icon

Čo pomáha vašim deťom na atopický ekzém?

janula2511
15. máj 2016

Ahojte chcem sa spýtať z čím natierate ekzem u vašich deti? Čo im najlepsie zaberá?uz som skúšala zinkovu holtovu mast,indulonu,linola krem.a rôznym kortikoidovym mastiam by som sa chcela vyhnúť.ďakujem

janula2511
autor
18. máj 2016

@sojorez takze si spokojna s biodermov?

sojorez
18. máj 2016

@luba41 tiez som na to natrafila 🙂 zinok bol fajn,ale potom uz susil velmi a syn si to zacal zas skrabat,tak som ho zrusila a uz len biodermu davam... beh na dlhe trate :(

sojorez
18. máj 2016

@janula2511 zatial ano,ale mazem len od vcera a co som si vsimla,neskrabe sa tak casto

luba41
18. máj 2016

@sojorez vysušiť je základ.. a robila mu kožná stery z toho? nemá tam nejakého stafylokoka? možno aj gencianka by bola lepšia..ak diéta u teba nepomáha, asi tomu ešte niečo vadí..aj stopové prvky mlieka, sladká zelenina, ovocie, mäso kuracie, hovädzie atd ..skús tú českú skupinu-tam najlepšie poradia..

janula2511
autor
18. máj 2016

@sojorez v tom mas pravdu ze beh na dlhe trate.kozny ten predpise kortikoidove maste a kyselinu mliecnu.a aj ja som iz vyskusala kadeco.hlavne ked sa to zapáli s cervena tak neviem s cim natierat uz.

alexa358
18. máj 2016

My máme tváričku takúto...ekzém to že vraj nie je.
Ku kožnému sme chodili pol roka a nič nám nepomáhalo, potom sa prišlo na to, že máme alergiu na bielkovinu kravského mlieka a vajíčko.
Diéta to ako tak zmierni, ale napr. keď je malinkej teplo, tak to má aj červené. Jedna maminka mi spomínala aj nejaký krém AVENE - je drahší, ale im veľmi pomohol...malinká jej mala krvavú tváričku, takisto alergiu ako my...už z toho jej malinká vyrástla. Verím, že aj nám sa to podarí a takisto aj Vám, čo máte podobné problémy...mňa tiež veľmi trápi tá tvárička a alergia. Prajem hlavne veľa trpezlivosti 🙂

sojorez
18. máj 2016

@luba41 dietu drzim este len 5 dni z vlastn.iniciativy,dr ani slovkom nespomenula taku moznost... v podstate taku prisnejsiu,aby som vylucila aj alergiu na histamin,ale zas aby som este mala cim kojit 🙂

sojorez
18. máj 2016

@alexa358 taketo to mal syn pred navstevou koznej :( tiez reaguje na teplo,ak sa rozohreje,je to cervensie,v chlade mierne zbledne... ja si v podstate nadavam,ze som s nim sla,pretoze az po lekarenskych mastickach to nabralo takyto rozmer

alexa358
18. máj 2016

@sojorez Ja ju teraz nenatieram ničím, toľko sme toho poskúšali...ani ku kožnému už nechodíme, len ku gastroenterologičke...dúfam, že časom to ustúpi 🙂

janula2511
autor
18. máj 2016

@alexa358 a davas jej nieco od gastroenterologicky?

alexa358
18. máj 2016

@janula2511 Gastroenterologička nám nepredpísala nič, malinká má len 2 roky...bezmliečnu a bezvajíčkovú diétu musíme dodržiavať, to je všetko 🙂

hankaop
18. máj 2016

olej - mandlovy, olivovy, ale zmizlo to asi po troch tyzdnoch az. Nebol na tvari, ale na boku

lune
18. máj 2016

Ahoj, odporucam Skincap, nam jediny pomaha. Ziadne biodermy, adermy ani ine nezabrali...staci tenka vrstva 1x za den a za 2 dni to uz nema... Skuste v lekarni...

