icon

Čo môže byť môjmu malému?

murkodm
23. okt 2012

maly ma 4 mesiace a pol ,pred tyzdnom vo stvrtok sme sa boli ockovat, den predtym bol mrzuty lebo sa mu prerezaval ruhy zub, uz je ale zubcek vonku a po ockovani je uz takmer tyzden. stale mi place aj ked je hladny place uplne inak ako obvykle. ako key ho stale cosi bolelo alebo co. aj som sa pozerala ci nejdu uz aj hone hryzaky ale nic tam nema ani naznak nicoho. ked je na rukach lebo sedi je kludny ale hned ako ho polozim, riadny rev. bol z toho totalne zachripnuty, vobec nemal hlasok.stale sa hneva, ked a hrkalku v rucke tak ju pcha do ust a jeduje sa z toho ze nemoze ju napchat celu do ust. uz ma z toho ide porazit. neviem co mu je ci to moze byt z toho ockovania le zeby zuby? horucku nema tak okolo 37 sa to pohybuje.

murkodm
autor
23. okt 2012

@sorciera24 napriklad pripady mamiciek tore boli na tom podobne a co sa udialo kedyto pestalo a bla bla bla.

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia skorej dam dieta pri krmeni do choditka ako do stolicky vsak ked este nevie sediet tak tym mu nicis chrbticu a klby ked ho posadis do stolicky, ale to asi nevies

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia z tohto tvojho textu to krasne vyplyva : jednoducho mlada naivna mama, bez skusenosti, pre ktoru je dr. min. poloboh. mala by viac citat a studovat veci, co sa jej dietata tykaju

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia a este mi ukaz tie tri otazky 🙂

cecil36
23. okt 2012

@xlucia @murkodm chcela poradit, chce vediet co je jej synovi, nepytala si prednasku na temu ockovania, ani toho aka je nezodpovedna matka, ze dava ockovat a chce pouzivat v buducnosti choditko. Dokonca sa nepytala ani na nazor ci ma zmenit lekarku a ci je jej lekarka zla. Takze radsje pisme k teme.
@murkodm neviem poradit, lebo malinkemu moze byt vsetko a aj nic. Mozu to byt zubky, zapalene hrdielko, reakcia po ockovani, iba obycajna mrzutost, bolesti bruska.... pockaj par dni a ak sa to nezmeni a mal by teplotku stale nad 37, tak zbehni k dr. Ak mas k nej doveru, nevahaj. Radsej nech ho raz prezrie zbytocne, ako by sa malo nieco zanedbat. Ja som takto dala na svoj instinkt a synovi zachranila zivot. 😉 Ale to samozrejme nemusi byt tvoj pripad. Pekne maleho pozoruj a uvidis. 🙂 Drzim palce. 😉

xlucia
23. okt 2012

@murkodm nuz to asi ty nevies ze takto mu nicis chrbat rovnako ako na stolicke. na toto sa pouzivaju kresielka. ked tak uz.
z mojho napisaneho vyplyva to co som napisala, nevkladaj mi do ust slova, ktore som nepovedala. az taka sikovna nie si. tvoja interpretacia je nespravna.
otazky boli
prva, ci vies na ake choroby bolo tvoje dieta ockovane
druha, ci vies akou latkou bolo tvoje dieta ockovane
tretia, podla coho vies, alebo sudis, ze tvoja dr. je dobra
a prosim tam nedavaj k otazkam tie smajliky, je to neuprimne

@cecil36 nepotrebujem aby si ma poucovala co mam a co nemam pisat. pisem autorke nie tebe.
jedno s druhym suvisi.

xlucia
23. okt 2012

@simca06022011 nikto ta nenuti, nemusis sa tak obetovat. toto je forum, takze sa predpoklada pluralita nazorov, nielen to co vyhovuje tebe.

