Opätovné suché lupiny
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či má niekto z vás podobnú skúsenosť. Pol roka po pôrode som začala mat problém so suchou pokožkou hlavy a lupinami. Niekoľko mesiacov som skúšala rôzne šampóny až mi kadernička poradila eucerin. Ten som používala 3 mesiace a všetko bolo v poriadku. Medzitým som sa objednala aj ku kožnej lenže termín vychadza až v auguste a teraz sa lupiny objavili znova. Podotýkam, že som nič nezmenila. Stále používam ten šampón, ani raz som si hlavu neumyla s iným samponom. Má niekto skúsenosť s tým, že sa mu pri používaní šampónu proti lupinam potom znova objavili lupiny?
Ďakujem 🙂
Jasne, že to môže byť aj ked používaš ten istý šampón. Ja mám tiež suché lupiny, ktoré podľa Dr.sú seboroicka dermatitída a tá sa mi opätovne vracia podľa obdobia. Sú obdobia, keď je všetko ok a potom, keď mám lupiny. Vtedy používam špeciálne šampóny z lekárne .
@bubla01 skus šampon Linola 🙂 je trosku lacnejší. Mne sa tak vrátili lupiny tiež ale s linolou som zatiaľ spokojný a používam ju už asi rok.
@bubla01 ja mám roky suché vlasy + lupiny. Z vlastnej skúsenosti: moje vlasy a pokožka hlavy si zvykli na šampón, účinok teda minul cieľ a približne každé 3 mesiace musím meniť šampón. Teraz používam obyčajný šampón proti lupinam z Lidl + arganová výživná maska na vlasy a je to v pohode, svrbenie, lupiny, suché vlasy nateraz riešiť nemusím 😉
@tanyja tak nakoniec som bola aj u kožnej a predpísali mi šampón ale po čase zasa prestal akoby účinkovať a lupiny sú späť….mám pocit že to budem mat podobne ako ty a preto som sa chcela spýtať či keď si menila šampón zasa za druhý či si sa dakedy vracala aj k takému čo si už použila dávnejšie a znova zasa pomohol.

Stravovacie navyky si nezmenila? To neni len o sampone…