icon

Čo pomáha na kiahne?

vefi89
14. jan 2011

chcela by som vedieť vaše názory, čo vám pomohlo na zasušenie vyrážok??a čo vám dr odporučil??mám 10 mesačného chlapca a boli sme v kontakte s nákazou

Strana
z2
miska246
14. jan 2011

najlepsi je klasicky biely puder, ktory ti namiesaju v lekarni a fenistil kvapky na zmiernenie svrbenia 😉 😉 😉

anamor
14. jan 2011

tekuty puder Tanno hermal lotio - dufam ze som to napisala spravne

andika10
14. jan 2011

mi mame teraz kiahne, žiadny puder nedávame, 3-4xdenne ju pretriem vodou v ktorej je hypermangan, pekne jej to schne a fenistil kvapky

traktor
14. jan 2011

suhlasim s @miska246 , a plus doplnim, niekedy bolo zakazane kupat, teraz je to ok...dietatko môzes osprchovat ale nesmies suchat uterakom,len tak klepkat..a tak ususit..viem o com hovorim, nasa simonka mala kiahne ale neskutocne, skoro skoncila v nemocnici..mala ich v ustach, na dlani,vo vlasoch..skratka vsade a to osprchovanie jej pomahalo + puder + fenistil..môze mat aj teplotu..tak aj nieco na teplotu

geegee
14. jan 2011

Vyskusala som aj puder aj Tantum Verde, ktore som striekala na kiahne. Kiahne ktore som potrela na zaciatku pudrom sa hojili najdlhsie. Tie co som striekala Tantum Verde sa zahojili velmi rychlo. A k Tantum verde sme davali Fenistil kvapky. Puder neodporucim nikomu.

eta
14. jan 2011

tak my sme prekonali kiahne v apríli, postupne jeden po druhom, ten klasicky púder nám nevyhovoval 😒 , sa mi zdalo že sa to pod tým ešte viacej zapaľuje a dlhšie hojí a staršiemu potom ostala aj jazvička na tváričke 😲 , potom som ich začala kúpať v hypermangáne (mladší mi do vane nechcel ani za nič vliezť, tak som ho umývala uteráčikom namočeným v hm) a to bolo super-rýchlo im to vysušilo a aj chrasty pekne poodpadávali, na svrbenie fenistil kvapky, tie som dávala hlavne pred spaním

titkovamiriam
14. jan 2011

fenistil kvapky-u nas sa už roky puder nedava,mozno niaky chladivy,lenze pod nim zasa vyrazky mokvaju,tak sa to dlhsie hoji.najdoležitejsie je byť v teple-hlavne ked sa vysypavaju a potom nieco na neskrabanie to ten fenistil.

nika_74
14. jan 2011

ja mam 7 mesačnu dcerku a tiež mame teraz kiahne a davam jej tekuty puder pri každom prebalovani a vecer pred spanim Fenistil kvapky a sa mi zda ,že je to lepsie po tyždni a ziadne kupanie !

modra1
14. jan 2011

Hygiena - sprachovanie vlažnou vodou alebo rýchly max. 3-minútový kúpeľ v slaboružovom roztoku hypermangánu, následne jemne dôkladne vysušiť. Fenistil kvapky, ak vyrážky svrbia. Nám lekárka na zaschnutie vyrážok odporučila Tanno Hermal, vyzerá to ako tekutý púder, ale nie je, má vysušujúce a chladivé účinky, využila som aj neskôr pri kvasinkovej dermatitíde. No a samozrejmosťou je veľa tekutín a vitamín C vo vyšších dávkach. Ja som dávala aj probiotiká.

pink_lady
14. jan 2011

ze ste boli v kontakte s nakazou, este ich chytit nemusite, my sme boli s dvoma a zatial nic, uz sme aj inkubacnou dobou presli 😉 No ale keby nahodou, riad sa tym co poradi vasa dokina, nas doki radi nenatierat nicim...

babatko37
14. jan 2011

Fensistil kvapky, nam vravela detska lekarka nicim nepotierat, ze je lepsie, ked to moze dychat, skor sa zahoja chrasticky. Sebe som potierala Tanno - Hermal Lotio, lebo som kojila a nemohla som fenistil, ale aj tak to vôbec nepomaha. Fenistil asi ano, alebo to deti znasaju lepsie. Maly to bral, akoby mal soplik, jedine co ho trapilo, ze to zle vyzera

jaroshka
14. jan 2011

Na kiahne? najlepsie je ockovanie 🙂 Priorix tetra 🙂

anicka077
16. sep 2011

tak nam dnes lekarka povedala,ze ziaden puder.no strasne to maleho svrbi na hlavicke.a to mame prvy den.obavam sa co bude dalej.na noc som mu dala dithiadem,lebo ma fenistil nenapadol :( urobila som zle?

