Čo na boľavú a zapálenú cikuľku a ritku u 3,5 ročnej?
Už tretí týždeň sa trápime so zapálenou cikulkou a ritkou u dcérky... Pred týždňom sme boli aj u dr., zápal nemá, vraj nejaké plesne alebo niečo podobné, dala nám masť candibene a sprchový gel Lactovit , ale mám pocit, že jej to nezaberá. Neplače,nekričí od bolesti, len sa jej nesmiem dotnknúť pri umývaní,natieraní...
Imazol krem-pasta teda nie mastny krem
Ďakujem baby, určite niečo vyskúšame, a popasujeme sa s tým... Potom dám info čo nám zabralo... Ďakujem vám všetkým, aj za povzbudenia 🙂
Betadin mydlo ( hnedy plastovy obal) vobec nestipe, pouziva sa aj na pooperacne rany, umyt a natriet imazol krem pastou. Poradil nam urolog, vyborne zabralo 🙂
@kubkomatko skus pytiol to jedine mi u malej zabera u maleho to bola rybacia mast
Spodné pradlo žehlit a umyvat v repiku mastit imazolom
@kubkomatko Moje deti mali ptoblém práve z džusov. Nám sa to aj dosť často vracalo, kým som Prišla na to čo to spôsobuje. Tiež som skúšala všetko možné, nakoniec pomohlo dáť studený obklad na 2-3 hod. a potom jemne potrieť tým framikoinom v tenkej vrstve.
umývať len čistou vodou, zlahka osušiť, natierať kokosovým olejom..spodné prádlo vyláchať v octovej vode a viackrát v čistej vode..dbať na primeranú hygienu..
U nas vzdy zabere rybilka-rybacia masticka ,staci tenka vrstva ...
@majulino pityol nám vôbec nezaberal, a ináč v lekárni mi povedali, že nieje vhodný pre deti do 10rokov, iba som sa vyhovorila, že to potrebujem pre seba.. 🙂
@kubkomatko ja som sa pytala detskej dr. Vravela ze uplne v poho pokial jej ho nedavas dovnutra ale iba zvonku
mojej dcerke sa toto objavi ked spapa vela sladkeho, alebo niekedy ked ma dlho pancusky a spoti sa, tak sa jej zapari "vsetko", vyborne nam na to zabera Bepanthen, hned po vecernom sprchovani, jej tie cervene miesta natriem a jej to hned ulavi a ukludni a cez noc to vacsinou prejde, ak nie natriem este aj cez den, takze odporucam este pripadne to sladke odsledovat...
Tak žienky, skončili sme na antibiotikách... Kedže nič neprechádzalo, po rozbore moču zistili, že malá má stafylokoka, takže paráda 😖
Mne vzdy zabera imazol, tak to vyliecte,
nie vzdy zaberaju bezne kremiky na bezne vyzerajuci problem, zrejme to je vaznejsie..
@25daniela máme predpísaný framykoin a sumamed tak snád už zaberú, lebo už sme všetko možné poskúšali a nič.
@kubkomatko, sumamed ATB, naco prosim ta na tu pisulku??? To tabletky? Aha uz vidim ze ma stafilokoka, pisem ti do spravy

moja je mensia - ma 1,5 roka, no mla uz kvasinkovu invekciu v ustach a na zadku, zabral Imazol ....uplne super, po 2dnoch nic...aj teraz ked jej idu zuby m agresivnu stolicu/moc a vystipe jej zadok, vecer natriem a rano je vsetko ok...