icon

Čo môže byť môjmu malému?

murkodm
23. okt 2012

maly ma 4 mesiace a pol ,pred tyzdnom vo stvrtok sme sa boli ockovat, den predtym bol mrzuty lebo sa mu prerezaval ruhy zub, uz je ale zubcek vonku a po ockovani je uz takmer tyzden. stale mi place aj ked je hladny place uplne inak ako obvykle. ako key ho stale cosi bolelo alebo co. aj som sa pozerala ci nejdu uz aj hone hryzaky ale nic tam nema ani naznak nicoho. ked je na rukach lebo sedi je kludny ale hned ako ho polozim, riadny rev. bol z toho totalne zachripnuty, vobec nemal hlasok.stale sa hneva, ked a hrkalku v rucke tak ju pcha do ust a jeduje sa z toho ze nemoze ju napchat celu do ust. uz ma z toho ide porazit. neviem co mu je ci to moze byt z toho ockovania le zeby zuby? horucku nema tak okolo 37 sa to pohybuje.

bibistec
23. okt 2012

no aj mne sa zda ze si ho nemala dat ockovat, ak idu zuby u nas sa neockuje...len dufam ze to budu iba zuby a nie vedlajsi ucinok ockovania.je to svinstvo.

bibistec
23. okt 2012

@murkodm to akoze ten reklamny zdrap? ockovaci preukaz? kazda firma tlaci svoje s reklamou a dava to lekarom a ti to potom davaju pacientom.nie je to znak dobreho alebo zleho lekara, skor mi je divne ze zaockovala mrzute dieta a to by som nebrala ako znak dobrej lekarky

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia ty si v zivote nebola prvorodicka vsak? a nato ze mam prve dieta som skusena dost, uz om s s nim uzila dost trapenia, co vies ty o mne co ja viem a co nie? ano hladam choditko a co je natom? maly ma 4 a pol mesiaca a choditko sa pouziva od 6+ chcem ho mat uz kupene maleho tam posadim a moze kludne papat kdze uz papame lyzickou. a aby si vedela prvu ockovaciu davku som odlozila o 2 tyzdne lebo maly sa mi zdal chory. sama som sa rozhodla ze ho vtedy nezaockujem. niesom naivna tak nhodnot pokial neviem s kym mas docinenia.

simca06022011
23. okt 2012

@murkodm nemusi to mat podrazdene vobec, nemusi ho to skrabat alebo boliet.. iba mu nieco nove zavazia v puse
@xlucia no to vobec nesuhlasim, co by s nim matka doma robila? Mam s nim chodit aj von, keby mi dieta chceli skontrolovat na ulici? 🙂 Neviem ako mozes takto urazat nejake maminy. Ja mam preukaz a stalo sa ze sme don zapisovali udaje az dodatocne a nic sa nestalo, pouzivame ho aj tak sporadicky, nevidela som, ze by tam pisali cisla sarzi... pravdupovediac to co hovoris plati pri nasom psovi... s tym sa nikam bez toho preukazu a nalepkami ani nepohneme. Moja detska lekarka mi ten preukaz tiez nikdy nedala, mala ho ona.. ja som mala iba knizocku na preventivne prehliadky, kde sa napisal aj datum ockovania. A neurazam ani lekarky, ze su za to zle...

xlucia
23. okt 2012

@simca06022011 to je protizakonne jednnanie. chapes? ze je to tebe jedno je tvoja. vec. ak ho ma u seba, moze tit tam svojvolne dopisovat bez tvojho vedomia cokolvek
@murkodm jasne choditko sa pouziva od 6plus lebo to vyrobca napisal. a uderom siesteho mesiaca dieta musi aj sediet, lebo to tak ucili nase mamy v sociku. chod s malym ortopedovi, nech ti povie on svoj nazor na tieto napady.
tvaroh papaju deti najskôr po 8. mesiaci, ale v prikrmoch v obchode ho odporucaju od 4plus. aj to je ok? lebo sa to pise?
co si si s maly uzila je jedna vec, to ze nemas sajnu o ockovani je druha vec, navzajom si neodporuju. alebo vies, na ktore choroby bol ockovany a akou latkou? dost pochybujem
a stale si mi neodpovedala
ako vies ze tvoja dr. je dobra? ako si si to overila?

