icon

Čo pomáha na svrbenie na intímnych miestach u dievčatiek?

danculik
17. okt 2012

Ahojte, chcem s vás opýtať. Už je to skoro mesiac,čo sa trápime s dcérkou zo svrbením na intímnych miestach. Boli sme u našej detskej lekárky, tá nám predpísala masť Framykoin, ten nezabral, zobrala moč, ten bol OK. Tak som potom sama kúpila masť Pityol..mám pocit , že tento zabral tak trošku..lenže svrbenie stále neprechádzalo...tak som zašla k obvodnej nech s tým už konečne niečo robí, lebo to nie je normálne že sa tam stále škriabe. Tak som sa pýtala ku detskej gynekologičke.Boli sme tam, ale poviem vám už asi nikdy s malou tam nepôjdem...aký stres jej urobila..ah joj ☹ ...ale pozrela sa na to...a nič nezistila, urobila jej výter..a o týždeň sú výsledky. Kázala mi umývať ju detským mydlom, aj tri krát denne a potom jej robiť sedavý kúpeľ v hypermangane tiež 3x denne a potom AK ju to bude svrbieť tak potierať krémom Clotrimazolum...ale ja mám pocit akoby ju to ešte viacej svrbelo ako doteraz...poradte mi co mam robit?? Uz som zufala...strašne mi je jej ľúto...lebo ona sa chystá za "pišulku" aj na verejnosti.. ☹ ☹ ☹ ..a je to dosť nepríjemné...Neviete čo by fakt mohlo zabrať? ☹

danculik
autor
21. okt 2012

@simca06022011 ...no nevidela som nic podozrive v stolici. dali sme ju na rozbor....a vysledky budu az v piatok....lenze dovtedy ja uz vazne neviem ako jej pomoct...

danculik
autor
21. okt 2012

@sante ...ten cesnak som vyskusala dneska rano....ako casto jej ho mam podavat?...a hlavne ako?..lebo ja som jej ho iba polku cesnaku som rozkrajala na uplne kusocky..a dala som jej to hned aby zapila vodou a zhltla...lebo inak ju neviem prinutit aby ho vobec zjedla...ako casto jej ten cesnak davat?

danculik
autor
21. okt 2012

@mandarinka34 ...a ten canesten je bez predpisu?....a je vlastne proti comu?....

sante
21. okt 2012

@simca06022011 moja dcerka mala potvrdené, ale v stolici vobec neboli vidieť

sante
21. okt 2012

@danculik no podla čo najviac ako znesie. asi je doležité, aby smrdela 😅 lebo práve ten pach mrle neznášajú. ja som ho neskúšala, pretože nám rýchlo dali sirup a už po prvom vypití bolo dobre. a napríklad my na vianoce jeme oplátky s medom a cesnakom. ak nemáte oplátky, skús do medu dať. alebo jej sprav nejaké mäsko s cesnakom... a teda cesnak jej rozhodne nijako neublíži, može jej len pomocť, bude zdrava ako repa 😉

mandarinka34
21. okt 2012

@danculik ano canesten krem mas bez predpisu pouzivala som ho ked som mala palenie a svrbenie a mohol mi.opytaj sa na to v lekarni.hod si do google canesten crem a precitaj si o nom.je to na mykkozu kozne ochorenia

elise
21. okt 2012

napadlo ma či by to nemohol byť aj svrab (nie je to len choroba špinavých ale aj u ľudi ktorý maju všetko dezinfikovane a vyglancovane - jedny známi sa čudovali že tomá iba spodina že oni všetko dezinfikuju čistia že podlahu zmývaju aj 2x denne...lekár im vtedy povedal že aj z prehnanej čistoty to vznikne) svrab prenášaju aj psy alebo verejne toalety.

danculik
autor
21. okt 2012

@sante ...no tak dala som jej na lyzicku..ale zeby po nom smrdela, to nie 😀 ...ale zjedla aj kyslu kapustu na obed...a za chvilu jej dam dalsi cesnak...a na veceru bude cesnakova pomazanka..tak hadam to prejde 😠

danculik
autor
21. okt 2012

@elise ...a priznaky u svrabu su prosim ta ake?...