krprtka
16. sep 2011

@anicka077 neurobila si zle...prípadne sa dá fenistil dať aj lokálne na vyrážky...držím palce

aliza
16. sep 2011

my sme davali len tekuty puder, potom to tak velmi nesvrbelo a urcite treba osprchovat kazdy den, inak sa to moze infikovat a potom sa to dlhsie hoji a mozu byt aj jazvicky. My sme mali do 10 dni po kiahniach, bez jedinej jazvicky.

michalag
16. sep 2011

Ja som davala pri obidvoch Tantum verde roztok a hojilo sa nam to rychlejsie ako tym co natierali pudrom (uz sa tak nedoporucuje ako niekedy) + fenistil kvapky na zmiernenie svrbenia. Dokonca som mohla malej s Tantum verde potriet aj kiahne co mala v puse

somelierka
5. aug 2012

Ahojte ja mám kiahne dostala som ich v stredu a dnes je nedeľa a ja to mám stále horšie :(( doktorka mi dala tabletky Dithiaden, mastičku proti svrbeniu Psilo-balsam a vodu tantum verde ze si to mam tym potierat... nemala som ani horúčky ale tie vyrážky mám stále hnisavé sprchujem sa aj 5 krát za deň a nič mi na to nepomáha poradte mi prosím vás Ďakujem 🙂))

dominikalasac
7. júl 2014

Ahojte dostala som kiahne teraz ako 15 ročná. Zo začiatku to bolo fajn lenže čím ďalej tým je to horšie. Kiahne mám už 5. deň a až teraz začali naplno svrbieť. Hlavne sa mi urobili na tvári a bojím sa, že mi ostanú jazvy. Ešte k tomu mi v prvé dni opuchla uzlina na krku, mala som dosť zvýšenú teplotu a rozbolelo ma hrdlo. Uzlina je už preč a teploty ustúpili. Keďže je leto chcem sa ich čo najrýchlejšie zbaviť. Natieram si ich tekutým púdrom po okúpaní (nekúpem sa ale moc často.raz denne max.) dávam si Fenistilové kvapky a skúsila som si dať na noc aj Dithiaden ale po ňom sa mi vždy chce práveže menej spať. Čo by ste mi mohli poradiť nech zmiznú čo najrýchlejšie a nech mi nezostanú jazvy? 🙂 vopred ďakujem 🙂

andrejusa
10. jún 2016

Ahojte ako casto mozem cez den dieta kupat v hypermangane?moja mala ma o mesiac tri roky a ma velmi zly priebeh. Nepomahaju ani fenistil kvapky,,,natieram jeh to aj repukovym cajom, ale strasne place ze ju to boli a ma to vsade vsade,,,na tvaricke hadam aj sto vyrazok,,,bojim sa ze ked si to bude skrabar,ostanu jej na tvari jazvicky,,,

moncurienula
10. jún 2016

@andrejusa myslim ze maximalne trikrat za den, viac by som ju asi v nom nekupala. Tekutym pudrom nenatierate?

mk1
10. jún 2016

no u nas klapky fenistil tiez nepomohli, ale v lekarni som kupila mlieko a to bolo super, dalo sa natierat viackrát za den, doporucujem.

https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...

ludka140281
10. jún 2016

betadine

tina1988
10. jún 2016

Nas ma 2 roky a prave prekonal kiahne. Najviac nam pomohol mentolovy tekuty puder ale najviac nam pomohol Tanno hermal krem, ktory sme pouzivali najma na tvaricku. Hojili sa nam ovela rychlejsie. Ked bolo zle, tak aj fenistil kvapky.

timikaj1
10. jún 2016

My sme tiež kúpali v hypermangáne a natierali sme Tanno Hermal , je to taká biela suspenzia, umelá trieslovina, pekne stiahne a nesvrbia tak a neopadáva z človeka ako tekutý púder...A dávali sme aj Fenistil kvapky...

hoffka777
10. jún 2016

Mozem odporucit sos sprej z aloe vera .

muriel21
22. nov 2016

Prosim viete mi poradit?moj syn teraz dostal kiahne a to kupanie v ton hypermangane sa robi hned ako pridu kiahne alebo az neskor..mame to 3 den tak neviem ci uz mozem vyskusat..dakujem

evittam
22. nov 2016

@muriel21 Áno môžeš, alebo skús aj repík.

muriel21
22. nov 2016

#evittam a ako to funguje len dam to vody a tam ho vymocim ci ako?a to je kolo svrbeniu ci skorsiemu uzdraveniu??nemam s tym skusenosti..Dakujem

evittam
22. nov 2016

@muriel21 No dáš trošku do vody - ten hypermangán tak aby bola len slaboružová voda a tým ho pooblievaš - akoby osprchuješ alebo priprav odvar z repíka a tiež ho zrieď vo vani-sprche z vodou. Je to na rýchlejšie schnutie vyrážok a svrbenie.

muriel21
24. nov 2016

@evittam Dakujem uz som ho zohnala v lekarni a vcera ho v tom okupala..

Strana
z2