vonicka
23. okt 2012

tieto ockovacie vsevedky sa uz nedaju citat, za vsetko moze ockovanie, jasne... zakladatelke temu odkazujem, ze aj moj maly bol strasne mrzuty asi 3 tyzdne vkuse a potom mu vysli zuby. Nemalo to nic spolocne s ockovanim. Nedaj sa tu strasit recami o poskodenom mozgu a neviem co este, to je uplne chore.
Mrzutost dietata nie je prijemna, ale byva to, treba to proste prezit.
Ozaj a nechapem ako sa moze vseobecne tvrdit, ze deti sa neockuju, ked im idu zuby - totiz mojmu dietatu idu od 3. mesiaca zuby stale a to uz ma 9 mesiacov. Kedy idu zuby sa niekedy neda len tak lahko povedat, pretoze to je kontinualny proces ktory trva cele mesiace, nie len ten tyzden alebo par dni ked uz je zub vidno pod dasnom.

tara
23. okt 2012

@murkodm porovnavaj plac ked mu isli tie prve dolne zubky s terajsim placom a mrzutostou. ak je to ine, alebo sa ti zda nieco horsie ako bolo, tak to povedz lekarke.

simca06022011
23. okt 2012

@xlucia jasne, lekarka nema co robit cely den len mi vpisovat do karty nieco... najlepsie hocico... 🙂

jaruska8
23. okt 2012

Inak našej malej napr. dolné dva zúbky vyšli v poho, no horné katastrofa. 😉 A ten očkovací preukaz fakt nemáme. A ja som si pred očkovaním všetko zistila a už ju neurážajte. 😒

estterka
23. okt 2012

mrzi ma to,skus si pozriet co robia toxicke latky vo vakcine u malych deti v mozgu,kde to este nie je vsetko "pouzatvarane" ako u dospelych..a moze mat aj skutocne bolesti kvoly tomu,nie len plakat AKOBY mal bolesti. drzte sa! 😔

jaruska8
23. okt 2012

Jaja a šli skoro dva mesiace, pomaličky... A bola mrzutá a strašne. Keď vyšli, mala som iné dieťa, podľa mňa je to blbá zhoda okolností...

pallacinka
23. okt 2012

Ak si pre seba zosumarizujem, co som sa tu dnes docitala, tak malu som nemala dat vobec ockovat, lebo zubky jej idu od 4. mesiaca az do teraz, dnes som mala s nou utekat k neurologovi lebo vcera vcera bola mrzuta a zaspavala tazsie ako zvycajne. Spravila som chybu, ze som jej neodmerala hned teplotu, co ak mala az 37,3, to by som s nou hned letela na pohotovost! A to najdolezitejsie, pred 3 mesiacmi bola ockovana proti MMR tak to s tym bude urcite suvisiet, musim si o tom precitat viac na overenych a hlavne objektivnych strankach. Dakujem, mudre tety a ujovia, ze mam vdaka vam sancu byt lepsou matkou 🙂

elli333
23. okt 2012

@murkodm ja by som nerobila paniku pokiaľ nemá teploty alebo nejaké vážnejšie príznaky. moja dcérka nie je vôbec očkovaná( ja ju začnem očkovať až po roku a len nato čo uznám ja za vhodné) a predsa má občas obdobia ako tvoj synček teraz. plače,chce sa iba nosiť,prípadne mi na pár dní úplne prestala rozprávať..skrátka veci ktoré sa občas pripisujú očkovaniu,ale ja tým že malá nie je očkovaná tak viem že proste také obdobia detičky majú,bud ich trápia zúbky,alebo rýchlo napredujú a sposobí im to stres..alebo skrátka len chvíľu potrebujú cítiť že ich niekto ľúbi. všetci občas máme horšie a lepšie dni,deti nie sú výnimka. sleduj nadalej svojho drobca a snaž sa byť pokojná,dieťa veľmi nasáva do seba emócie matky 😉

