icon

Čo papať keď ma dieťa hnačku

katizz
4. jan 2019

Prosím Vás maminky moja 17mesačna dcérka strašne hnačkuje,už sme boli u dr. Nemôže papať mastné jedlá,poraďte prosím čo navariť :( ďakujeem Vám!

beky1813
4. jan 2019

A to ako ti jedava mastne jedla v takom veku? Dieta, ryza, banan, suchy chlieb, kuracie maso na vode

katizz
autor
4. jan 2019

@beky1813 je to čo my niekedy aj mastné papá..
Ale neviem či je to považované aj to keď je napríklad mrkvička robená na masle..

beky1813
4. jan 2019

@katizz žiadne mlieko, mliecne výrobky, to je zaklad. Len na vode robene

katizz
autor
4. jan 2019

@beky1813 cize v pohode jej mozem spravit zeleninovu polievocku a rizoto ? Lebo tak som myslela nieco na obed aj ked viem ze mi vela nespapa :/ ale polievocku ma rada

beky1813
4. jan 2019

@katizz pozri si na internete recepty.

ali_inzercia
Autor odpoveď zmazal
dzulli1980
4. jan 2019

Rizoto by si mohla spraviť no len s mrkvičkou + kuracie mäsko na vode ... kukuricu, hrášok nie ... syr takisto nie, mliečne výrobky vôbec ... zeleninovú polievočku môže, paradajkovú nie ... ponúkaj jej piškótik, soletky, banánik.
@katizz

katizz
autor
4. jan 2019

@dzulli1980 idem jej spravit zeleninovu polievocku no troska na masle, vadi to ? .. a rizoto jej chcem spravit iba take ze ryza rozvarena s mrkvickou. Dnes tak dietne.

katizz
autor
4. jan 2019

@dzulli1980 miluje aj zeleninovu polievocku a aj mrkvicku tak hadam nebude problem.

dzulli1980
4. jan 2019

Ak hnačkuje, polievočku urob bez masielka, len vo vode, daj viac mrkvičky ... ide o to, aby si teraz čo najmenej zaťažovala bruško 🙂 ... ryža s mrkvičkou môže byť 🙂
@katizz

katizz
autor
4. jan 2019

@dzulli1980 dobre dakujem 🙂

dzulli1980
4. jan 2019

Vďačne ... skoré uzdravenie prajem 🙂
@katizz

beky1813
4. jan 2019

@katizz ved daj len maso, mrkvu a vodu a tak urob polievku, naco maslo?

ericka_l
4. jan 2019

Keď hnačkuje, tak by si jej mala dávať iba ľahké jedlá a piškóty.

fokuska
4. jan 2019

@katizz 3x ti napisu, ze ziadne mliecne veci, lekarka ti povie ze nie tuky a ty sa 3x opytas, ci bude vadit polievka na masle. Ved citaj s porozumenim 🙂
Davaj ryzu, dusenu/naparenu mrkvu, cisty horky caj, suchare, zemiaky mozes pecene (tiez bez akehokolvek tuku), pripadne uvarene a popucene, kuracie maso len na vode, alebo naparene.
Netreba jej teraz kompletne kombinovane jedlo, len uplne jednoduche veci.

akinom0077
4. jan 2019

Ryza, banan, suchsie pecivo, suchare, varene zemiaky, horka cokolada...neskor po par dnoch dusene masko, vyvar

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
0izidora0
4. jan 2019

@katizz Ano vyvar mozes. My teraz akurat prekonavame virozu . Da sa kupit hame nemliecna ryzova krupica. Ja sypnem trosku aj do taniera k vyvaru. Zial z toho robim aj vecernu krupicu. Ale pripucila som bananik trebars. Az to ma aspon daaku chut. Suche rozky,banan,cierny caj asi takto. Podavam Enterol- je dost dobry do 2 dni promlemy ustupia.Rano sme mali problemy hned som ho podala a od vtedy klop klop drzime sa.

lulu2014
5. jan 2019

@katizz moze byt polievocka ale iba mrkva a chude masko kuracie prsia..morcacie prsia... Nic ine. Cele dietne bez akehokovek tuku. Hylak je fajn...dezinfikuje creva...lieci.