icon

Čo môže byť môjmu malému?

murkodm
23. okt 2012

maly ma 4 mesiace a pol ,pred tyzdnom vo stvrtok sme sa boli ockovat, den predtym bol mrzuty lebo sa mu prerezaval ruhy zub, uz je ale zubcek vonku a po ockovani je uz takmer tyzden. stale mi place aj ked je hladny place uplne inak ako obvykle. ako key ho stale cosi bolelo alebo co. aj som sa pozerala ci nejdu uz aj hone hryzaky ale nic tam nema ani naznak nicoho. ked je na rukach lebo sedi je kludny ale hned ako ho polozim, riadny rev. bol z toho totalne zachripnuty, vobec nemal hlasok.stale sa hneva, ked a hrkalku v rucke tak ju pcha do ust a jeduje sa z toho ze nemoze ju napchat celu do ust. uz ma z toho ide porazit. neviem co mu je ci to moze byt z toho ockovania le zeby zuby? horucku nema tak okolo 37 sa to pohybuje.

Strana
z5
murkodm
autor
24. okt 2012

@bibione mne je jedno kedy si zacala ty s prikrmami , mne zhodnotila doktorka ze teraz tak teraz, maly mal problem s travenim, mal koliky doteraz refux a je alergicky na bielkovinu kravskeho mlieka, preto teraz, lebo prenho je to lepsie a bodka co riesis moje dieta ked nevies ake je. radsej sa staraj o svoje.a na temu choditka uz nereagujem a ked to tu este niekto napise dam to ako nevhodny prispevok pretoze nepatri k teme.

mawka
24. okt 2012

niektori odbornici tvrdia, ze ockovanie je ok, niekto tvrdi, ze je zle. tak isto je to s choditkami, s prikrmami, so vsetkym. jedno je ale iste, ze su tu na fore arogantne zenske, ktore si potrebuju anonymne hladit ego cez svoje prispevky a pisu hlava nehlava, dramatizuju, urazaju, poucaju a to dost nevhodnym sposobom, pricom ani len netusia o cloveku, ktoreho urazaju, obvinuju, poucaju.
nestacim sa cudovat, MK sa zvrhava na hadky a diskusie plne urazok a obvineni. A je to neskutocne trapne.

Suhlasim s napadom na grcajuci smajlik.

@murkodm snad ta upokojim. vyskusala som aj choditko aj bez choditka, aj skore aj neskorsie prikrmy, zazila som si aj mrzutost len tak a mrzutost zo zubkov, ockovani su pravidelne a povinnymi a obaja su zdravi. jeden bol neskutocne mrzuty pri zubkoch, nakoniec vysli 4 naraz 😉 takze sa ani necudujem, preco bol taky mrzuty. a teda co mozem ja odporucit z gelov na dasienka, tak kamistad. ten sa nam osvedcil najviac. a na vselijake odbornicky na vsetko resp. riaditelky zemegule a prilahleho vesmiru kasli,a ni na ne nereaguj, ony si totiz vzdy najdu nieco, co ich utvrdi v tom, ake su dokonale a my ostatne sme zle 😉

simca06022011
24. okt 2012

@yesno22 @murkodm
mne dcerka v choditku nevydzrala vobec, v priebehu 5 minut sa z neho preklopila (mala uz skoro 11mes, kupili sme jej ho lebo sa vobec nechytala chodit, ale zbytocne :P), choditko je teraz na povale u starkej a je to vyhodenych 30EUR. Kupila som jej hopsatko BounceBounce (urcite tych 120EUR nestalo za tie max 2 mesiace pouzivania), a to je super, ale na krmenie je najlepsia riadna stolicka.

Ked sa bojis ze dieta sa bude hrbit, ja mam stolicku JANA, je to vlastne stolik+stolicka a posklada sa to na vysoku stolicku (ako boli dakedy tie drevene, len tato je z plastu). Stolicka sa polohuje cize babo si vies naklopit do "sikmeho sedu" cize sa nebude suchat dole ani hrbit. Naozaj zbytocnym choditkovanim takeho maleho babatka si zarobis iba skoliozu a ine problemy. Ved si pozri detskych ortopedov aky maju natresk v ambulanciach 🙂

simca06022011
24. okt 2012

@murkodm inak prikrmy dovolila aj nam lekarka uz po 4.mesiaci ale zacali sme az po 5., lebo sme nieco mali doma,tak som nechcela stresovat. Je to individualne.
A nehadajte sa, ja som dnes videla mamicku a babicku co dve male dvojcata nieco viac ako rok mohli mat (v kociku sedeli), krmili zapekankou s hlivami a tatarkou a kecupom :P No som skoro odpadla, ukamenovat by sme ich mali?? 🙂

adka22
24. okt 2012

ked clovek cita takuto diskusiu ma hned tendenciu uverit ze kolkym ludom sposobilo ockovanie poskodenie mozgu.a kolko fundovanych ludi v oblasti ockovania tu mame to je az k neuvereniu.no prist si po radu sa tu stava doslova prilezitostou si kopnut.Tolko neomylnych ludi a co je na konikovi to snad nie je nikde.Napr ja tiez nemusim choditko zato tu nebudem kamenovat lebo on sa rozhodol inak.A este jedna vec ti co najviac kricia uz vo viacerych diskusiach som si vsimla ze ake su maminy slepe a ovce byvaju ovce najvacsie.Len si to neuvedomuju 😉

citronius
12. okt 2013

@murkodm Ahoj, čítala som tvoj prípad, aj keĎ je už rok starý, ale ja mám ten istý problém.
Dcérku očkovali v pondelok, čiže pred 6 dňami a od očkovania je stále mrzutá,chce len byť na rukách a keĎ ju položím tak hrozne plače.pred tým takúto povahu nemala.Mudr skonštatovala, že jej zubky ešte neidú aj keď mne sa zdá, že ju už režú ďasienka. Tak sa chcem spýtať ako to dopadlo a ako dlho bol taký nervózny a či ste sa dali potom ešte očkovať. Komenty na tvoj príspevok ma viac vystrašili ako ukľudnili. Ďakujem veľmi pekne za odpoveĎ.

murkodm
autor
12. okt 2013

@citronius tie komentare si ber na lahku vahu, niektore mamicky potrebuju viac zdeptat druhe mamicky a strasit ich kadejakymi blbostami, prestalo to, nikdy nezistis z coho to je, moze byt aj zo zubkov, nemusi mat len svoje dni, proste velakrat je aj moj malky mrzuty a pritom nieje ani chory ani zubky nejdu, proste ma zly den. ockovat som dala aj dalsi krat vsetky co su povinne, pri poslednom ani naznak ze bol ockovany, davaj drobcovi kazdy den vitamin C , pomoze 🙂

citronius
12. okt 2013

@murkodm Ďakujem veľmi pekne

Strana
z5