Čo pomáha na atopický ekzém u detí?
Ahojte, prosim co Vasim detom do 3 rokov odporucali na koznom na ekzem? Zaujima ma, ci je to vsade rovnake. Je pripadne nieco, co im pomohlo zbavit sa ekzemu? Dakujem
@lucia147852 dakujem. Som zvedava, co mu teda zistia. Z testov, co sa robia na rukach, mu nic nevyslo.
@lius imunolog v Sabinove ma iny pristup? Myslim tym robi ine testy nez tie kozne na predlakti? O toto som sa zatial nezaujimala, tiez poznam len krvne a z predlaktia
brali mu 5 skumaviek krvi, vyter z konecnika, ster z 2 miest ekzemu, tie potravinove a pelove testy na rukach( tych bolo 30 vpichov) a vysledky budeme mat na konci okt. dovtedy mame pokracovat v diete
@lius tak toto uz znie o nieco doslednejsie. Drzim palce, nech Vam pomozu, ale najma nech to je len detsky ekzem ktory sam casom zmizne 🍀
Napíšem našu skúsenosť... Malý mal od 3 mesiacov ekzém, ale naozaj hrozný hlavne bruško, nohy okolo plienky záhyby na rukách nohách ako je koleno... Najskôr sme skúšali meniť plienky, drogéria, pracie gély.... Pediater predpísal dáky gelndo vody v tom sme kupali, nepomáhalo... Nasledovala návšteva kožnej... Hrôza... Jedine co nám ako tak zabralo aby sa neskrabal boli krémy od avene. A termálny sprej od avene... To nás naozaj zachraňovali.... Mali sme predpísanú aj kortikoidnu masť ale dávali sme naozaj len v nutných prípadoch... Nakoniec som sa nastvala a objednala syna na gastro. To mal 8 mesiacov uz.. Zobrali krv a zistili ze ma alergiu na bielkovinu kravského mlieka a vajce.... Doktorka predpísala mlieko bez bielkoviny vynechali sme vajce a od vtedy nevieme co je ekzém... Možno po pátrať aj v potravinách... Nam kožná nepomohla až gastro. Držím palce.
@luciferka93 a mal aj riedku stolicu? Alebo okrem koze sa to mlieko a vajce prejavovalo aj inak?
Práveže vôbec on mal len ekzém, bez testov by sme nato ani neprišli a len by sa mu to zhorsovalo nakoľko sa pridávali vtedy aj prikrmy a rôzne potraviny... Ma to od 8 mes. A teraz ma 3 roky a furt sa trápime s alergiou ale ekzém nemá žiaden, len čakáme kedy ta alergia pominie 😑
@luciferka93 jaj tak. Ah jo
@lius samozrejme. Lekarka mi sice navrhla liecbu kortikoidami ale zaroven mi spomenula rizika takej liecby tak som odmietla. Pre pokoj duse som hlavne starsiu natierala kadecim bud prirodnym alebo "neutralnym" ale pri mladsom som sa na to vykaslala kedze som predpokladala, ze aj jemu to odznie ako starsej. A tak aj bolo. Este pri prechode z jesene na zimu sa obcas na nom objavi nejaky fliacik alepotom zmizne. Mala uz nema.
@leeo a v akom stave to mavala starsia? Mala vela zacervenanych miest na tele, ked to mala najhorsie? A aj sa skrabala?
@lius nečítala som všetko.
Moja skúsenosť bola, že alergén nebol v jedle aj keď v čase zápalu jej to mlieko zhoršilo. Odsledovala som si to jedlo.
U mojej bola problém drogéria a čistiace. Od mala som prala jej aj nám v Non toxic prachu. Aj mydlo mala NT. Postupne som prešla na všetky čistiace non toxic. Až keď som zmenila čistidlo v umývačke, zmizol jej.
A teraz keď jej kupujem veci z druhej ruky a dojdu preparfumované skrz pôvodný prášok na pranie, hneď sa jej vyhodí ložisko.
@lius Na alergológii testy nepreukázali lepok,mlieko....Testy v Medirexe za 250 eur nepotvrdili ani lepok,ani mlieko.Alergia na srsť,zmes orechov....proste nič dokopy.Aaa potom až EAV diagnostika-vsetko možné z potravín a vyradili sme čo vyšlo ....Na počiatku lepok,mlieko a všetko mliečne,,kuracie,zemiak,rajčiny,jadroviny,biely cukor..veeeľa toho bolo....Sú to tri roky aaa držíme už len lepok,mlieko komplet kde kazeín a pár vecí.Ani antihistaminiká neužíva,pleť je super.Posledne biorezonancia potvrdila lepok a mlieko.Takže toto je na dlho,ak vôbec ....Už je v puberte....Aaa od malička sme toho zažili až až.Najhorsie to bolo okolo 7-9 roku...Celé telo doškrabané,krvavé plachty,apatia,únava ....hrôza...Za nás diéta je cesta....Držím prsty.
Po narodeni to mala na licach. O par mesiacov v zahyboch koncatin a chrbte a tusim aj bruchu. Nepostrehla som zeby sa skrabala.
@lius Nám z krvi opakovane nič zásadné nevyšlo,ani lepok ani mlieko....Pár veci pes,mačka a zmes orechov...My sme absolvovali EAV diagnostiku aaa tam 1x kopec vecí z jedálnička vyšlo a začali sme vylučovať zo stravy.A potom ešte opakovane alternatívne diagnostiky-biorezonancia potvrdili pšenicu,komplet kazeín,biely cukor aaa ešte iné...Odkedy dodržíme -uz tri roky je to neporovnateľne lepšie.Neužívame žiadne lieky,len krém z lekárne zarábať s k.močovou.
Nám pomohlo len vyhýbať sa potravinám a iným veciam čo spôsobovali exém.(alergie)
Na zmiernenie mi kožná poradila Linolu a pri tom som ostala. Vždy pomohol.

@lius na imuno nám brali krv. Môj muž je tiež atopik a ma HIT. Jemu zas zhoršuje kozu ta HITka a aj roztoče. Držím palce nech sa vám podarí stabilizovať. Je to boj s ekzemom 😢