cecil36
23. okt 2012

Boze, zas sa mi chce vracat. Skoda, ze tu nie je grcajuci smajl 😠

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia z toho vyplyva ze som blba a to niesom takze to viem pochopit. takze odpovede:

prva, ci vies na ake choroby bolo tvoje dieta ockovane - Ano viem( a hadam ich nechces este vymenovat)
druha, ci vies akou latkou bolo tvoje dieta ockovane - Ano viem(podobne)
tretia, podla coho vies, alebo sudis, ze tvoja dr. je dobra -uz som na nu odpovedala
a prosim tam nedavaj k otazkam tie smajliky, je to neuprimne - prave o to mi ide 🙂

a este v kresielku je to take iste ako ked sedi cize zhrbeny cize sa mi zle je, takze ja som usudila ze choditko je najlepsie tak sa so mnou nehadaj, je to moja vec a ty sa nemas co do toho starat.

xlucia
23. okt 2012

@murkodm ano chcela som to vymenovat, ze ti o to ide, vidim aj v tej vedlajsej teme. nuz je ta nepoucujem, len ti vysvetlujem, ale to je pri tebe ako ist hlavou proti muru.

a posledne, sice ja som opakovane pisala ze si neskusena, no ale ak tebe z toho vychadza ze si blba, nuz tak teda asi budem nakoniec aj suhlasit. ale povedala si to ty 😎
a co sa tvojej temy tyka tak koncim.
komu nie je rady, tomu nie je pomoci a rozum ti lievikom niekto nenaleje

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia kto je blby to vies sama. ale ja to niesom, tazke je pocut pravdu. ty si akurat tuto temu poslala upne na inu kolaj. prosim ta uz radsej nepis nikde urcite si takato v kazdej inej teme kde pises a dalsich len znervoznujes., mne tvoja rada nestoji za nic. lebo sama nevies co je dobre. uz tu prosim nepis, prijmem rady mamiciek ktore boli na tom podobne a ne tych co len mudruju..

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia a s tym lievikom: urazaj si inych lebo urazat ludi o ktorych nic nevies vedia iba ti, ktorim este rozum neprisiel alebo" lievikom sa do hlavy este nenalial" 🙂

xlucia
23. okt 2012

@murkodm moja uz sa motas dokola. a ak ta to znervoznuje tak necitaj. tak ci tak si vyberies iba tie rady, co ti vyhovuju. takze niet o com. a do ktorych tem prispievam sa rozhodnem sama, v tom mi radit ty nemusis

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia ale na moje zabudni. dakujem

zuzanockamt
23. okt 2012

@prevenar uzasny prispevok 😝

xlucia
23. okt 2012

@murkodm dakujes zbytocne a predcasne. do tem prispievam podla obsahu otazky a vlastneho uvazenia. nie podla toho ci si to ty zelas, resp. nezelas. nauc sa zniest aj iny nazor ako tvoj

murkodm
autor
23. okt 2012

@xlucia ano znesiem ale tie tvoje niesu nazory ale nevhodne prispevky. ktore tu nemaju co hladat

zigzag
23. okt 2012

ockovat pri prerezavani zubkov sa nema, lebo pri prerezavani sa vyplavuje hystamin a ten reaguje s ockovacou latkou,,,, a tie priznaky co popisujes su pisane ako neziaduce ucinky hexa vakciny, alebo si ho ani necitala?
@murkodm

adrioska
23. okt 2012

@murkodm ahoj, moja ma 5 mesiacov a tiez je mrzuta, resp. byva. Nie je taka cely den. Chce sa aj nosit. Ja si myslim, ze je to zo zubkov + taka vyvojova faza. Mame za sebou uz aj 2.davku ockovania. Chvalabohu nic jej po ockovani nebolo, ani zvysena teplota. Ockovaci preukaz tiez nemam doma.Hm, asi som hrozna matka... 😒

mariannkkaa
23. okt 2012

kludne mu mozu ist dalsie zubky aj ked to nie je vidno. kym sa prerezu uplne von tak to trva. nas maly vzdy horsie znasal ked sa mu to tam vnutri uz hybalo ako ked sa to finalne prerezavolo uz von... a ked si pcha hrkalku do pusinky, tak je to dost pravdepodobne...