xlucia
23. okt 2012

@simca06022011 by si sa cudovala ze si ten cas najdu. ja som si pozrela svoju elektronicku kartu, aj svojich deti a take "novoty" co som tam nasla. lieky co sme nemali, vysetrenia co sme neabsolvovali. takto robia cachre. dala som podnet na presetrenie.
a nabuduce niekomu daruj svoj obciansky ze ved ti nevadi ze ho nemas, a bude tiez pohoda. dotycny ti ho iste rad zodpovedne "postrazi"
vsak tazka pohoda, nie ???????????

xlucia
23. okt 2012

@pallacinka ironia cloveka, ktory nezazil poskodenie vlastneho dietata je skoda komentovat. nevies o com hovoris.

bibistec
23. okt 2012

@murkodm pozor na choditko lekari ho neodporucaju, nici bedrove klbiky.

pallacinka
23. okt 2012

@xlucia Mas pravdu, chvalabohu som nezazila a je mi luto kazdeho jedneho dietatka aj rodica, co to stastie nemali. No mali by si niektori konecne uvedomit ze nie vsetci "ockujuci" su mlade naivne matky ktore o ockovani nemaju ani paru a je im to uplne lahostajne. Existuju aj ludia, ktori toho maju nastudovaneho dost a napriek tomu (alebo prave vdaka tomu) sa rozhodnu inac. Netreba sa tu preto do nich hned navazat, to je vsetko. Ako si si mohla vsimnut, aj mne prislo skoda komentovat tvoje prispevky 🙂

alenka600
23. okt 2012

@xlucia kasli na to, kto nechce, nepochopi. Ovela radsej tu prijmu vysvetlenie, ze to je z urieknutia, to znie doveryhodnejsie ako ockovanie....

bibistec
23. okt 2012

@elli333 super ze cakas s ockovanim a je dobre si vsimat ake ma obdobia a je to aj pre inych rodicov dobre na porovnanie aby sa nepripisovalo vsetko zle ockovaniu. ale ak uz cakas s ockovanim pockaj do druheho roku vtedy su uz pouzatvarane vsetky veci v mozgu co maju byt. uz by nemal nastat problem.

zuzi0911
23. okt 2012

@murkodm nemusi to znamenat nic zle. moje male tiaz chvilu v poriadku a zrazu mrzutost plac. Mozu to but len zubky, maly je vacsi a chce spoznavat svet.keby to bolo z ockovania myslim ze by ho neukludnilo nic a nikdo. a do choditok som davala obidve. sami behaju od 11 mesiaca a nozicky maju v poriadku.

xlucia
23. okt 2012

@pallacinka ved nekomentuj. uz pred mesiacom si chcela z MK odist, tak mna si nevsimaj.
@alenka600 zabudla si doplnit, lebo dr. povedala....

elli333
23. okt 2012

@bibistec vdaka za info 😉

xlucia
23. okt 2012

@bibistec
@elli333 ako vravis.len doplnim, ze tie veci sa volaju hematoenfelicka bariera, alebo aj hematolikvorova bariera

