icon

Čo pomáha na svrbenie na intímnych miestach u dievčatiek?

danculik
17. okt 2012

Ahojte, chcem s vás opýtať. Už je to skoro mesiac,čo sa trápime s dcérkou zo svrbením na intímnych miestach. Boli sme u našej detskej lekárky, tá nám predpísala masť Framykoin, ten nezabral, zobrala moč, ten bol OK. Tak som potom sama kúpila masť Pityol..mám pocit , že tento zabral tak trošku..lenže svrbenie stále neprechádzalo...tak som zašla k obvodnej nech s tým už konečne niečo robí, lebo to nie je normálne že sa tam stále škriabe. Tak som sa pýtala ku detskej gynekologičke.Boli sme tam, ale poviem vám už asi nikdy s malou tam nepôjdem...aký stres jej urobila..ah joj ☹ ...ale pozrela sa na to...a nič nezistila, urobila jej výter..a o týždeň sú výsledky. Kázala mi umývať ju detským mydlom, aj tri krát denne a potom jej robiť sedavý kúpeľ v hypermangane tiež 3x denne a potom AK ju to bude svrbieť tak potierať krémom Clotrimazolum...ale ja mám pocit akoby ju to ešte viacej svrbelo ako doteraz...poradte mi co mam robit?? Uz som zufala...strašne mi je jej ľúto...lebo ona sa chystá za "pišulku" aj na verejnosti.. ☹ ☹ ☹ ..a je to dosť nepríjemné...Neviete čo by fakt mohlo zabrať? ☹

danculik
autor
22. okt 2012

@usiko ...davala som jej framykoin, imazol pasta krem, pityol...a teraz ten clortimazolum...a este aj menalind...a to sú všetko kremy ktoré majú účinok ako canesten, tak mi to bolo vysvetlene dneska v lekárni....

kika1111
22. okt 2012

@danculik ak mydlo tak oilatum....

sendy182
22. okt 2012

@danculik ????........nechápem prečo takto ????

simca06022011
22. okt 2012

@danculik canesten a pod nie su antibiotika, je to malo komu dobre na vyliecenie, maximalne to ukludni vonkajsiu mikozu. Trapila som sa s tym aj aj, a az terza som skocila na "platenu" kontrolu ku inej gynekologicke a ta povedala ze kanesten a spol. kremikovy je dobry mozno na plesne na nohach... Framykoin, neviem na co sa pouziva zase ja🙂 ale nevadi. Jedno viem, ze tie kremy sa nemozu urcite pouzivat jeden cez druhy, canesten kym zaberie tak 1-3 dni a ostatne urcite tiez nevyliecia okamzite. z vydrzte nejak na tie vysledky, daako to bude musiet riesit aj gynekologicka, malinka nemoze mat stale taketo problemy. Do skolky.. no neviem, ale vydrzala by tam? 🙂
Preliecovanie v domacnosti neviem, my sme dostali jeden sirup a ten sme mali doma dlho... Deegi maju ine davkovanie ako dospeli, ked tak precitaj si pribalovy leta

sante
22. okt 2012

@danculik no myslím, že to može mať aj na šuške, lebo som čítala, že ked sú premnožené, tak možu ísť dokonca nosom aj ušami... ale zasa to by si asi v stolici videla keby boli premnožené. podla mňa sa nevylučuje. moja mala tiež šušku červenú, ritku len trochu okolo otvoru... a ako čítam, tak sa potvrdili červy... my sme mali sirup, a je to dosť silný liek, takže stačí raz. Moja mala 2dni a potom po mesiaci 2 dni a najmladšia mala len polovičku jeden deň

amouramour
22. okt 2012

v pripade mykozy pomoze mycomax, 1 tabletka a do 24 hodin je pokoj, len neviem ci mozu aj deticky

