icon

Čo podať 7 mesačnému pri nádche?

zelenydudlik
15. sep 2015

Moj 7mesacny syn od vecera pokasliava a casto kycha. Rano mal teplotu 37,1 po odrarani. Poradte prosim,co mu mam dat,ako mu pomoct

debnarova
•
15. sep 2015

Tymianovy krem pre deticky je top...ja nan nedam dopustit a na teplotu bodyfresh...vsetko odskusane a je to z Just svajciarska kozmetika.drahsie,ale ucinne a nie su to lieky..pozri si just.sk

seahorse27
•
15. sep 2015

Čistiť nos morskou vodou, odsávať, dávať kvapky pre dojčatá do nosa, podložiť matrac, aby spal vo vyvýšenej polohe, cez den držať najmä v lehátku v polosede alebo na brušku, 3x denne sinupret 10 kvapiek, na teplotu zatiaľ nič. Ak kašeľ neprejde a budete počuť aj chrcanie pri dýchaní alebo ak stupne teplota, tak k lekárovi. Teplotu znižovať, az ked stupne nad 38 st.

katrinka8
•
15. sep 2015

Ahoj, hlavne čistiť noštek - morská soľ (Mar plus, Sterimar, Physiomer...) a odsávať. Na kašeľ takému malinkému neviem veru, čo sa môže, my sme dávali kvapky Sinupret, sú vhodné aj pre dojčatá (rozpúšťajú hlieny, ktoré oni nevedia vykašľať či vyfúkať) - ale nepíše, od akého veku presne - treba sa asi poradiť v lekárni pre istotu. Ja ešte zvyknem používať Fitobalm (cez internet kupujem), to je na priedušky pre bábätká, balzam, ktorý sa natiera na hrudníček a chrbátik. Je vhodný pre deti od 1 mesiaca, možno existujú aj iné, ale treba sa vždy pozrieť na vekové odporúčania, kvôli mentolu - ten sa nemá do vari 2 rokov používať. Avšak keď má zvýšenú teplotu ráno, je možné, že do večera mu ešte stúpne - obvykle na večer teplota stúpa. Ak by to tak bolo, a stúpla moc, asi by som zašla na pohotovosť, či nemá zapálené hrdlo alebo chytené priedušky. Ak by to nebolo dramatické (že zhoršujúci sa kašeľ a moc zvýšená teplota), tak by som počkala do zajtra a zašla k Dr. pre istotu - je to ešte malé bábo. A teplotu zatiaľ nechať tak - je to boj s chorobou, ak by si ju zrazila, tak by si zastavila proces liečenia. Teplotu zrážať až od 38 - 38, 5. Držte sa. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla. Možno baby poradia viac.

natalushka
•
15. sep 2015

Ahoj..teplotu neries,zatial ziadnu nema..ak bude cez 38 ochladzovat,ak cez 38,5 mozes Nurofen,paralenove cipky..a pripadne zasa ochladzovat..na soplik my sme mali v 4.mesiacoch takuto vyrozku..Nasivin kvapky do nosa,vyrabaju sa uz pre najmensie deticky,takze pre 7.mesacne v pohode kupis..ako uz niekto pisal..prestriekavat morskou vodou,odsat poriadne,dat napr.ten Nasivin..a od kaslu sme mali brectanovy sirup..Nie Hedelix,inak sa to volalo,ale nespomeniem si..vygoogli🙂 ale v lekarni ti poradia🙂 zvysenu polohu pod hlavickou,zdvihnut matrac,aby to vsetko pekne stekalo a nezatekalo..a ja som este do aromalampy kvapkala eukalyptovy olej,nech ma v izbe lepsi vzduch a zda sa mi,ze sa mu lepsie dychalo,hlavne v noci..vela vetrat,radsej moc po vonku teraz ne..uz tie klasicke zasady ako pri chorobe🙂 a vela tekutin..keby soplik zacal zelenat alebo ta teplota bola dlho moc vysoka,urcitre k lekarovi..jo,amne vtedy este aj Fenistil kvapky dal dr.aby trochu odpuchla sliznica a lepsie sa dychalo..drzte sa🙂

abusa
•
15. sep 2015

Odsavat, odsavat a odsavat. My sme mali problemy so soplikmi dlho. A vzdy len morska sol a odsavat. Popripade na noc nasivin aby sa mu lepsoe dychalo a ked ma nekludny spanok koli tomu tak fenistyl kvapky a dat do vyvysenej polohy spat ( najlepsie dat spat do 45 stupnoveho uhla na vankus). To vsetko moze. A pokial nema teplotu 38 a viac tak to vobec neries. Toti povie aj lekarka u deti pokial neni 38 a viac tak to netreba riesit lebo deti inak znasaju teplotu jak my ( lepsie ) 🙂 takzr hlavne klud a odsavaj.