Čo môže znamenať veľmi malý semenník?

tanja61
8. júl 2011

ahojte baby pisem vas lebo som vystrasena s reakcie lekara,zijem v UK a moj syn ma 4roky,navstivili sme vseobecnu lekarku pretoze jeden semennik mu nezostupil dole do mieska ta povedala ze nam da este 6 mesiacov a ked sa to neupravi pojdeme za specialistom do nemocnice......dnes sme boli za specialistom pretoze sa to neupravilo a bol znepokojeny velkostou toho semennika a tvrdil ze je velmi malicky a ze by bolo potrebne ist na scan ☹ ked som sa spytala ci sa mam obavat tak len povedal scan nam ukaze ale ze nieje to normalne zeby bol semennik tak maly,ale na scan musime cakat najmenej 2 tyzdne aby nas objednali....neviete co to znamena?mala ste tento problem niektora?dakujem za odpovede

adkaw
8. júl 2011

@tanja61 Ahoj, nemám síce skúsenosť s mojim synom ale synovec a aj syn kamaratky mali jeden semenník nezostúpený a viem že to treba čím skôr operovať a presunúť ho do mieška lebo v brušnej dutine je teplo a mohlo by to v dospelosti obmedziť rýchlosť spermií, ale nemusíš sa báť je to len malý chirurgický zákrok, možno 2cm jazvička. Držím palce nech vam to dobre dopadne 🙂

tanja61
autor
8. júl 2011

@adkaw chapem ze to treba dat do poriadku cim skor ale skor ma zarazilo ze lekar narazal na velkost semenika a nebol nadseny preco je tak malicky 😒 moze byt ze sa nevyvija alebo nieco?vobec tomu nerozumiem ☹ a preco scan?

diid
9. júl 2011

lebo semennik moze zostupit aj po narodeni, a ked je maly tak asi nezostupil. Bude treba operaciu cim skor. Moj manzel mal operaciu az v 12r. a bolo neskoro, tiez mal nezostupeny semennik a bol problem otehotniet. Tiez cim je dlhsie v brusnej dutine je aj sanca neskor na rakovinu. Scan musi spravit aby videli ako daleko v brusnej dutine je semennik a tiez aky ma tvar.

ziza55
9. júl 2011

ahoj...maly ked sa narodil mal nezostupene oba semenniky....jeden mu zostupil do mesiaca po narodeni a druhy nie...takze mame ist v roku na kontrolu a ked nezostupi treba operovat...nie je to zlozity zakrok...najneskor by mala byt operacia do dvoch rokov...a tvojmu malemu to nezistili skor?lebo ak ano...uz davno ta mali poslat na sono...aku ma strukturu to vajko...a kde sa presne nachadza....my sme boli na sone hned po narodeni...drzim palce

tanja61
autor
9. júl 2011

@ziza55 ahoj tak mi sme mali semenniky v poriadku do 3 rokov ano jeden bol vzdy dost maly ale partner mi ppvedal ze je to ok ze jeden je vzdy mensi tak jedneho dna po kupeli som kontrolovala a ten mensi som nemohla najst proste sa vratil do brusnej dutiny ze sa to vraj stava aj dospelym chlapom no neviem tak sme zasli k lekarke a ta povedala ze nieje sa coho obavat ze niekedy sa to stava a ze pockame este pol roka ze semennik sa zvykne vratit do mieska a ked nie posle nas k tomu specialistovi tak sme tam boli 😉 maleho otec ako dieta mal s tym tiez problemy a dostaval hormonalne injekcie do brucha a to uz bol 9 rocny tak neviem dokedy sa to potrebuje podchytit 😒 su na to dobry vraj aj vitamin e?
@diid ako som uz pisala vzdy sme s ex partnerom kontrolovali a vzdy mal dva semenniky tak neviem co sa stalo ale hned ako som zistila ze ten maly mu chyba zasli sme k lekarke 😒

diid
10. júl 2011

@tanja61 Podchytit by sa malo do 3 rokov, ako pisem, muzovi operovali dost neskoro a ma to aj nasledky. teraz som si precitala o vasom probleme na nete v anj, a pisu ze stava sa to koli svlevemu reflexu, a kedze do puberty su vajka male tak ich moze vtiahnut, povazuje sa to za normalne a upravy sa to v puberte, Operacia neni potrebna. Hlavne je, ze po narodeni vzostupili oba vajka.

tanja61
autor
10. júl 2011

@diid dakujem za info no uvidim co povie lekar a scan 😉

ziza55
10. júl 2011

ahaaaaaaa..no v kazdom pripade drzim palceky nech vam to dobre dopadne 🙂

katkaajurko
31. mar 2017

@tanja61 ahoj , prosim - ako ste dopadli vtedy s tym "malym " semennikom? nas caka urologia,dnes sme boli na chirurgii koli tomu a doktorke sa nepozdavala velkost semennikov-su tak malicke,ze vlastne netvoria "miesok" ale ako placicka,cize akoby sa do nich ani nezmestil ten semennik :-/ , ze asi bude treba aj vysetrenie na endokrinologii .... nikde nic k malym mieskom neviem najst.

makodob
13. feb 2022

@katkaajurko ahoj, ako ste dopadli so synčekom a malými semenníkmi. Moj synček má to isté s nikde sa o tom nepíše. Ďakujem za odpoveď.