sante
22. okt 2012

@danculik ja som malú nedala do školky, ale len tie prvé 2 dni a ozmanila som učitelke, čo je vo veci. vypísali na nástenku, nech rodičia dajú skontrolovať deti. pretože ak to od niekoho dostala, to je začarovaný kruh. doma som všetko prala na vysokej teplote, postelné prádlo každý deň som vymieňala všetkým a žehliť treba všetko. ja mám sušičku, tam je vysoká teplota, takže ja som nežehlila. a našťastie klop klop sa nezopakovali. a teda pravidelné umývanie rúk a neustále upozorňovanie, nech si nedáva prsty do pusy. doma ak sa náhodou poškriabala na ritke, hned umyť poriadne ruky

lentuska
22. okt 2012

@danculik
Toto tak nefunguje, je to pristroj, kde si myslim ju aj zaujmete....ona si da iba sluchadla na hlavu a bude sa pozerat do PC, kde uvidi, ako jej skenuje organy, ked jej to okorenite , tak bude nadcene kukat 🙂 bolo tam uz aj dvojrocne dieta, takze ona by to mala zvladnut v pohode a bez stresu. Tento pristroj zachytava nerovnosti v bunkach , zapaly a parazity, takze vam identifikuje presne ,co tam ma a co jej to sposobuje!
Kontakt je: 0910957906 alebo email : lkapralikova@gmail.com. Tuto si dohodnes termin a povedia ti ,co dalej, ako postupovat...
Drzim palce, ale verim,ze vam pomozu! Za vyskusanie ,nic nedas...

danculik
autor
22. okt 2012

@sante
@simca06022011
@sendy182
No tak včera som do dcérky napchala cesnak, cibulu, cesnakovu a cibulovu natierku, povinne ju musel zjesť. Až z nej smrdelo ako zo stareho chlapa, ale nevadi bolo to na niečo dobre, lebo čuduj sa svete, dneska ked prisla zo skolky, tak isla na velku potrebu a ked som vydela čo z nej vyšlo na stoli mala nahromadené mrle. Normalne som ich naratala asi zo 5- bolo ich mozno aj viacej ale to uz som nemala silu to skumat dalej. proste mi stacilo...takze sa potvrdili mrle aj bez vysledkov lekarky (ktoré budú až v piatok) Takže cesnak , cibuľa zabrali. Dneska som jej dala Vermox a uvidíme zajtra. Len zaujímavé je , že okolo ritky nemala nič červené ani ju nesvrbelo, ani dokonca keď som pozorovala keď spala, nevychádzali žiadne chrobačiky vonku , proste nič som nevidela , ani na pišulke iba že ju má červenú a ju svrbí...a dokonca ani keď som jej sledovala stolicu minulý týždeň, tak tam neboli žiadne mrle , ani keď som stolicu brala na rozbor, ani v tej neboli mrle...a dneska šup po cesnaku a cibuli a mrle na stolici nalepe 🙂...tak teraz nechápem, či boli dnuka v nej a tam si robili hniezda...či ako...no proste šok, ale aspoň sa to už lieči...a viem na čom sme 😀 ďakujem vám za rady a povzbudenia, pomohlo mi to veľmi...

Ešte jedna otázka, pyžamko jej mením každý deň, aj posteľné prádlo som jej menila včera aj dneska...ako dlho mám ešte meniť posteľné prádlo?..menila som v celom byte...a dokonca aj ja s manzelom sme dali preventívne tabletky..a aj malemu synovi som dala polovicu tabletky, pre istotu....a tie vajíčka čo ukladajú, dajú sa spoznať voľným okom??
V školke bola , lebo už mesiac sa škrabala a aj sa škrabe za pišulu a to ja nevidím dôvod aby ostávala doma...a ona to vydrží...keď ma nasadenú liečbu a už vieme čo to je, tak myslím že už bude len lepšie...

danculik
autor
22. okt 2012

@sendy182 ...to bola tvoja odpoveď na dávkovanie lieku ako predpísala doktorka? tiež nechápem...a ty máš s tým skúsenosti ako sa užívajú?