sojorez
18. máj 2016

@luba41 a zabudla som - stery nerobila.prisli sme so zacervenanym lickom/ viacere fliacky/,syn si to neskrabal,bolo to suche- zreagovalo to po kremoch,co predpisala a vtedy si to zacal i skrabat

luba41
18. máj 2016

@sojorez no mal to nepekné..a ešte odporúčajú užívať Hylak dlhodobo / teda Ty/-cca 6 ml denne.. a tá zinkovka nefunguje?

klaudia163
Odpoveď bola odstránená
kubkovamama
18. máj 2016

Excipial, Oilatum gel alebo Bioderma.. lenže to nerieši príčinu, prečo ekzém vznikol.

klaudia163
18. máj 2016

Excipial sme skúšali a po pár minútach mu očerveneli viečka a popod očkami, tak som sa naľakala a radšej už nedávala 😞 Oilatum sme mali tiež ale do kúpeľa, neviem.... Nemalo to žiaden efekt 😞 Ale svokra hovorila, že priateľ mal takéto líčka do 2rokov!!! Keď bol malý liečil sa na astmu, tak to bude zrejme spolu súvisieť

chovancova27
Odpoveď bola odstránená
klaudia163
18. máj 2016

@chovancova27 presne! Tunak sa pediatrička oháňa len tými kortikoidovými masťami, to isté aj kožná, kortikoid len iný výrobca a iný názov.... Som zástancom skor prírodnejších metód hlavne pokiaľ ide o dieťa. Tiež to mal riadne chúďatko, to je čisté trápenie. Škrabal si to zo spánku?

kubkovamama
18. máj 2016

@klaudia163 ekzémy akékoľvek sú dedičné. Moj to mal po mne. Už sme sa toho zbavili našťastie a pár rokov je kľud. Tiež nepoužívať prachy na pranie, mydlá, aviváž. Všetko som žehlila. Tiež vlhčené utierky na riťku, parfumované plienky.. čím drahšie, lepšie a savejšie, tým horšie.. Všetko šlo do koša. Tiež sme prestali brať lieky a svinstvá čo nám predpisovali na imunologii. Odmietla som dalšie očkovania. Dojčila som čo to dalo a potom pozor na stravu. Malý mal aj HIT, skúste aj to otestovať. U nás bolo zle po strave, strese.. a v zime to bol des. Kolegyni pomohlo natierať sa obyč. kozím mliekom. Vačšinou to trvá dlhšie, budte trpezlivá a ono to prejde.

katuskatt
18. máj 2016

My sme sa s tym trapili 3 mesiace. Imazol,advantan krem a ked sme isli posledny krat koznej uz tam mala infekciu tak jej dala antibioticky krem a ten jej konecne zabral.

kubkovamama
18. máj 2016

@chovancova27 šup, šup, tu fotečku si vymažte, behá tu kopa úchylov. 😢

anti13
18. máj 2016

@chovancova27 nic v zlom ale nebojíte sa, že fotku zneužije pedofil ja by som takto určite dieta na veřejné forum takto nedávala

chovancova27
18. máj 2016

@kubkovamama
@anti13 jeezis baby, ako ju vymazem??

anti13
18. máj 2016

@chovancova27 oznacim to ako nevhodné, nech to admin vymaže, inak vam to asi nepojde no neviem...

chovancova27
18. máj 2016

@anti13 super dakujem

sojorez
20. máj 2016

@luba41 hylak skusim,ja som uzivala probio,tak som vysadila,lebo tam boli aj take,co sa pri bezmliecnej neodporucaju. Zinok bol fajn na prve sradium po mokvani/ podla toho clanku treba zn mazat,kym nezbeleje taccerven a potom zacat hydratovat,ale to uz sa zacal zurivo skrabat,take to mal suche.tak teraz na striedacku biodermu a imuno- zatial pomaha,je to krajsie/ pokial si nezaskrabne.horsie je,ze ako zacalo teplo,tak ma potnicky pod krkom a tiez to zcervenelo/ ale nie tak obludne,tak cistim zahyby a kremujem tam len imuno... baby,na zosalenie

alexa358
20. máj 2016

@sojorez Môžem sa opýtať, že konkrétne ktorý krémik od Biodermy dávate? Ďakujem

janula2511
autor
20. máj 2016

@sojorez a ked to ma cervene zapalene s čím natierate?