Čo môžu znamenať fľaky na jazýčku a povlak?

csina
28. júl 2011

Ahojte..Timka je už opäť chorá...má podobné príznaky ako pred 3 týždňami...Vyzerá to na vírus. U dr. sme zatiaľ neboli, lebo pred 3 t nás tiež liečila len symtomaticky.. Sopel, kašel, nechutenstvo...teraz síce bez teploty ale pre zmenu má fľaky na jazyku. Má ho akoby povlečený na bielo, ale nie hrubý povlak a na ňom fliačiky..nezdá sa mi, že by to bolo len okolo chuťových pohárikov..a na podnebí ma červený fľak s priemerom asi 1 cm..v ktorého strede je biely, akoby hnis... Čo to môže byť??

anjelicek26
28. júl 2011

No cisto na jazycku moze mat bakterialnu infekciu, ta sa lieci takou vodickou alebo teda moze mat kludne zapalene mandle, ten povlak je tiez jeden zo sypmtomov. Ako deti sme to mali pri hnisavej angine 😖

Sla by som k lekarovi, ak z neho nemas dobry pocit - tak ho zmen.

lucula73
28. júl 2011

biely povlak na jazyku je kvasinková infekcia,na to sa používa tá genciánka /fialová vodička/,ale ak máte aj iné problémy,šla by som pre istotu doktorke,nech to posúdi 😉

evickapooh
28. júl 2011

ja si myslim ze to je plesnova infekcia-mala ma asi oslabenu imunitu .vacsinou vtedy sa premnozi kandida-ale je to infekcne ochorenie,takze to mohla dostat aj od niekoho z rodiny [kto nemusi mat priznaky popripade ma ine priznaky prejavy infekcie]. odporucam navstevu lekara-mal by urobit ster z jazyka[mala by mala byt na lacno-nepapat,nepit,neumyte zuby]nam to uz robili parkrat...potom uvidis ci vyjde,mozno bude sterilny nalez ,mozno to su len vedlajsie priznaky primarnej infekcie.prajem skore uzdravenie!

annaopialova
29. júl 2011

Ahoj moze to mat zabku ak mas doma mundisal gel, tym jej to natieraj

boobaa
29. júl 2011

ten MUNDISAL GEL je super, my doma ho používame, ale on dosť štípe ak je v puse zranenie, je mentolový. Preto si myslím že malé dieťa by to mohlo velmi štípať. ale pomáha !

micka21
29. júl 2011

Môj mladší mával povlak na jazyku asi dva, alebo trikrát... Vždy to bolo počas choroby, vždy mu zistili v hrdielku nejakú baktériu, keď sa z choroby dostal (neviem, či vždy, ale brali sme proti tým baktériám aj ATB), tak mu povlak z jazyka zmizol. Takže je dosť možné, že malinká má v sebe nejakého "koka" 😒

nickyma
29. júl 2011

ak prvýkrát liečila len symptomaticky a myslela si, ze je to len virus, teraz bud treba atb, lebo tam je bud bacil alebo ma "žabu" a na to treba fialovu (alebo teraz aj hneda byva) vodicku, ale jednoznacne treba ist. urcite urobi vyter. toto sa neoplati podcenit.

henulienka
29. júl 2011

Naša stará dobrá dvestoročná sestrička u detskej má na to starú osvedčenú metódu, ktorú mám vyskúšanú a ktorá funguje - zmiešať trocha práškového cukru so sódou bikarbonou, namočiť cumeľ a v tom to obaliť a trikrát denne dať vycmúľať - ak má klasickú žabu, za tri-štyri dni je po tom. Ak nie, tak treba zájsť k lekárovi. Nám zabralo zakaždým našťastie, a keby aj nie, tak viem, že neublížilo.

akika722
30. júl 2011

ahoj..tak toto nech ti dr.u malej radšej vyšetri aj sterom laboratorne..moj mal prave z toho ako 3m silny zapal obličiek a prišlo sa nato dosť neskoro ostali sme tyždeň v nemocnici na infuzkach..
chvala bohu lebo vraj to moho dopadnuť aj inač...a z blbej kvasinkovej infekcie..širila sa v nom 2m až došla k obličkam 😔