sendy182
22. okt 2012

@danculik práveže to nechápem.......to dávkovanie sa mi vidí divné.....nie z mrlami nemáme žiadnu skúsenosť....viem že bratranec musel ráno nalačno vodu z kapusty piť 😲 😲 😲 😲 ...malú by si mala sprchovať ráno aj večer..........a pravideľne meniť posteľné prádlo...nemusíš každý deň.....sladkosti žiadne.......určite ti poradia maminky ako ich užívali deti...popr. zavolaj doky či je dávkovanie správne...........

sante
22. okt 2012

@danculik jej, super, že ste zistili čo jej je a bude pokoj 🙂 teším sa s tebou 🙂 tie svine proste sú vnútri v čreve a ked im zasmrdí cesnak, tak idú radšej stolicou von, preto som ti písala, nech smrdí 😀 a ja som menila prádlo tie prvé dva dni čo užila liek, potom pauza chvílu a potom ešte ked brala druhú várku lieku. a to taktiež nám všetkým... vajíčka nerozoznáš volným okom, ja som ich nevidela ani na tej lepiacej páske čo sa lepila na otvor ritný a boli tam. a ano, treba vyradiť sladké, lebo to tie hnusoby majú radi a pojdu ťažšie von 😉

sante
22. okt 2012

@danculik jo a teda do školky ak aj chodí, treba učitelkám povedať, nech hodia na nástenku, alebo oznámia rodičom, že sa vyskytli mrle, pretože bude mať jedno dieťa v školke a máte to možno zasa. kamoška takto 3x po sebe. u nas šťastie, už neboli. ale teda moja dcerka ich mala na konci školského roku skoro, čiže dala som avízo a cez prázdniny sa deti liečili možno 😅 teraz dúfam, že už nebudú, pretože na piesok nechodí

danculik
autor
23. okt 2012

@sante ..prosím ťa a tie sladkosti ako dlho nemôže jesť?...až pokial sa to úplne nevylieči?..alebo iba pokiaľ berie tabletky?...lebo už tri dni nemala nič sladké 🙂 ...a taktiež dneska ju mám doma, lebo pre istotu 😀 ...zajtra už pôjde, lebo mi povedala, že už ju pišula nesvrbí... 😀 ...a aj vidno, že je jej lepšie...Inak ešte ma zaujíma, v nedeľu som jej dala ten cesnak a cibuľu..v pondelok v stolici mala mrle ked prisla zo skolky...a dala som jej v pondelok Vermox...doktorka kazala dat iba jednu tabletku na jeden den...lenze dneska pre istotu som jej dala este jednu tabletku...a taktiež aj cesnak, bola uz na "veľkej"...a mala tam mrle..a sa mi zdra že aj vajíčko...môže byť?...a dokedy bude mať v stolici tieto mrle?..a čo myslíš je potrebné dať aj zajtra Vermox (tretí deň po sebe)...lebo ja osobne si myslim, že doktorka mi ho predpísala iba preto lebo výsledky ešte nie sú..a ja som ich videla..a jedna tabletka to proste si myslim nevyriesi...vy ste ich brali ako?
Zajtra ked pojde do skolky, ako to mam povedať? 😖 ...keď to bude asi šok ,lebo ako potom budú brať moju dcérku?...sa budú na ňu škaredo pozerať 😠

danculik
autor
23. okt 2012

@sendy182 ...moja doktorka mi povedala že dať iba 1 tabletku ..( to bolo akože včera)....lenže ja som jej dala ešte jednu aj dneska lebo ja si osobne myslim, ze jedna tabletka nič nevyrieši...a teraz neviem či jej mám dať ešte jednu aj zajtra...preventívne...Lebo naša doky ešte nemá výsledky z labáku...tak zatiaľ to dala takto...ale ja som videla tie mrle na vlastne oči....tak teraz neviem že ako či jej tu tabletku dať ešte aj zajtra alebo nie..a že či o dva týždne to zopakovať celé alebo iba zasa o dva týždne dať iba jednu tabletku...Lebo moja doktorka mi dala iba jedno balenie...čo je dosť málo 6 tabliet...a k tomu som ešte aj včera dala pol tabletky synovi...pre isotu a aj dneska druhú polku....