danculik
autor
21. okt 2012

@mandarinka34 ...no skúsim ho ...

danculik
autor
21. okt 2012

@sante ....a ked v stolici nebolo vobec vidiet mrle...tak potom si to riesila ako?...alebo ako ste prisli na to ze ich ma?

usiko
21. okt 2012

@danculik nic sa nezlepsilo? skus ten canesten, alebo nieco podobne antimykoticke......bez predpisu.....

sante
21. okt 2012

@danculik no aksú to mrle, tak svrbenie by mohlo ustúpiť. a teda nahodou som to zistila, že štípe ju šuška, tak som ju posprche, že idem natrieť a zrazu som zbadala bieleho červíka vonku okolo ritnéko otvoru. sledovala som v stolici, no nič, našla som si na nete a prečitala čo to o tom a teda rozhodla som sa to ísť potvrdiť lekarke. tá mi ešte hovorila, že majú zlý labák a malokedy sa potvrdia, ale že kedsom videla, tak dala sirup. malá 2 rána a my s mužom 3 rána užiť a potom po mesiaci zasa. ak sa malej potvrdia, bude len dobre, pretože máte po probléme. držím palce, nech sa to skoro vyrieši

danculik
autor
22. okt 2012

@usiko ne nic sa nezlepsilo.... ☹

danculik
autor
22. okt 2012

@sante ...neviem ja som nevidela v konecniku nic...ani ziadneho chrobacika....a môžu byť aj na pišulke?...lebo tam to má poriadne červené... ☹ ☹ ...a sa mi zdalo ze tam toho červíka mala...

danculik
autor
22. okt 2012

@sante ...toto som čítala cez víkend...ale toto to asi nie je..lebo to by som videla na vlastne oci ze tam je aj nieco ine ako len červené....a nás to trápi už dlhší čas, nie len teraz ...myslím intenzívne už asi mesiac...

simca06022011
22. okt 2012

@danculik no o cervikovi v pisulke som este nepocula ale mohol sa pri umyvani dostat niekam dopredu. Cerviky najlepsie vidno v stolici... su to take male tenucke.. niekedy ich ledva vidno. len si vsimnes ze sa daco trepe...
Ked ma cervenu pisulku, skor by som to povedla na nejaku mikozu alebo daco podobne (nema aj vytok?), alebo sa iba velmi skrabe/sucha a ma to teraz podrazdene. A to by som odporucila iba urobit vytery na detskej gynekologii a nech vam daju oni nejake cipky. Mozno aj dermatolog by vedel pomoct s vyberom kremiku, ak by nemala mala nic gynekologicke. Ale sa divim, ze detska lekarka neviem pomoct, ved to nebude nic "jedinecne".
Nezabudni zehlit nohavicky, ked ich operies, nemozu sa jej zarezavat a potom ju este viac drazdit? Uz vymyslam hocico 🙂))
@sante tak tak, nam tiez lekarka rozbory ani nerobila, kvoli tomuto, sirup sme vypili a hned bolo lepsie

simca06022011
22. okt 2012

@danculik skus ju posadit do kamiliek🙂 urcite ju to nevylieci, ale ukludnuju🙂

wewe22
22. okt 2012

teda ja som nedocitavala vsetky prispevky ale neumyvat mydlom a uz vobec nie tri krat denne prehnana hygiena narobi viac skody ako osohu aby nakoniec nemala este aj kvasinky

