava mi len cakat a modlit sa aby to nebolo nic zle. dufam ze len tie zubky 🙂

xlucia
23. okt 2012

@murkodm najdi si na internete pribalovy letak latky ktorou bol maly ockovany a precitaj si to. v ockovacom preukaze mas napisane cim ho ockovali. ak bol na MMR, to mava nasledky casto. moj syn po nej prestal na cas hovorit. je to neuveritelne svintstvo

lalinko2010
23. okt 2012

@xlucia chlapec má 4 mesiace, bolo to po hexa!
neplašme ju už očkovaním, chlapček je ok, len má zlé dni, ide zima, tak je mrzutý!!!!!

sorciera24
23. okt 2012

@murkodm nikto ta tu nechce strasit, ale ved sama opisuje priznaky ci nez. ucinky a zacalo to od ockvoania.....dietatko stale place, kludne ho moze boliet z toho hlava, ale ono ti to nevie povedat a ty to nemusis teda tusit....moj mlay mal po ockvoani teplotu 37,3 rok a pol!!! dobre pocujes (a doktorka furt....z.e zuby....no zuby mu nevysli este pol roka.....)....sama som si musela zistit, co dietatku je, az kym som naozaj nedola na to, ze je to z ockovania nedetoxikovala som ho od taoxickych latok a kovov, co su vo vakcine (cuduj sa svete, odvtedy, je ok, teplota i mrzutost zmizli...)....len skoda, ze mi to trvalo tak dlho, kym som na to prisla...hladaj pricinu a nenechaj svoje dietako trpiet, ak nemusis 😒

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia v preukaze nemam napisane nic, mozno v jeho karte daco je ale tu ma doktorka.

murkodm
autor
23. okt 2012

@sorciera24 ako si to zistila? si bola po vysetreniach? ko ho mam akoze detoxikovat?

xlucia
23. okt 2012

@murkodm musis to mat v preukaze. datum a sarzu.pozri sa este raz. a uz viac nedavaj dieta ockovat

tara
23. okt 2012

@murkodm ked mu idu zubky, nemal by byt vtedy ockovany. prerezavanie zubkov je obrovska zataz pre imunitny system, aj ked my to tak nevnimame, lebo ved co, idu len zuby. nie je to tak, imunitny system pracujem na 1000%, ked sa zubky rezu von. len pre priklad ti popisem, ako sa vlastne zubky dostanu na svetlo sveta. normalne ma novorodenec zuby zalozene horizontalnej polohe. trva 3-4 mesiace, kym sa dostanu do vertikalnej polohy a mozu sa zacat prerezavat cez kost a dasno. tento proces trva 4-6mesiacov, kedy sa dostanu von prve zubky. a pocas tohto procesu je IS oslabeny, pripraveny urobit co najviac, sustredi sa, aby sa zuby dostali von. vtedy je nachylny na virusy, bakterie a to nehovorim o podani vakciny. a kedze je kazde dieta ine a kazde ma iny IS, moze kazde aj inak reagovat ci uz na ockovanie, alebo nejake ochorenia. mne tiez vyslovene povedala lekarka, ze pokial idu zubky, dieta ma teplotu, sopliky, alebo je mrzute v ten den, tak treba ockovanie odlozit.

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia isto nemam mam tam len datum kedy prist na dalsiu poradnu, nic viac.

tara
23. okt 2012

@murkodm no a my sme ho samozrejme odlozili, ale navzdy 😉

xlucia
23. okt 2012

@murkodm do ockovacieho preukazu sa nepise, kedy mas prist na poradnu. len vykonane ockovania. vola sa ta knizka ockovaci preukaz???

tara
23. okt 2012

@murkodm no a este jedna vec, zubky uz moze mat zalozene, pripravene k prerezaniu, ale nevidis ich. dasienko sa moze "naliat" aj cez noc, takze moze ist aj o zubky. sleduj mu ich. isli mu dost skoro v 4,5mes. ak ma jeden von, do tych 2tyzdnov sa prereze druhy, takze moze byt mrzuty aj zo zubkov. ale pokial chces ockovat, tak naozaj nie vtedy, ked sa mu rezu, alebo ma teplotu, ci virus.

