icon

Čo na lupiny u dieťaťa?

weja88
7. okt 2019

Ahojte.
Potrebujem poradit co na lupiny u 4-ročného chlapca? Uz som raz po zlom odporucani lekarnicky kupila 10€ sampon a samozrejme, ziadna zmena. Chcem predist zbytocnemu vyhadzovaniu penazi.
Mate vy skusenost s niecim co by ste my odporucili?
Veronika

simsalabim
•
7. okt 2019

@weja88 Eucerin na lupiny (podla druhu na suche alebo mokre) . Dobry je aj Ducray (ma aj sampon na pouzitie po vylieceni) a Bioderma. Tieto nam odporucil kozny (hoci su pisane ze az pre dospievajucich) - dcera od malinka ma hlavu plnu lupin. Ak sampon vysadim, o tyzden-dva su lupiny spat. Ten Ducray po vylieceni vydrzi tak 2 mesiace a lupiny su spat. Tak ho striedame s tymi, co su priamo na lupiny. Prirodne prostriedky dcere nepomohli...asi ma proste taky typ pokozky na hlave.

kika831
•
7. okt 2019

@weja88 nam poradila lekarka tak pol hodky pre kupkanim natriet hlavicku detskym olejom, votriet do pokozky a nechat posobit. Potom po pol hodke normalne umyt vlasky. A nemoze byt problem sampon? Pouzivate detsky sampon?

kammik
•
7. okt 2019

super je panthenol šampón na vlasy, nie je to nejaká chémia, aj preto som si ho kúpila a super, stal asi štyri éčka 🙂

weja88
autor
•
7. okt 2019

@kika831 ano, pouzivam detsky sampon z lekarne od Babé. Je urceny najma na detske chrasty, ale lekarnicka hovorila ze je dobry aj na lupiny. No bezvysledne.
Ten postup s detskym olejcekom je skor asi len na tie mliecne chrasty, sa mi zda. Moc neverim, ze by to malo dlhotrvajuci efekt, ale vyskusam.

vondolina
•
8. okt 2019

vraj je dobré aj čajovníkový olej dávať, ale v akom pomere do šampónu to netuším, to treba si nájsť niekde na nete, ale viem, že mi to jedného času suseda spomínala 🙂

partishka
•
29. apr 2024

Prosim poradite sampon na lupiny pre 2,5 ročnú. Ďakujem

jurly
•
27. jan 2025

@weja88 zdravim, pomohol nieco?

dvojicky16
•
29. jan 2026
@jurly

@weja88 zdravim, pomohol nieco?

@jurly moj maly mal chrasty v hlave ako 5 rocny, hladala som v lekarni, neviem co sme vtedy na odporucanie lekarnicky kupili bolo tonieco na lupiny ale nepomohlo to .... boli sme v drogerii a tam bola predavacka co bojovala so seboreou a odporucila nam MIXU obycajny sampon a super zabral, stale ho pouzivame ... uz ma 10 rokov a bez problemov, vcera som mu dala BABE a take lupiny sa mu urobili ... vraciam sa spat k MIXE