simca06022011
23. okt 2012

@xlucia ale to moze urobit aj bez toho aby mala tvoj preukaz doma, pretoze si to zapise do karty... a prestan tu urazat ludi, nie som sprosta aby som dakomu davala obciansky, aj ked je pravda, pokym nie je dotycny velmi sikovny "iba obciansky" je mu na nic...to nema s dokladom totoznosti nic co robit a aj tak je ten preukaz na nieco iba lekarom. Cize ak ho mamicka nema ale vie co ma dieta absolvovane alebo to ma napisane inde, neviem prefco by sa mala teraz stavat na hlavu alebo inak s dobrou lekarkou skoncovat.
Skoda reci s tebou... zatrpknuta si ako keby vsetci lekari boli najhorsi na svete. Kolko rodicov si deti samo dokalici?? Normalna matka svojmu dietatu vedome neublizi a ani nevedome (ale napriek tomu sa mamicky v inej teme budu hadat, ci davat pribinacika 4Mdietatu alebo nedavat), snazi si zistit co a ako... za to ze nejdem teraz studovat medicinu, pretoze nebudem doverovat lekarom a radsej si to urobim sama sa veru nehambim! Mam aj ine veci na praci... lekarka to na to studovala aby to vedela, ja som studovala nieco ine. Vsetobecna informovanost je uplne postacujuca.
@alenka600 zase neprehanajme 🙂))
Co sa tyka choditka, vobec ho neodporucam, okrem toho ze je nezdrave, dieta sa nauci chodit aj bez toho.. ked ho chces niekde krmit tak odporucam jedalensku stolicku.

alenka600
23. okt 2012

@simca06022011 Neprehanam. Bola tu jedna konkretna diskusia o velmi podobnej situacii, kde sa to len hemzilo radami o tom, ze davat dietatku pocikanu plienku na tvar, lebo urcite place niekolko dni v kuse po ockovani, lebo je urieknute a to bolo presne to co mamicka chcela pocut a uspokojila sa s tym.
Vlastne neviem naco sa zakladaju diskusie, ked je ziadana odpoved vopred jasna a mamicka nic ine nechce pocut

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia vidim ze nevies citat, napisala som ze ho pri papani pouzijem, a a i mozem kupit veci ake chcem bez ohladu aky ma vek viem kedy co pouzit a naco, niesom vymleta ani nic podobne. ten chodak mi moze trcat aj rok na povale, chcem ho kupit aby som ho mala keby som ho uz nikde nevidela, radsej skor ako nikdy. a maly sa slinil aj vsetko hryzol uz od dvoch mesiacov takze ani vtedy ho nemohla ockovat hej? tak to by ho nemohla zaockovat nikdy.a niesom taka blba aby som mu uz davala nebodaj aj jahody so slahackou, neradim sa co je pisane na obale. ale ako vidim asi si s tym mala problem ty ked chces teraz niekho urazat ze je blby a ze nevie co je pre jej dieta to najlepsie.!!!!!! a doktorka je skusena lebo nema ziadne zle referencie nik sa v zivote na nu nestazoval, ma vela titulov " aj ked titul nieje vsetko" okolvek som sa jej spytala vedela vsetko aj to co som nechcela od nej. pomaha mi ako clovek nie ako doktor.

murkodm
autor
23. okt 2012

@pallacinka krasna odpoved elmi si ma potesila, hlavne ked si ju precitaju tie stvoy co su take "skvele"

xlucia
23. okt 2012

@simca06022011 nuz pozri, ak si ty nestudujes veci ohladom tvojho dietata ale slepo veris doktorke, tvoja vec. niektori ludia su neoucitelni.

@murkodm nuz to si trafila, choditko sa pouziva na krmenie. co sa tu ja nenaucim.
a kde som prosim napisala ze si blba? ked uz mat rozculene citujes? daj link, lebo take nieco som nepisala.
zato ja ti mozem ukazat tri otazky, ktore som ti polozila a ty si mi neodpovedala

sorciera24
23. okt 2012

@murkodm tak neviem, co ako si chcela pocut?....si sa spytala otazku, lebo sa obavas o svoje dietatko a dostala si nejake odpovede, co mu moze byt....mozu to byt zuby, moze to byt z ockvoania, moze to byt hocico.....ale naisto ti to tu nik nepovie.....ale toto vsetko to moze byt.....je len na tebe, co s tym urobis.....len fakt neviem, co si cakala od otazky.....konkretnu odpoved? hadam nie

simca06022011
23. okt 2012

@xlucia no toto uz nebudem viac komentovat, lebo ty bud nechapes alebo nechces pochopit... alebo sa velmi nudis, ze nemas nic ine na praci len spochybnovat inych