danculik
autor
23. okt 2012

@sante ...ty si dávala dcérku do školky keď mala mrle?...respektívne keď brala Vermox..

sante
23. okt 2012

@danculik my sme brali sirup, tak ti neviem povedať, skús doktorke zavolať a povedať jej toto. ja som mala pocit, že už po prvom užití zmizly, ale je zasa pravda, že ja som jej ich v stolici nikdy nevidela. a to sladké som vylúčila hlavne prvé dni a potom obmedzila a po druhej várke už som nemala zábrany žiadne. no a v školke som normálne povedala, že sa potvrdili mrle a učitelka povedala, že no to mavajú dosť často ked sa chodí už von a teda že si všimla, že viac detí sa škriabe medzi nohami. na další deň už bolo vypísané na nástenke, že sa vyskytli a rodičia nech dajú skontrolovať svoje deti. a sama doktorka mi povedala, že aj oni si týmto prešli. nie je to nič hrozné, skor dosť bežné u detí 🙂

sante
23. okt 2012

@danculik ja som si ju nechala doma len tie dva dni, čo užívala ten sirup. musím si spomenúť, alebo nájsť ako sa volala a teda ten si vyžiadaj...idem to pozrieť

sante
23. okt 2012

http://www.liekinfo.sk/liek-zentel-sus-por-1x20... už mám, zentel sa volal, dcerka mala 2dni po jednom, ja a muž 3dni po jednom a najmladšia mala polku jeden deň

danculik
autor
23. okt 2012

@sante ...dík...a je to na voľný predaj? alebo na predpis...?....ja si myslím, že moja dcera nakoľko ju svrbela pišuľa už skoro viac ako mesiac...tak musela byť namnožená týmito mrľami dostatočne veľa..a pomaly vyliezajú (včera , dneska)...tak neviem uvidím či ešte niečo z nej vyjde von .... ☹

danculik
autor
23. okt 2012

@sante ...ok..takže ak som pochopila, to sladké jej môžem dať zajtra 😀 teda samozrejme len trošku...a aj mliečne?..lebo som čitala že aj mliečne výrobky tiež nesmie pokiaľ má mrle...

sante
23. okt 2012

@danculik no asi to má premnožené, kedže tak dlho ju svrbí. no a ten zentel je na predpis. no a mrle tieto veci lúbia, čiže ja som to na tie prvé dni vylúčila. a u tvojej malej by som to vylúčila, alebo aspoň obmedzila., pokial ich uvidíš, že sú tam

danculik
autor
23. okt 2012

@sante ..len vieščo mi nejde do hlavy?...to dávkovanie čo mi dala lekárka...že 1 tabletku na 1 deň...a pritom mne obvodná dala 2x1 na tri dni....to akože tá jedna tabl.jej mala pomôcť?...ja som jej dneska dala ešte jednu a zajtra planujem dalsiu...myslíš že možem?

danculik
autor
23. okt 2012

@sendy182 ...dík, prečítala som to...zatial vysledky od lekarky nemam....ale tusim su to mrle....

sendy182
23. okt 2012

@danculik tak skoré uzdravenie...týmito parazitmi si prejde veľa detí 😉 😉 😉 zvládnete to 🙂

sante
23. okt 2012

@danculik o s liekmi ti neviem poradiť ☹ ak v pribalovom letáku nie je nejaké zlé nežiadúce účinky... ale asi by som lekárke zavolala, či možeš jej dať ešte, pretože po užití jednej tabletky mrle stále sú, vidíš ich...

sante
23. okt 2012

@sendy182 myslím, že aj ja som si tým prešla pri dcerke... možno len moj sprostý pocit a možno naozaj 🙂

sante
23. okt 2012

my si tiež teraz prechádzame bolavým bruškom, obe baby majú rotavírus a myslím ja s nimi...

sendy182
23. okt 2012

@sante ja dávam tiež na "pocity" fakty sú fakty no pocity sú o inom.......hlavne keď sa to týka detí..........snažiť sa nezanedbať 🙂