lentuska
22. okt 2012

@danculik
Ja ti odporucam doktorku Tomovu Zuzku, ona robi NLS diagnozu, tam ti zisti presne ,co malej je....kolko ma rokov mala? ci by tam obsedela, pokial by sa jej robilo vysetrenie 🙂 Nemusis chodit po tristo doktoroch a stracat cas. Ona vam zisti hned v com to je, odporuci liecbu prirodnymi preparatmi. Chodi po celom SR, takze si treba iba zavolat a objednat sa , ked bude niekde najblizsie k vasmu bydlisku. Co nam nevedeli doktori pomoct za 16 rokov, tak tato nas vzala do parady celu rodinu a po mesiaci sme videli zazraky....to vysetrenie je zdraviu neskodne, tak sa nemusis bat,ze by to malej ublizilo. Cena toho vysetrenia je iba 15€, uvidis neobanujes. Ak budes chciet, poslem ti kontakt, kde si napises alebo zavolas v pripade zaujmu, Tu ti povedia ,kde budu kedy a dohodnete si najblizsi termin individualne....

sendy182
22. okt 2012

@danculik môžeš ju natrieť rybacou mastičkou je dobrá aj na podráždené miesta...............

danculik
autor
22. okt 2012

@simca06022011 ...tak u detskej gynekologicky sme boli, robila jej vytery..ale budu teraz v stredu..uz presiel tyzden pomaly...no a dala jej hypermangan ze v tom sa ma oplachovat, umyvam ju zospodu len vodou a to aj 3x denne a dala nám mast Clortimazolum...alebo tak nejak...a to je ATB mast a vobec ale vobec nezabera...ma to tam cervene, podrazdene..vkuse si to skriabe...tvobec ziadne zlepsenie ani po navsteve gynekologicky..a masti sme uz vyskusali dost..a myslim ze uz je tak odolna voci nim, ze jej to proste asi ani nezabera..aj sedave kupele v harmanceku sme skusali... nohavicky som uz zacala zehlit, nosi iba bavlnene..dneska som uz bola u obvodnej a uz je zo mna nervozna aj ona aj ja z nej...tak mi dala hned Vermox...len mi dala jedno balenie, a ze dneska jej mam dat 1 tabl a o 2 tyzdne druhu a potom o 4 tyzdne dalsiu..lenze bola som aj u svojej obvodnej a ona mi naordinovala ze 3 dni po sebe 2 tabl. Tak ako jej mam davat teda tie tabletky??....a mam iba dve krabicky kde je dokopy 12 tablet a sme doma 4-ria a ked som jej hovorila ze sa mame preliecit vsetci tak len na mna kukala, ze netreba ak nemame priznaky. 😠 😠

danculik
autor
22. okt 2012

@wewe22 ....na mydlo som sa vybodla...a umyvam len vodou, rano ked vstane, ked pride zo skolky...a vecer pred spanim...tak kazali

danculik
autor
22. okt 2012

@lentuska ..ok napis mi kontakt...lenze problem je v tom, ze ona ked bola minuly tyzden u gynekologicky tak normalne sme ju museli nasilu drzat len aby jej urobila vyter...aj to sme na nej 3-raja lezali...takze ona k doktorke co jej bude pozerat medzi nozky nepojde....tak neviem ci by vydrzala...a ma 5,5 roka

danculik
autor
22. okt 2012

@sendy182 ...skúsim..dik

danculik
autor
22. okt 2012

@usiko ...bola som dneska v lekarni a pytala sa na ten canesten...a lekarnicka sa ma pytala ake maste som davala doteraz tak som jej vymenovala...a mi povedala ze tie maste co som davala malej ze maju presne take iste ucinky ako canesten...takze je to zbytocne ked to nezabralo....

danculik
autor
22. okt 2012

Viete mi povedať, prečo mne dokorka povedala že mám brať Vermox 3 dni po 2 tabl. a dcere dala len 1 tabl a to iba na jeden deň?...Nemá náhodou aj dcera brať tri dni Vermox?...veď jedna tableta nič nevylieči...a potom o dva týždne znova 1 tabl. Veď to je málo nie?...

danculik
autor
22. okt 2012

...a mám dať dcerku do školky?...či ju mám držať doma? 😒

usiko
22. okt 2012

@danculik a ake maste si jej davala doteraz? akoze framykoin ma take ucinky ako canesten?tak uz potom asi mne sibe......