katka0905
23. okt 2012

neverim, ze toto je zo zubov, aj ked by to bolo super a priala by som to malemu, aby to bolo len zo zubov... ja dieta neockujem, kedze som takychto pribehov uz pocula vela, ale pocula som, ze homeopatikum Thuya occidentalis pomaha po ockovani, aj ked neviem, ci aj v tomto pripade by to pomohlo...Mozno to tu uz niekto pisal, ak hej, tak sorry, nestiham citat vsetko

bobocka
23. okt 2012

@murkodm co sa tyka ockovacieho preukazu,ten ktory mame my je bez akejkolvek reklamy od farmy firmy a z vlastneho rozhodnutia som ho nechala u pediatricky.samozrejme mozem kedykolvek svoj nazor zmenit a si ho zobrat.v ockovacom preukaze mame len datum ockovania a rukou napisany nazov vakciny.nalepka s cislom sarze je vlepena v zdravotnom zazname.
co sa tyka choditka,tak to si este rozmysli.dietatu ho netreba vobec ,je viac na skodu ako na uzitok (nici klby,krivi chrbticu dieta ma zle navyky pri chodeni,moze spickovat...-ziaden ortoped ti to neodporuci) radsej sa zameraj na polohovatelne stolicky,nie na lehatka,no takmer kazda kvalitna jedalenska detska stolicka je polohovatelna.my sme mali fabulu.trosku viac si o tom prestuduj,popozeraj detske eshopy.
co sa tyka spravania dietatka,moze to byt z ockovania a mozu to byt aj zubky,moze to byt vyvojova faza.skutocnu odpoved sa tu na fore nedozvies.
kazdopadne hore pisem,ze moj syn ma ockovaci kalendar a dnes trojrocny ma za sebou vsetky povinne ockovania ALE vediet ja pred troma rokmi to,co viem dnes,tak je s velkou pravdepodobnostou ten ockovaci preukaz prazdny.rodic sa uci za pochodu,nikto sme mudry z neba nespadli.ako matka starsieho dietata,teda v tejto veci (ockovania) skusenejsia matka by som ti poradila si o danej teme prestudovat trosku viac.ako v zaujme tvojho dietata,tak aj v zaujme tvojom,kedze aj na teba sa povinne ockovanie vztahuje.skus mat otvorenu mysel a postuduj si obe strany ockovania.iba tak mozes mat ozaj objektivny nazor na ockovanie.iba tak sa mozes objektivne rozhodnut ktorou cestou pojdes.ver mi,ze ked som sa ja do toho pustila ,tak som ostala velmi prekvapena,znechutena a sklamana z toho celeho.
za spravanim svojho syna hned nehladaj zdravotny armagedon,ale pozoruj ho teraz pozornejsie,uvidis co prinesu najblizsie dni.kazdopadne verim,ze to nic dramaticke nebude a coskoro si zas budes s usmevom uzivat maminkovanie 🙂

yesno22
23. okt 2012

@murkodm no k tvojej otázke ti nepoviem nič viac ani menej ako iné maminky, pretože 4m je vek, kedy môže byť dieťa mrzuté fakt z hocičoho ... možno zúbky, možno to očko, možno zlé obdobie...osobne by som ho nabudúce nedávala očkovať, ak nie je vo svojej koži no nie kvôli očkovaní tu píšem ....ALE prečo vôbec reagujem je tvoj názor na chodítko ako na super miesto na kŕmenie...skús si prosím ešte o tom niečo naštudovať...fakt si si istá, že mu tam bude dobre? si si istá, že kresielko alebo stolička na kŕmenie v polosede nie je vhodnejšia? na základe čoho? že ty jedávaš posediačky? ale ty už sedíš vzpriamene sama a polročné dieťa ešte nie /nie samo/...nikto z nás múdry z neba nespadol, ako sa vraví a len hlúpy sa učí na vlastných chybách....prosím nekupuj si chodítko na kŕmenie svojho dieťaťa a ani na "chodenie"...dieťa to nepotrebuje 😉