koniarova
23. okt 2012

Táto téma sa zase začína uberať šialeným smerom. 😕 😕 😕
@murkodm Ty nestresuj, nervozitu prenášaš aj na svoje dieťa. 😉 Čítaj si tieto odpovede a každú vydeľ prinajmenšom dvomi. Sleduj svoje dieťa ak máš pocit, že niečo nie je v poriadku, poraď sa s lekárom. 😉 😉 😉

simca06022011
23. okt 2012

Boze tieto bububu reci o ockovani, verim, mate k tomu vela faktorv a reci. Ale to vas stale bavi utocit na matky, ktore si dieta daju zaockovat? Je to uz smutne ako to tu stele omielate, som si normalne hned naladu pokazila a to som sem iba vosla. Dospely clovek moze byt mrzuty a dieta nie? Kolko ludi sa rano zobudi a nemaju naladu, to iste moze mat aj babo... proste idu zuby, je zlostny, hneva ho nova hracka... nechape ze si ju do pusy nevopcha celu a zlosti sa, je to krpcek uci sa co a ako... mne mala nervacila a ani nie po ockovani, stacilo ze sa jej medvedik nedal chytit tak ako si predstavovala, na krok ma nepustila. Ved kazde dieta tym prejde alebo aj niecom horsim. Ak je to od ockovania tiez to prejde. Nehovori sa tu, ze dieta srdcervuco place cely den alebo je apaticke, alebo nebodaj ani nevnima svet a pod. LEN JE MRZUTE po inekcii... a hned sa tu navazate do matky, ze si dobreze neskantrila dieta... no psycho... Nerada utocim na niekoho nazory, ale trosku by ste sa mohli ovladat.

simca06022011
23. okt 2012

@xlucia my mame v ockovacom aj terminy poradne, pise nam to lekarka na uplne zadnu stranu... ked pridem do poradne lekarka mi "poradnu vopred" povie ze nabuduce budeme ockovat... alebo teraz ked sme uz mali velku casovu pauzu tak ani nepovedala.

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia tak taky preukaz ani nemam

jaruska8
23. okt 2012

@koniarova Však, no horor. Napr. ja doteraz nemám očkovací preukaz, len mi dala knižku s popisom očkovaní a malú kartičku, kedy sa mám dostaviť na ďalšie. Nič iné.
@sorciera24
@xlucia To s vašimi detičkami ma mrzí, ale viete, niekto má reakcie na ATB, niekto nie, atď., každý organizmus je iný, tak ako jaždý človek. Nič sa nedá paušalizovať. 😒

murkodm
autor
23. okt 2012

@tara nervozny je par dni a dasienko sa vobec doteraz nezalialo. on ma obidva spodne uz von len ak ak tak uz horne by isli.

xlucia
23. okt 2012

@murkodm tak zmen doktorku. ockovaci preukaz mas mat doma. a dostuduj si veci ohladom ockovacieho kalendaru, lebo nemas o tom ani potuchy. ani kedy sa ockujem, ani proti ktorym chorobam. keby ti doktorka povedala ze je dobre cokolvek ty to bez rozmyslania das. ani nebudes vediet co to je. lebo ved dr. povedala. ty si dodpovedna za dieta, nie tvoja lekarka

simca06022011
23. okt 2012

@murkodm ma spodne von a nemozu mu este vadit? ved si s nimi hryzka do vrchneho dasna.. doteraz mu tam predsa nic nezavadzalo a moze si na to iba zvykat 🙂

jaruska8
23. okt 2012

@xlucia Ja tiež nemám očkovací preukaz a mám poňatia, čo, kedy a proti čomu sa očkuje, prečo by memala mať poňatia?????? Fakt nechápem. 😒

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia ja mam doktorku velmi dobru a skusenu, nechcem ju menit. je najlepsia v okoli. ockovaci preukaz asi nema kazdy, a to zavisi od doktorky nie kazda mamicka hned ide na net a ikontroluje ci jej vakcina je v poriadku. alebo co. ni sestry ani svagrine, nemali ockovacie preukazy a to maju ine doktorky.

xlucia
23. okt 2012

@jaruska8 ockovaci preuzkaz je nieco ako obciansky preukaz dietata. mas ho mat ty ako matka, doktorka ti ho nema co zadrziavat.
autorka evidentne nema ponatia, tieto veci neovlada. jej dieta ma 4 mesiace, ale vo vedlajsej teme uz hlada niekho kto jej kupi choditko, lebo jej dieta ho bude coskoro potrebovat.
jednoducho mlada naivna mama, bez skusenosti, pre ktoru je dr. min. poloboh. mala by viac citat a studovat veci, co sa jej dietata tykaju

xlucia
23. okt 2012

@murkodm podla coho vies, ze je dobra a skusena?

murkodm
autor
23. okt 2012

@simca06022011 aj to je moznost aleto by mal tie dasienka vrcne podrazdene od tych spodnych zubkov no nic take nema

sorciera24
23. okt 2012

@jaruska8 ano, samozrejme, kazdy je iny, len ona tu uz popisala stv svojho dietata, tak reagujem na to....teraz nie vseobecne, ale na to, co sa deje jej synovi (a podla popisu je to zjavne....akurat nevie co mu je, kedze dietatko vie namiesto rozpravania plakat.....)

@murkodm z beznych krvnych a inych vysetreni ti to nezistia, jedine, co mu vyslo, bol znizeny imunoglobulin.......zistila som to az studiom.....a zabrali nam konk. homeopatika a cviklova stava