euka210
23. okt 2012

@lalinko2010 aj moj zacal byt mrzuty v takom veku a nebol ockovany 🙂 az na 10m. Vsetko hadzete na ockovanie. Mozno si len uvedomuje okolie a nechce byt sam. Nasmu to vecne mrncanie preslo, az ked bol starsi a jasne (hoci nie vzdy 🙂 ) som vedela co chce.
Si pametam, ze sme mali ist na ockovanie a bol nanic den, tak sme nesli...ale takych dni bolo veru veeeela 🙂

bibione
23. okt 2012

Dobre rano sa praje,
citam a citam a nestacim sa cudovat ake mudre reci a urazky a neviem co ste stihli popisat k jednej nevinnej teme ci otazke.
Vyjadrim sa len k jednemu: choditko ako pomocka na krmenie---TOTALNA BLBOST,vacsiu kravinu som nepocula. Kde s i na toto prisla????? preboha!! to ju daj rovno na bycikel
mala ma len 4 mesiace...naco ju krmis????

moonlightka
24. okt 2012

suhlasim s @lalinko2010 s ockovanim pozor ak je babo kvoli hocijakemu neduhu uz predtym nervozne posunte ho na neskor. ved potom ani neviete ci mate problem s neziaducim ucinkom ockovania, ktorych je na letacikoch vzdy viac alebo ako napr. v tomtzo pripade so zubkami.
ked hryzie hryzatko nervozne treba skusit nejaky kremik na zuby pre babatka..v lekarni je ich dost...potri mu cele dasienka a uvidis ci sa ulavi.

murkodm
autor
24. okt 2012

@bibione krmim ho preto lebo je nedojceny cize nezacina v 6 mesiacoch ale v 4.cize uz takmer 2 tyzdne jeme zakladnu zeleninku.a v otazke nieje pisane ze chcem vas naor na choditko ani kde ho mam krmit. nepotrebujem si nic viac studovat ohladom toho , kupim mu samozrejme aj stolicku ale az ked bude sediet sam. mam sestrine choditko a je sa mu ta perfektne naopak v lehatku aleo kdekolvek v sede to nejde. ja svoje dieta poznam a ziadam vsetkych ktori tu chcu prispiet a poradit nech odpovedaju na otazku ktora bola polozena.dakujem

murkodm
autor
24. okt 2012

@moonlightka mam na zubky gel ZUBOK vraj pomaha najviac tak mu potieram 🙂

yesno22
24. okt 2012

@murkodm prepáč, ale musím sa ešte k tomu chodítku vrátiť....aj mne chcela dať sesterka chodítko...také parádne...obe jej deti tam strávili hodiny...a vieš čo? starší má 10r a vážne problémy s chrbticou....spôsobila too genetická predispozícia ale chodítko to značne zhoršilo 😒 ...sesterka si teraz nadáva, že ho tam dávala ale je neskoro ☹ ...áno, deti chcú byť v chodítku...vidia okolo a môžu sa dostať skoro všade kam chcú...ale to neznamená, že je to pre ne vhodné...tak ako nedáš dieťaťu nebezpečnú vec/žehličku, nožnice/ len preto, že sa mu to páči ....samozrejme je to tvoje dieťa a aj tak si spravíš podľa svojho uváženia ale skús sa nad tým ešte zamyslieť...prosím...kvôli malému 🙂

http://babetko.rodinka.sk/mudrosti/riesime-dile...

http://batole.zdrave.cz/je-pro-dite-vhodne-chod...

bibione
24. okt 2012

@murkodm kde ho mas krmit? sudiac dla reakcii mamicek evidentne ani jedna v choditku svoje dieta nekrmila a co sa tyka kojenia-nekojenia...pokial ti dieta pribera,nevidim dovod ho krmit uz ako 4 mesacne. Moj tiez nieje kojeny a zacali sme v 6tich a predstav si,stacil mi vyssi vankus aby pri jedeni nelezal a bolo po spekulovani. Na margo choditka,ten ti nikdy nebude prospesny,ako pri jedeni,tak pri chodeni,rovnako nevidim pointu viest dieta pri chodzi a akoze chodi,ale to uz je ina tema.